Έτοιμο το Πήλιο να υποδεχθεί τους επισκέπτες των Χριστουγέννων (βίντεο)

«Κερδίζουν» οι πληρότητες των ξενοδοχείων τις καταστροφικές πλημμύρες

Με μείωση 10%-20% σε σχέση με την περσινή χρονιά έχουν ξεκινήσει οι προκρατήσεις στο βουνό του Πηλίου, σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τα Χριστούγεννα.

«Είναι λίγο χαμηλότερος ο μέσος όρος στις πληρότητες σε σχέση με ό,τι είχαμε συνήθως, αλλά είναι λογικό» αναφέρει στο newsit.gr ο πρόεδρος ξενοδόχων της Ένωσης Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης. «Ένα μεγάλο ποσοστό της περιοχής, σχεδόν όλοι οι χειμερινοί προορισμοί έχουν αποκατασταθεί. Αυτή την στιγμή, τα χειμερινά ξενοδοχεία μας είναι όλα ανοιχτά. Ήδη έχουμε έχουμε ξεκινήσει και έχουμε προκρατήσεις στο 60%. Αποτελεί μία καλή προκράτηση γι’αυτή την εποχή, λίγο μικρότερη από παλαιότερα αλλά είναι λογικό. Φέτος, φαίνεται ότι σιγά-σιγά θα πάμε καλά. Έχουμε πολλές προσφορές με πακέτα από τους ξενοδόχους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η πληρότητα τα Σαββατοκύριακα είναι γύρω στο 50%».

Όπως τονίζει στο newsit.gr, ο πρόεδρος ξενοδόχων Ένωσης Μαγνησίας, η κακοκαιρία σάρωσε την περιοχή, που όμως σταδιακά επανέρχεται. «Η μεγάλη κακοκαιρία που είχαμε στις περιοχές μας, έχει επηρεάσει την κατάσταση αλλά οι δρόμοι, το νερό, το ρεύμα έχουν αποκατασταθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό. Είναι ένα δυναμικό έργο, διότι συνεχίζονται διαρκώς οι αποκαταστάσεις και ευτυχώς βοηθάει και ο καιρός. Πέρα από την πόλη του Βόλου, όλα τα ξενοδοχεία σε Πορταριά, Αγριά, Μακρυνίτσα, Χάνια, Τσαγκαράδα, Μούρεσι και Άγιο Γεώργιο Νηλείας λειτουργούν κανονικά και νομίζω ότι μαζί με τις προσφορές που μπορούν αναζητήσουν οι φίλοι καλεσμένοι μας μπορεί να φτάσουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο».

Δείτε το βίντεοΕγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.