Έτοιμοι οι κύπριοι επενδυτές για την επένδυση στον Αλατά

Παγκόσμιος κολοσσός ο hotel operator, που θα επιλεγεί το αμέσως επόμενο διάστημα

Έντονο και διαρκές παραμένει το ενδιαφέρον των Κύπριων επενδυτών για το νησάκι Αλατάς στο Νότιο Πήλιο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», ο επιχειρηματικός όμιλος, «United Five Development (Hellas) SA», που προσπαθεί να επενδύσει στη Μαγνησία εδώ και πάνω από 20 χρόνια, φαίνεται ότι προχωρά τις διαδικασίες μετά την περυσινή θετική για τους ίδιους απόφαση και την υπερπήδηση του εμποδίου του ΣΧΟΟΑΠ Τρικερίου, το οποίο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ανοίγοντας τους δρόμους. Πρώτο μέλημα αυτή την περίοδο, για την τουριστική επένδυση, είναι η επιβεβαίωση συμφωνίας με τον «hotel operator» που θα επιλεγεί. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενδιαφέρον έχουν δείξει τρεις από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους δημιουργούς και διαχειριστές πολυτελέστατων ξενοδοχείων. Οι συζητήσεις και η όποια τελική συμφωνία, αναμένονταν να είχε γίνει μέσα στην περασμένη άνοιξη αλλά δεν κατέστη δυνατό, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Πηγή προερχόμενη από τον χώρο των επενδυτών, αναφέρει ότι λόγω και του ΣΧΟΟΑΠ που έχει εκδοθεί και εγκριθεί, απαιτείται να γίνει επικαιροποίηση και σύντομος επανασχεδιασμός του έργου.
Σημειώνεται ότι οι αρχικώς ενδιαφερόμενοι hotel operators, ήταν πέντε, γεγονός που δείχνει και το ενδιαφέρον και των επιχειρηματιών –ξενοδόχων για τον Αλατά, ωστόσο, μετά τις συζητήσεις με την εταιρεία των επενδυτών, προκρίθηκαν τρεις και υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχει επιλεγεί και ο τελικός ξενοδοχειακός επαγγελματίας- διαχειριστής.

«Επένδυση πάνω από 120.000.000 ευρώ»

Πλήρως ενημερωμένη είναι στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ και η Ελληνική Κυβέρνηση, που έχει ως στόχο να εντάξει τον Αλατά στις στρατηγικές επενδύσεις. Τα αρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης είναι ενημερωμένα προ αρκετών μηνών, ενώ ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού ραντεβού που είχε προγραμματιστεί στο Μέγαρο Μαξίμου το πρώτο δεκαπενθήμερο του περασμένου Μαρτίου. Η επόμενη συνάντηση, αναμένεται να οριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφοριών, η κυβέρνηση εμφανίζεται πολύ υποστηρικτική για επενδύσεις μεγέθους σαν και αυτή του Αλατά η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα ξεπεράσει τις 120.000.000 ευρώ.

ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΣΕΡΗΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.