Εσύ έχεις δοκιμάσει τις δροσερές γεύσεις gelato από το Sweets & Treats by Pilatos Family;

Ξεχωριστές επιλογές για κάθε προτίμηση

Από το 1967 που η οικογένεια Πιλάτου άρχισε τη δραστηριοποίησή της στον χώρο της ζαχαροπλαστικής, το παγωτό ήταν ένα από τα βασικά προϊόντα που προσέφερε στους Βολιώτες και τις Βολιώτισσες. Πλέον, η τρίτη γενιά της οικογένειας, στο Sweets & Treats by Pilatos Family, συνεχίζει στα ίδια βήματα, προσφέροντας δροσιστικές γεύσεις, έχοντας επικεντρωθεί στο gelato!
«Ο παππούς ξεκίνησε με παγωτό που παραγόταν από πρόβειο γάλα εκείνη την εποχή. Στη συνέχεια ο πατέρας μας το εξέλιξε, έχοντας επισκεφθεί και την Ιταλία, όπου υπάρχει παράδοση στην παρασκευή gelato, με τις συνταγές και τον τεχνολογικό εξοπλισμό ν’ ανανεώνονται. Στο ίδιο πνεύμα κινούμαστε κι εμείς» μας αναφέρει ο Βασίλης Πιλάτος, που μαζί με τα αδέρφια του, Κωνσταντίνο και Σταυρούλα, έχουν αναλάβει πλέον το Sweets & Treats.

Οπότε, ποια είναι η διαφορά του παγωτού με το gelato; Ο Βασίλης Πιλάτος μας εξηγεί: «Πολλοί θεωρούν ότι το gelato είναι το παγωτό στα ιταλικά. Ξέρετε κάτι όμως; Το gelato μπορεί να είναι παγωμένο, αλλά δεν είναι τόσο παγωμένο όσο το παγωτό! Αυτή, είναι και η πρώτη διαφορά τους. Το gelato σερβίρεται σε αρκετά πιο υψηλή θερμοκρασία από το παγωτό. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η υφή του μοιάζει και είναι αρκετά πιο κρεμώδης από αυτή του παγωτού, ενώ η διαδικασία αυτή δίνει στο συγκεκριμένο είδος παγωτού μικρότερη διάρκεια ζωής.
Επίσης, το gelato έχει περίπου 50% λιγότερο αέρα σε σύγκριση με το παγωτό. Από εκεί και πέρα βασικότατη διαφορά εντοπίζεται στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή και στα λιπαρά που περιέχει το καθένα.

Για την παρασκευή του gelato χρησιμοποιείται περισσότερο γάλα, αλλά λιγότερη κρέμα γάλακτος και ζάχαρη συγκριτικά με τις ανάλογες ποσότητες που χρησιμοποιούνται για το παγωτό, κάνοντάς το πιο ποιοτικό, με λιγότερες θερμίδες και πιο ανάλαφρο»!

Εξάλλου, το κλασικό παγωτό μπορεί να περιέχει από 10% έως 35% λιπαρά, ενώ το gelato περιέχει 4-9% λιπαρά, κάτι που επηρεάζει και τη γεύση και την αίσθηση στον ουρανίσκο! Οπότε, θέλοντας να προσφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα, το Sweets & Treats έχει αφοσιωθεί δεκαετίες τώρα στην παρασκευή και διάθεση gelato, σε τουλάχιστον 16 διαφορετικές γεύσεις, χώρια αυτές που προκύπτουν συχνά-πυκνά και ανανεώνουν τη διαθέσιμη ποικιλία!
«Προτιμούμε να χρησιμοποιούμε φρέσκο αγελαδινό γάλα, από τοπικούς παραγωγούς και φρέσκια κρέμα γάλακτος και όχι μακράς διαρκείας. Μάλιστα, όπου μπορούμε φτιάχνουμε όλα τα υλικά μόνοι μας και δεν προτιμούμε έτοιμα μείγματα και διακοσμήσεις. Έτσι, προσφέρουμε ένα προϊόν φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από το Sweets & Τreats, πάντα gelato» σημειώνει ο Βασίλης Πιλάτος.
Βέβαια, όπως σημειώνει, το δροσιστικό αυτό παρασκεύασμα δεν είναι μόνο καλοκαιρινό. «Oι Βολιώτες τρώνε gelato και το απολαμβάνουν. Μάλιστα το προτιμούν και τον χειμώνα, και υπάρχουν και αυτοί που θα το δοκιμάσουν περισσότερο τότε! Το απολαμβάνουν και αναλόγως» περιγράφει επίσης.

Ξεχωριστές επιλογές για κάθε προτίμηση
Στο Sweets & Treats σταθερά προσφέρονται 16 γεύσεις gelato όπως προαναφέραμε, συν αυτές που προκύπτουν συχνά ως επιπλέον, και που ανανεώνουν την καθημερινή ποικιλία.
Μια ποικιλία που καλύπτει όλες τις προτιμήσεις. «Έχουμε τις κλασικές γεύσεις, όπως είναι η βανίλια και η σοκολάτα, και πιο νέες όπως είναι τα cookies ή το φυστικοβούτυρo, αλλά και vegan επιλογές» σημειώνει ο Β. Πιλάτος.
Mία από αυτές είναι το σορμπέ μαύρης σοκολάτας, που προφανώς δεν περιέχει γάλα, και όπως περιγράφει ο Βασίλης Πιλάτος, όλη η συνταγή παράγεται από το μηδέν στο Sweets & Treats, με σοκολάτα βιολογικής καλλιέργειας που περιέχει υψηλό ποσοστό κακάο. Επίσης μία ανάλογη επιλογή σε γεύση είναι και το λάιμ.
Το gelato είναι διαθέσιμο σε μπάλα (σε κύπελλο ή στο κλασικό χωνάκι) σε συσκευασία κιλού, και πάντα σερβίρεται ή συσκευάζεται τη στιγμή που γίνεται παραγγελία! «Δεν υπάρχει συσκευασμένο παγωτό στα ψυγεία μας που να έχει μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα εκεί. Όταν γίνεται η παραγγελία το συσκευάζουμε από τη βιτρίνα μας, ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή υφή και γεύση» υπογραμμίζει ο υπεύθυνος του καταστήματος.
Βέβαια δεν είναι μόνο οι προαναφερθείσες επιλογές για gelato στο Sweets & Treats, αφού αρκετές είναι και οι επιλογές σε τούρτες παγωτού, ακόμη και σε πιο ξεχωριστές γεύσεις! «Τώρα ετοιμάζουμε τούρτα παγωτού τιραμισού και lemon pie» μας λέει ο Βασίλης Πιλάτος, με τη συνταγή κάποιων γλυκών να μπορεί να… μεταφραστεί σε τούρτα παγωτού με ιδιαίτερη επιτυχία!
Το παγωτό ήταν πάντοτε ξεχωριστό για την οικογένεια Πιλάτου άλλωστε, με τον Βασίλη να θυμάται και τις πρώτες του δροσερές γεύσεις. «Θυμάμαι να είμαστε μικροί στο εργαστήριο παρασκευής και να ετοιμάζεται το παγωτό στην ειδική μηχανή που είχε ο πατέρας μου. Περιμένοντας να ολοκληρωθεί η παρασκευή, περιμέναμε γύρω από αυτή, θέλοντας να δοκιμάσουμε πρώτοι!» είναι η εικόνα που φέρνει στο μυαλό του! «Οπότε, σ’ αυτό το γευστικό και δροσερό μονοπάτι συνεχίζουμε να κινούμαστε και στο Sweet & Treats ως τρίτη γενιά» καταλήγει ο Βασίλης Πιλάτος!

Δημητριάδος 186, Βόλος
τ.2421 181599

Πηγή: Περιοδικό Volos Summer

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.