Εξετάσεις… ανά εβδομάδα για τους υποψήφιους οδηγούς στη Μαγνησία

Ξεκίνησαν, αλλά θα εξαρτάται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία η συνέχιση της εργασίας

Ξεκίνησαν από χθες, Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, αλλά για μία εβδομάδα προς το παρόν, οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης, οι οποίες είχαν διακοπεί και στον Βόλο από τα τέλη περίπου Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους, λόγω αποχής των εξεταστών, οι οποίοι διεκδικούν αποζημιώσεις συμμετοχής τους σε εξετάσεις εκτός ωραρίου εργασίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Νομού Μαγνησίας, κ. Ιορδάνη Πολατίδη που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο-Ένα 102,5», η αποχή δεν έχει λήξει τυπικά, ωστόσο αποφασίσθηκε η επανέναρξη των εξετάσεων προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, γεγονός όμως, το οποίο δε μπορεί τελικά να συμβεί, καθώς το πλήθος των ενδιαφερόμενων είναι πάρα πολύ μεγάλο! Για αυτή την εβδομάδα, όπως δήλωσε ο κ. Πολατίδης θα γίνονται καθημερινά εξετάσεις μέχρι και την Πέμπτη.
Είναι φανερό άλλωστε, καθώς στο σύνολο των 4,5 περίπου μηνών που δεν γίνονταν εξετάσεις, έχει δημιουργηθεί μια λίστα 1600 περίπου ατόμων που βρίσκονται σε αναμονή για απόκτηση νέων διπλωμάτων και επεκτάσεις. Όμως, στον αριθμό αυτό, προστίθενται άλλα 700 περίπου άτομα άνω των 74 ετών, τα οποία βάσει της νέας νομοθεσίας, πρέπει να επανεξεταστούν. Για την περίπτωση των ατόμων αυτών ωστόσο, έχει δοθεί από το Υπουργείο τετράμηνη παράταση, αρχής γενομένης από το χρόνο κατάθεσης των σχετικών δικαιολογητικών από τον καθένα.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, χθες Δευτέρα, πρώτη μέρα διενέργειας εξετάσεων μετά την πολύμηνη αποχή των εξεταστών, συγκροτήθηκε μια επιτροπή δέκα ατόμων, το σύνολο δηλαδή των εξεταστών της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και εξετάστηκαν 30 υποψήφιοι οδηγοί.
Δυστυχώς όμως, θα περάσουν μήνες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Όπως απάντησε όταν ρωτήθηκε, οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι, μπορεί να ξεκίνησαν οι εξετάσεις, ωστόσο υπάρχει μια σειρά προτεραιότητας που πρέπει να τηρηθεί και ως εκ τούτου, δεν πρέπει να διαμαρτύρονται, ενώ κάθε εβδομάδα η υπηρεσία θα αποφασίζει εάν και εφόσον θα πραγματοποιεί εξετάσεις. Η Ομοσπονδία εξεταστών Ελλάδος μπορεί να αποφασίζει αποχή από τις εξετάσεις, καθώς δεν έχει ψηφιστεί και το σχετικό νομοσχέδιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.