Φ. Κωνσταντινίδης: Ωρομίσθιοι, αναπληρωτές και νέοι δεν θα ξεπεράσουν τα 500 € σύνταξη

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ χαρακτήρισε το ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου με βελτιώσεις

Το γεγονός ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα οδηγήσει όσους δουλεύουν αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι και τη γενιά που δεν μπήκε ακόμη στην αγορά εργασίας, να έχουν κάτω από 30 χρόνια ασφάλισης και η σύνταξη που θα πάρουν να είναι 400 ως 500 €, τόνισε στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας.
Όπως είπε, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όχι μόνο είναι ενωμένοι, αλλά έχουν να αντιμετωπίζουν πολλά κοινά προβλήματα. Όλοι εργαζόμενοι είναι και στόχος, είναι η αναβάθμισή τους, όπου κι αν εργάζονται.
«Σ’ αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία μας με τον ιδιωτικό τομέα, με το Εργατικό Κέντρο Βόλου είναι σε όλα τα επίπεδα που μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο σε όλες μας τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις, κάτι που είναι κοινή παρατήρηση όλων των τάσεων του εργατικού κινήματος», τόνισε.
Αναφορικά με τη μη συμμετοχή του ΕΚΒ στην απεργία για το ασφαλιστικό, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ είπε ότι υπάρχει μια διορισμένη ηγεσία στη ΓΣΕΕ, που δεν μπορεί σ’ αυτή τη φάση να προκηρύξει απεργίας. Αντίθετα στην ΑΔΕΔΥ, οι απεργίες αποφασίζονται σε κεντρικό επίπεδο, από την Εκτελεστική Γραμματεία.
Σύμφωνα με τον Φιλ. Κωνσταντινίδη, όταν συζητήθηκε το θέμα του ασφαλιστικού και βλέποντας το τι έρχεται με το νέο ασφαλιστικό, η ΓΣΕΕ αποφάσισε, όταν φτάσει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, να προκηρύξει απεργία. «Αυτό έκανε η ΑΔΕΔΥ, περισσότερα δεν ξέρω τι γίνεται σε όργανα που δεν μετέχω», ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.