Ευθύμης Τσάμης στο Ράδιο ΕΝΑ: Αρνητές του εμβολίου και γιατροί στον Βόλο

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης κατά τη διάρκεια του δικού του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού
Θα περάσουν από Πειθαρχικό γιατί συνιστούν στους πολίτες να μην εμβολιαστούν

Σε πειθαρχικό έλεγχο οδηγούνται από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας γιατροί και στον Βόλο, οι οποίοι φέρονται να αποτρέπουν τους πολίτες από τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, είπε χαρακτηριστικά στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη,  ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης.

Ο κ. Τσάμης επεσήμανε πως είναι ελαχιστότατες αυτές οι περιπτώσεις στον Βόλο, όμως ο Ιατρικός Σύλλογος έχει ξεκινήσει τις πειθαρχικές διαδικασίες, προκειμένου να διαπιστώσει τι πραγματικά συμβαίνει, τι συμβουλεύουν οι εν λόγω γιατροί  κι αν οι συμβουλές για τον εμβολιασμό που δίνουν έχουν παρερμηνευτεί από ασθενείς ή όντως στρέφονται κατά των εμβολιασμών.

“Είναι σαφέστατη,  ξεκάθαρη και απόλυτη η θέση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησία για τον εμβολιασμό. Πρέπει όλοι να εμβολιαστούν. Τα εμβόλιά μας είναι πολύ είναι πολύ αποτελεσματικά και υπάρχουν ελαχιστότατες παρενέργειες, οι οποίες δεν αποτρέπουν τον εμβολιασμό. Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι εκτός επιστημονικής κοινότητας. Ο κόσμος θα πρέπει να γίνει αρνητής σε αυτούς και σε τέτοιες απόψεις”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσάμης.

Ο ίδιος απευθύνθηκε και προς τους πολίτες λέγοντας πως ο Ιατρικός Σύλλογος θέλει να ξέρει ποιοι και εάν υπάρχουν γιατροί στον Βόλο οι οποίοι παρακινούν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί, εκτός εάν συντρέχει σοβαρός λόγος, γι’ αυτό και οι πολίτες δεν θα πρέπει να διστάζουν, αλλά να ενημερώνουν τον Σύλλογο για να κινηθεί αναλόγως.

Ο κ. Τσάμης τόνισε τέλος πως οι γιατροί στην πλειοψηφία τους έχουν εμβολιαστεί, ενώ οι κάποιοι ελάχιστοι που παρεκκλίνουν του επιστημονικού δρόμου είναι υπό παρατήρηση και κάποιοι άλλοι θα κληθούν ή έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.