Eurogroup – κοινή δήλωση Λε Μερ-Σολτς: Η Ελλάδα έκανε τη δουλειά της, ώρα να επιστρέψει στις αγορές

Ώρα μηδέν σήμερα στο Λουξεμβούργο

Οι όροι της ελάφρυνσης του χρέους είναι το μεγάλο στοίχημα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup αφού το πρόγραμμα κλείνει στην ώρα του και η μεταμνημονιακή εποπτεία έχει λίγο πολύ συμφωνηθεί.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας στάθηκαν μαζί μπροστά στις κάμερες, προσερχόμενοι στο Eurogroup, σε μία συμβολική κίνηση, ώστε να σηματοδοτήσουν την σύμπλευσή τους σε μία κρίσιμη στιγμή για την ευρωζώνη. Ο Μπρουνό Λε Μερ και ο Όλαφ Σολτς διαμηνύουν ότι ήρθε για την Ελλάδα η ώρα της επιστροφής στις αγορές. «Ας είμαστε ειλικρινείς. Η Ελλάδα έκανε αυτά που όφειλε. Τώρα είναι η σειρά μας για να βρούμε τις καλύτερες λύσεις για το ελληνικό χρέος», είπε ο Λε Μερ.
«Συμφωνώ ότι έχουμε καλές εξελίξεις από την Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός έχουν κάνει καλή δουλειά. Πιθανό να βρούμε μια συμφωνία που θα οργανώνει την επόμενη μέρα της Ελλάδας και την επιστροφή της στις αγορές με τις δικές της δυνάμεις. Αυτό έχει σημασία!», είπε ο Σολτς.

Οι δυο τους σχολίασαν και το κοινό ανακοινωθέν Μέρκελ-Μακρόν. «Η συμφωνία Μέρκελ και Μακρόν είναι ιστορική. Για πρώτη φορά Γαλλία και Γερμανία συμφώνησαν στην αναγκαιότητα για προϋπολογισμό της Ευρωζώνης και τα άλλα ζητήματα. Είναι ένα σημαντικό βήμα», είπε ο Λε Μερ. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Σολτς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.