Φαρμακοποιοί Μαγνησίας: Ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Μόνο μετά από εξέταση και συνταγογράφηση τα εμβόλια

Άρχισε από χθες και επίσημα η συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου από τους γιατρούς και οι φαρμακοποιοί αναμένουν μέρα με τη μέρα να τους παραδοθούν τα εμβόλια, που φέτος θα είναι αυξημένα λόγω του κορωνοϊού. Ο αντιγριπικός εμβολιασμός ξεκινάει επίσημα στις 15 Οκτωβρίου, ενώ για φέτος δόθηκε πιστοποίηση σε ποσοστό 95% των φαρμακοποιών να κάνουν εμβολιασμούς γρίπης και τετάνου δωρεάν.
Ο Κώστας Ματσιόλης πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και τόνισε ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός θα αρχίσει επίσημα μετά τις 15 Οκτωβρίου, ενώ μπορεί κάποιος να εμβολιαστεί νωρίτερα, αν υπάρχουν ειδικοί λόγοι. Ο κ. Ματσιόλης κάλεσε τους συμπολίτες που έχουν χρόνια νοσήματα και βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό να καταγραφούν σε λίστες φαρμακοποιών της γειτονιάς, για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.
Ο πρόεδρος τόνισε ότι από φέτος είναι πιστοποιημένο από Ελληνικό Πανεπιστήμιο το 95% των φαρμακείων, στο να κάνουν εμβολιασμούς γρίπης και τετάνου και μάλιστα δωρεάν.

Μεγαλύτερη η ζήτηση

«Φέτος η ζήτηση είναι μεγαλύτερη απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια, λόγω του Covid 19. Προτείνουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι συμπολίτες μας που παρουσιάζουν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως και οι υπόλοιπες κατηγορίες των συμπολιτών, που είναι αυτοί που έχουν επαφές με μαζικούς χώρους, οι επιστήμονες υγείας και οι άνω των 60 ετών», ανέφερε ο Κ. Ματσιόλης.
Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών είπε ότι φέτος θα γίνεται ο εμβολιασμός μόνο μετά από τη συνταγογράφηση και δεν ισχύει ότι κάποιος πληρώνει το εμβόλιο και το κάνει εκείνη τη στιγμή στο φαρμακείο. Όπως είπε ο καθένας πρέπει να πάει στον γιατρό του, να τον εξετάσει και να του γράψει τη συνταγή για το εμβόλιο, ώστε να υπάρχει διασφάλιση ότι όλοι όσοι θα κάνουν το εμβόλιο, έχουν εξεταστεί και είναι υγιείς.
Τέλος, ανέφερε ότι αρκετοί ασθενείς, μετά από υπόδειξη του γιατρού κάνουν και το εμβόλιο του πνευμονόκοκκου που είναι άπαξ, στη λογική ότι αυτό είναι ένα επιπλέον στοιχείο προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ν.Μαγνησίας κ.Κώστας Ματσιόλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.