Ευθύμης Τσάμης: «Απαράδεκτη η δήλωση περί αποστήματος- Επέμενα για ενιαίο ψηφοδέλτιο»

Τι αναφέρει για τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας ο απερχόμενος πρόεδρος

Την πρότασή του, την οποία υποστήριξε με θέρμη για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας υπερθεμάτισε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Ευθύμιος Τσάμης, ο οποίος σχολίασε τη συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής του δεύτερου συνδυασμού κ. Χρήστου Βενέτη, επισημαίνοντας πως η συζήτηση θα έπρεπε να γίνει μέσα στην κοινότητα τω γιατρών. Παράλληλα ο κ. Τσάμης έδειξε φανερά την ενόχλησή του για τον χαρακτηρισμό περί αποστήματος για την απελθούσα διοίκηση, λέγοντας πως είναι απαράδεκτος.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσάμης ο συνδυασμός που εκπροσωπεί και είναι επικεφαλής ονομάζεται «Ιατροί Μαγνησίας», δημιουργήθηκε το 2014 κατέρχεται για τρίτη φορά με το τωρινό ψηφοδέλτιο να είναι ιδιαίτερα ανανεωμένο κατά 40%, ενώ έχει ήδη καταγράψει ένα σημαντικό έργο και στα θέματα δημόσιας υγείας και στα συντεχνιακά.
Πριν το 2014 υπήρχαν κι άλλοι συνδυασμοί, ωστόσο, όπως εξήγησε από το 2002 είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια να παραμεριστούν οι αντιπαραθέσεις και να βρεθούν όλοι μαζί οι γιατροί έχοντας ένα κοινό ψηφοδέλτιο, πράγμα που το κατάφεραν.
Ωστόσο στις φετινές εκλογές του ΙΣΜ υπάρχουν δύο συνδυασμοί, με το έτερο να λέγεται «Ιατρική Αναγέννηση» και να έχει επικεφαλής τον γυναικολόγο- μαιευτήρα κ. Χρήστο Βενέτη.

«Δεν υπάρχουν διαφορές για να υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια και επέμενα στο ενιαίο ψηφοδέλτιο. Τώρα υπήρξε κι άλλη πρόταση, που είναι σεβαστή και αποδεκτή και μένει να εξηγήσει ο επικεφαλής της παράταξης για ποιο λόγο θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει δεύτερη πρόταση», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τσάμης.

Λάθος η δημοσιοποίηση απόψεων εκτός ιατρικής κοινότητας- Απαράδεκτη η δήλωση περί αποστήματος
Αναφερόμενος στην συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο κ. Βενέτης, που παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού του και αναφέρθηκε και στην απερχόμενη διοίκηση, ο κ.Τσάμης τόνισε πως η πρόταση του συνδυασμού που εκπροσωπεί ήταν η συζήτηση να γίνει μέσα στην ιατρική κοινότητα, ώστε να αποφασίσουν οι γιατροί με τον καλύτερο τρόπο ποιους θέλουν στην διοίκηση του ΙΣΜ.
«Ήταν λάθος η δημοσιοποίηση απόψεων εκτός ιατρικής κοινότητας όχι γιατί μας ενοχλεί, αλλά αφενός γιατί δεν αφορά τόσο πολύ την κοινωνία γι’ αυτά τα θέματα, αφορά περισσότερο τους γιατρούς κι αφετέρου μπορεί να φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις με την απαράδεκτη δήλωση περί αποστήματος. Ο συνάδελφος που έκανε αυτή τη δήλωση θα πρέπει να απαντήσει, γιατί εδώ μιλάμε για σοβαρή κατηγορία, προσβλητική και για τις προηγούμενες διοικήσεις και μου κάνει εντύπωση γιατί σε αυτή τη διοίκηση συμμετέχει και η αντιπρόεδρος η κ. Γιοβάννη, που είναι τώρα με τον κ. Βενέτη», είπε ο κ. Τσάμης, αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Δημ. Κωστάκη που προκάλεσε αντιδράσεις.

Δεν ανήκω κομματικά πουθενά
Σε ότι αφορά έναν κομματικό τόνο που δόθηκε σε αυτές τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας ο κ. Τσάμης ξεκαθάρισε πως δεν ανήκει πουθενά. «Είναι δύσκολος δρόμος να μην ανήκεις πουθενά όταν ασχολείσαι με τα κοινά, αλλά αποφάσισα ότι για να μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα, να μην ανήκω σε κάποιο κόμμα. Σέβομαι αυτούς που ανήκουν σε κόμματα, γιατί πρέπει τα κόμματα να ενισχύονται με σοβαρούς ανθρώπους και σέβομαι και όσους συμμετέχουν στα κοινά είτε ως υποψήφιοι. είτε ως ψηφοφόροι. Εμείς κάναμε την πρότασή μας, διοικήσαμε τον σύλλογο, δώσαμε δείγματα ως «Ιατροί Μαγνησίας» και ο συνδυασμός μας διαχρονικά δεν ανήκε πουθενά και δεν με ενδιέφερε που ανήκε κάθε συνάδελφος που συμμετείχε όλο αυτό το διάστημα. Αγωνιστήκαμε και προσπαθήσαμε και καταφέραμε συλλογικά», υποστήριξε.
Τόνισε δε, πως ο Σύλλογος κατάφερε κι έκανε αισθητή την παρουσία του, τόσο στα ιατρικά ζητήματα, όσο και σε αυτά που αφορούν στην κοινωνία. «Μέχρι και μήνυση κατά παντός υπευθύνου κάναμε το 2019 για να αναδειχθεί το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης. Κάναμε εκδήλωση για την αέρια ρύπανση, αναδείξαμε πρόβλημα, συνεργαστήκαμε με το Πανεπιστήμιο και ομάδα Σαχαρίδη- Γουργουλιάνη. Αναδείξαμε το θέμα την καύση rdf. Ποιος άλλος σύλλογος πανελληνίως το έκανε αυτό; Έτσι δρουν οι Σύλλογοι όταν δεν έχουν καμία δέσμευση κομματική και συντεχνιακά συμφέροντα. Εάν συνεχίσουμε θα το κάνουμε με τον ίδιο τρόπο. Οι ασκούντες εξουσία θα πρέπει να δέχονται και την κριτική. Εμείς αποφασίσαμε ότι στα θέματα δημόσιας υγείας θα είμαστε παρόντες κι αυτό το έχουμε αποδείξει», ανέφερε.

Υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης
Κάνοντας έναν απολογισμό ο κ. Τσάμης χωρίς να θέλει να εμβαθύνει, καθώς ισχυρίστηκε πως αυτή είναι μία συζήτηση που αφορά στους γιατρούς, σχολίασε πως πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις, στην περίπτωση της επανεκλογής του. Αποδέχτηκε το γεγονός ότι η πανδημία καθήλωσε την κινητικότητα του Συλλόγου, την περιόρισε και ο Σύλλογος ασχολήθηκε μονοθεματικά.
« Ασχοληθήκαμε πολύ και με συναδέλφους που τους ελέγξαμε και πειθαρχικά γι’ αυτό και δεν το έκαναν όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι. Πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα, που θα έχουμε ξεμπλέξει με την πανδημία , θα είμαστε περισσότερο παρόντες. Επειδή όντως ο συνδυασμός μας έχει ανανέωση κατά 40% , πιστεύω ότι αυτό θα δώσει καινούργια πνοή κι αν εκλεγούμε εμείς και υπάρχουν και οι άλλοι συνάδελφοι ως αντιπολίτευση, στο τέλος θα συμφωνούμε», κατέληξε ο κ. Τσάμης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.