Φ. Κωνσταντινίδης: Στόχος του ν/σ η αποτροπή των πολιτών να πηγαίνει σε διαδηλώσεις

«Αν υπάρχει φόβος, ο οποιοσδήποτε μπορεί να κατηγορηθεί για οτιδήποτε», είπε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας

Το γεγονός ότι το νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο Πέμπτη στη Βουλή, για τις διαδηλώσεις, θα είναι αποτροπή, για να πηγαίνει ο κόσμος σε διαδηλώσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις, καθώς ο οποιοσδήποτε μπορεί να κατηγορηθεί για οτιδήποτε και ίσως είναι μια προετοιμασία ενός «θερμού» φθινοπώρου, αν θεωρήσουμε ότι η ανεργία και τα προβλήματα της οικονομίας θα γιγαντωθούν, τόνισε ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ.
Ο κ. Κωνσταντινίδης μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Ηλία Κουτσερή και κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες αύριο Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει στην πλατεία Αγ. Νικολάου.
Όπως είπε, το νομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή την Πέμπτη δεν είναι θετική εξέλιξη, γενικότερα για τους αγώνες των εργαζομένων και για τις διαδηλώσεις των ίδιων των πολιτών. «Τα συνδικάτα, όπως είναι η ΑΔΕΔΥ, ό,τι έχουν να κάνουν, το κάνουν στο φως, δεν είναι κάτι κρυφό, που έχει άλλες σκοπιμότητες. Αυτά που υπαινίσσεται το υπουργείο, μέσα από το νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή, ότι πρέπει να αναφέρεται, ο τόπος, ο χρόνος, ο σκοπός, δεν ισχύουν, γιατί στις ανακοινώσεις μας, αναφέρονται τα πάντα. Άρα σε ένα δημόσιο έγγραφο και σε μια δημόσια δήλωση, δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι περισσότερο που πρέπει να κάνει ένα συνδικάτο», τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΑΔΕΔΥ, δεν γίνονται έκτροπα στις συγκεντρώσεις, αλλά ούτε είναι και τόσες που να δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην αγορά. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι όταν ο οποιοσδήποτε πηγαίνει σε μια διαδήλωση και μπορεί την άλλη μέρα να κατηγορηθεί για οτιδήποτε, θα είναι η αποτροπή, για να πηγαίνει ο κόσμος σε διαδηλώσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις, που εκτίμησε ότι μπορεί να είναι μια προετοιμασία ενός «θερμού» φθινοπώρου, αν θεωρήσουμε ότι η ανεργία και τα προβλήματα της οικονομίας θα γιγαντωθούν.
Ο ίδιος είπε ότι η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θέλει κάτι να αποτρέψει, που δεν αποτρέπεται όμως.
Ο Φιλ. Κωνσταντινίδης επισήμανε ότι αναφέρεται στα οργανωμένα συνδικάτα, που εκλέγονται μέσα από διαδικασίες νόμων και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση αναφέρεται στους «μπαχαλάκηδες», υπάρχει νομοθεσία να αποτρέψει τέτοιου είδους δράσεις, αλλά αυτό δεν αφορά και δεν μπορεί να «τσουβαλιάζει» τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.