Εξαπάτησε επαγγελματίες στη Σκιάθο

Καταδικάστηκε ερήμην διότι τους απέσπασε 16.000 € και έγινε καπνός!

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών καταδικάστηκε ερήμην ένας 52χρονος υπήκοος Αλβανίας, που κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ’ εξακολούθηση κατά δυο καταστηματαρχών στη Σκιάθο, που τους έπεισε να μισθώσουν χωράφια στην Άρτα για να εκμεταλλευτούν την παραγωγή τους και τους απέσπασε συνολικά 16.000 € και εξαφανίστηκε.
Την περίοδο 15 Σεπτεμβρίου ως 7 Οκτωβρίου 2019, ο κατηγορούμενος, αφού έπεισε δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων στη Σκιάθο, που του είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη, καθώς εργαζόταν στα καταστήματα αυτά τα τελευταία έξι χρόνια, να επενδύσουν μισθώνοντας χωράφια στην περιοχή της Άρτας, ώστε τη χειμερινή περίοδο που είναι κλειστές οι επιχειρήσεις τους, να εκμεταλλεύονται την παραγωγή μανταρίνια, πορτοκάλια και ελιές).
Στο Δικαστήριο κατάθεσε η σύζυγος του ενός εκ των μηνυτών, που είπε ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο σύζυγός της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεισφέρει στην επιχείρησή του και τον έπεισε να επενδύσει μισθώνοντας παραγωγική γη.
Η μάρτυρας ανέφερε ότι ο αλλοδαπός δεν έδινε στοιχεία για τα κτήματα και οι καταστηματάρχες – επενδυτές μιλούσαν μέσω του δικού του κινητού τηλεφώνου με τρίτο άτομο που δεν γνώριζαν!
Επίσης στο Δικαστήριο κατέθεσαν οι δύο κόρες των θυμάτων της απάτης. Η μια είπε ότι είχε υποψία ότι επρόκειτο για απάτη, όταν οι γονείς τους έδωσαν για δεύτερη φορά ποσό 3500 € στον 52χρονο αλλοδαπό (την πρώτη φορά είχαν δώσει 4000 €, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα μεταφέρθηκαν μέσω τραπεζικών καταθέσεων), τους το είπε, αλλά οι γονείς επέμεναν.
Η 32χρονη κόρη του θύματος της απάτης, κατέθεσε στο Δικαστήριο, ότι πήγε στην Άρτα για να δει τα κτήματα που μίσθωσαν οι γονείς της, διαπίστωσε ότι υπήρχαν διαθέσιμα κτήματα, αλλά ρωτώντας, κατάλαβε ότι δεν είχε γίνει μίσθωση κάποιου κτήματος για λογαριασμό των γονέων της και επρόκειτο για απάτη.
Το Δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο, με αναστολή και υπό τον όρο ότι θα καταβάλει στους δύο ιδιοκτήτες που έκαναν μήνυση σε βάρος του ποσό 9.500 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.