Εξω-φρενών ο Δήμαρχος Σκοπέλου: Δεν τους ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας!

Την ανάγκη προμήθειας ενός μικρού ασθενοφόρου για το Κέντρο Υγείας επισημαίνει ο Σταμάτης Περίσσης

Εξω φρενών με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους πολιτικούς παράγοντες της Μαγνησίας είναι ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, με αφορμή την καθυστέρηση που καταγράφεται για την προμήθεια ενός μικρού ασθενοφόρου που θα μπορεί να συνδράμει σε περιστατικά στους στενούς δρόμους του νησιού. Αφορμή για το ξέσπασμα του Δημάρχου αποτέλεσε ένα περιστατικό που συνέβη σήμερα στο νησί και απαιτούσε την κατεπείγουσα μεταφορά μιας ασθενούς στο Κ.Υ. Σκοπέλου, αλλά η πρόσβαση ήταν περιορισμένη και δεν μπορούσε να προσεγγίσει το ασθενοφόρο λόγω του μεγάλου του όγκου. Όπως αναφέρει μιλώντας στο magnesianews.gr ο Δήμαρχος Σκοπέλου, έχει στείλει επιστολές τόσο στον αν. υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη όσο και στους βουλευτές Μαγνησίας, χωρίς όμως να έχει ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα το αίτημα για ένα μικρό ασθενοφόρο. “Μέχρι στιγμής έχουμε μόνο προφορικές υποσχέσεις” τονίζει σε δηλώσεις του ο κ. Περίσσης, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να δυσφημιστεί το νησί στην περίπτωση που συμβεί κάτι πολύ σοβαρό στο νησί που ενδεχομένως να κοστίσει μια ανθρώπινη ζωή, ιδίως σε μία περίοδο που τόσο η χώρα στο σύνολό της αλλά και τα νησιά συγκεκριμένα θα δώσουν εξετάσεις για την ασφάλεια που παρέχουν στην μετά-covid εποχή. “Τότε δεν τους ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας” αναφέρει ο Δήμαρχος Σκοπέλου κάνοντας λόγο για πρόβλημα που αφορά τόσο στη χώρα της Σκοπέλου αλλά και στη Γλώσσα όπου η προσβασιμότητα είναι περιορισμένη στα στενοσόκκακα του χωριού.

Όπως αναφέρει σε οργισμένη ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook o κ. Περίσσης:

Το σημερινό περιστατικό, αντιμετωπίστηκε με τη βοήθεια του Λιμεναρχείου που ανταποκρίθηκε αμέσως και με τη βοήθεια της οδηγού του ασθενοφόρου, υπήρξε αίσιο τέλος.

“Το ασθενοφόρο που διαθέτει το Κ.Υ. είναι κατάλληλο για πόλη και για τον επαρχιακό μας δρόμο, αναφέρει ο Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι “από πέρυσι έχουμε ζητήσει για το νησί μας και ένα ασθενοφόρο μικρών διαστάσεων κατάλληλο για το εσωτερικό των χωριών μας. Εύχομαι να έρθει πριν κάποιο δυσάρεστο γεγονός . Τότε δεν θα τούς ξεπλένει ούτε ο ΝΙΑΓΆΡΑΣ. Εάν συμβεί ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να ακυρώσει κάθε προσπάθεια και έργο που γίνεται στο νησί μας και αυτά είναι πολλά. Θα ήταν κρίμα μια τέτοια εξέλιξη. Εάν δε συμβεί σε τουρίστα η ζημιά θα είναι ανυπολόγιστη.
Θέλω να πιστεύω πως όλοι οι πολιτικοί παράγοντες θα το λάβουν υπόψιν τους και θα βοηθήσουν άμεσα στη λύση του προβλήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.