Κατά της μονάδας LNG στον Παγασητικό τάσσεται ανοιχτά πλέον ο Γιώργος Μουλάς, ως πρόεδρος όμως του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εν ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων και στέλνει επιστολή στη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υπογραμμίζοντας ότι θα κινηθεί ακόμη και νομικά, καθώς η εγκατάσταση της μονάδας LNG κοντά στον Άγιο Στέφανο, θα υποβαθμίσει τα οικόπεδα των κατοίκων, δηλαδή και το δικό του και η περιοχή, που είναι επενδυτικό φιλέτο, θα μετατραπεί σε …μπαΐρι!
Ο κ. Μουλάς μετά από χρόνια «κρυφτό», καθώς ο Δήμος Βόλου ήταν αυτός που άνοιξε την πόρτα στην εταιρεία για να «στήσει» το LNG στον Παγασητικό πήρε θέση κατά του, όχι γιατί θα υποβαθμιστεί συνολικά το περιβάλλον, όχι γιατί θα κινδυνεύσει η ζωή και η υγεία των κατοίκων αλλά γιατί τα οικόπεδα στον Άγιο Στέφανο θα χάσουν την αξία τους και δεν θα χτίζει κανένας. Ωστόσο, ο κ. Μουλάς παρέλειψε να αναφέρει στην επιστολή του ότι το έγγραφο της ΡΑΕ που ζητούσε από τον Δήμο Βόλου γνωμοδότηση για την μονάδα LNG είχε παραπέσει κάπου σε κάποια υπηρεσία και ποτέ ο Δήμος δεν είπε τη γνώμη του, στην ώρα του. Και όταν δε, κλήθηκε να καταθέσει την άποψή του, η παράταξη του κ. Μουλά δεν έδωσε το παρών.
Η επιστολή του αυτή, ηχηρής αντίδρασης, έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά την ανοιχτή πλέον και ξεκάθαρη τοποθέτηση της τοπικής ΝΔ, μέσω της ΔΕΕΠ, που τάσσεται κατά του LNG στον Παγασητικό, αλλά και του Υφυπουργού κ. Τριαντόπουλου και του Βουλευτή κ. Μπουκώρου, που έχουν πάρει θέση πάνω στο θέμα. Με την Νέα Δημοκρατία του νομού, σχεδόν σύσσωμη, εναντίον αυτής της επένδυσης, ήρθε και η επιστολή Μουλά ως προέδρου του Οικοδομικού Συνεταιρισμού και όχι ως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.
Σε ότι αφορά στην επιστολή ο κ. Μουλάς, ως πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Εν ενεργεία Δημοσίων Υπαλλήλων δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη και αποζημιώσεις, να φτάνει και στους πιο υψηλά ιστάμενους, εάν προχωρήσει η εγκατάσταση της Μονάδας, η οποία θα πλήξει οικονομικά την περιοχή και θα υποβαθμίσει τις τιμές των οικοπέδων.
Αναφέρεται ακόμη ότι οικισμός απαρτίζεται από 1050 οικόπεδα που σε μεγάλο αριθμό εξ αυτών έχουν ανεγερθεί κατοικίες και διαμένουν εκατοντάδες πολίτες και κανείς δεν είχε λάβει υπόψη του ότι σε απόσταση 770 μέτρων θα εγκαθίσταντο μία τέτοια επικίνδυνη, όπως τη χαρακτηρίζει βιομηχανική μονάδα.
«Παρόλο που στον τρέχοντα Γενικό Πολεοδομικό Κανονισμό του Δήμου Βόλου που είναι και νόμος του κράτος, προβλέπεται η κατάργηση των δεξαμενών καυσίμων στα Αστέρια Αγριάς, δίπλα από την ΑΓΕΤ και η μη εγκατάσταση άλλων εντός του Παγασητικού κόλπου, έχομε την υποβολή τέτοιας επικίνδυνης πρότασης σε κατοικημένες περιοχές.
Για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον δεν θα αναφερθούμε, αφού για το θέμα αυτό υπάρχουν πλέον ειδικό να αναφέρουν τις αντιρρήσεις τους. Θα αναφέρομε όμως τις οικονομικές επιπτώσεις του έργου στον Οικοδομικό Συνεταιρισμό και στις ατομικές περιουσίες των μελών του. Είναι αυτονόητο ότι η ύπαρξη μιας τέτοιας επικίνδυνης βιομηχανικής μονάδας σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια και τα οικόπεδά μας, υποβαθμίζει αυτόματα την οικονομική αξία τους. Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει άνθρωπος που θα πάει να αγοράσει το οικόπεδο και πολύ περισσότερο ότι θα κτίσει σπίτι στον οικισμό μας, βάζοντας το κεφάλι τους στον ντορβά. Κανένας πλέον δεν θα είναι τόσο ανόητος ώστε να θέσει τον εαυτόν του και την οικογένειά του σε κίνδυνο.
Έρχεται αυτή η μονάδα του LNG και βάζει ταφόπλακα σε κάθε μελλοντικό επενδυτικό σχεδιασμό. Επομένως μία έκταση φιλέτο για επενδύσεις θα μετατραπεί σε μπαΐρι ελέω της επιχείρησης αυτής.
Το επακόλουθο της κατάρρευσης της αξίας των περιουσιών μας, οικιών και οικοπέδων δεν θα μείνει αναπάντητο. Για τον λόγο αυτό θα προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη για τις αναλογούσες αποζημιώσεις εναντίον παντός υπευθύνου όσο υψηλά και να ευρίσκονται αυτοί», επισημαίνεται στην σχετική επιστολή, τονίζοντας πως η αντίδραση θα είναι προς πάσα κατεύθυνση.