Έξι χιλιάδες οχήματα με ζημιές στη Μαγνησία από τη θεομηνία!

«θα λείψουν από την αγορά των επισκευών» επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του ΣΙΣΑΜ, Νίκος Πλουμιστός

Σε συνεχή ετοιμότητα και δράση βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα τα μέλη του  Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Mοτοσικλετών Νομού Μαγνησίας, αφού πάμπολλα ήταν τα αυτοκίνητα που υπέστησαν ζημιές από τη θεομηνία των προηγούμενων εβδομάδων στην περιοχή. Ωστόσο, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου αλλά και αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Νίκος Πλουμιστός, μιλώντας στο ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, είναι τόσα πολλά τα οχήματα που θα λείψουν στη συνέχεια από την αγορά των επισκευών.

«Για τον όγκο των οχημάτων, έχουμε αυτήν την στιγμής τον νομό 1750 περιστατικά που καλύπτονται από ασφάλεια εξαιτίας θεομηνίας, αλλά και έναν διπλάσιο αριθμό αυτοκινήτων που δεν είχε προβλέψει να καλυφθεί από τέτοια περιστατικά. Άρα μιλάμε περίπου για έξι χιλιάδες αυτοκίνητα που εξετάζεται αν μπορούν να επισκευαστούν» σημείωσε ο κ. Πλουμιστός, υπογραμμίζοντας ότι τα περισσότερα από αυτά θα κριθεί ασύμφορο να επισκευαστούν, άρα θα μειωθεί ο όγκος δουλειάς των συνεργείων στη συνέχεια. «Φανταστείτε ότι ο καθένας δεν έχει τα χρήματα για να αγοράσει νέο όχημα και μάλιστα άμεσα. Άρα το πραγματικό μεγάλο πρόβλημα στα συνεργεία θα φανεί στη διάρκεια του χρόνου μέσα στον χειμώνα κλπ.» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΣΙΣΑΜ, σίγουρα υπάρχουν βλάβες που είναι και μάλιστα γρήγορα επισκευάσιμες, και υπάρχει αυτήν τη στιγμή ένας όγκος δουλειάς, πρόσκαιρος όμως, και τα συνεργεία προσπαθούν να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο γρήγορα,  συνδυάζοντας και τη γραφειοκρατική δουλειά που προκύπτει, αφού πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ζητούν εκθέσεις και γραπτές εκτιμήσεις, δουλειά δηλαδή που πρέπει να γίνει επιπλέον στην καθημερινότητα.

Από την άλλη, από τις πλημμύρες ζημιές υπήρξαν και σε συνεργεία από τις πλημμύρες. «Ως σύλλογος με 150 μέλη είχαμε 43 επιβεβαιωμένα περιστατικά με πλημμυρισμένα συνεργεία, δηλαδή ένα στα τρία. Με πολύ προσωπικές προσπάθειες μπόρεσε να επαναφέρει κάποια πράγματα στην τάξη. Υπάρχει οικονομική ζημιά, σε ευαίσθητα μηχανήματα και εξοπλισμό, αλλά απαιτείται και χρόνος» ανέφερε ο κ. Πλουμιστός.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, σημείωσε ότι υπήρξαν κάποια θέματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, με την ΠΑΘΕ κλειστή. «Αυτά έχουν ξεπεραστεί τώρα και ερχόμαστε σιγά σιγά να βρίσκουμε και να δίνουμε γρήγορες λύσεις. Υπάρχει διαθεσιμότητα, αλλά με τον όγκο δουλειάς πρέπει να δείξουμε και λίγη υπομονή» τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΣΙΣΑΜ, αναφέροντας επίσης ότι γίνεται μία ιεράρχηση των αναγκών των ιδιοκτητών οχημάτων, ώστε να δίνεται προτεραιότητα στις επισκευές που μπορούν να γίνουν.

Απόδοση κειμένου: Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.