Φιλοδοξία του Νοσοκομείου Βόλου η δημιουργία Νευρολογικού Τμήματος

Με τον μαγνητικό τομογράφο και δεύτερου γιατρού, ως το τέλος της χρονιάς

Προς τη δημιουργία Νευρολογικού Τμήματος προσανατολίζεται η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου από τις αρχές του χρόνου, καθώς μέσα στον μήνα αναμένεται η εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου, όπως και η πρόσληψη ενός ακόμη μόνιμου νευρολόγου γιατρού, από τις κρίσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες.
Ήδη δρομολογήθηκαν και ξεκίνησε όπως ανακοινώθηκε η λειτουργία τους, το Παιδοπνευμονολογικό Ιατρείο και το ειδικό ιατρείο για ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, που θα καλύψουν τις ανάγκες ασθενών που υπάρχουν, προς την κατεύθυνση της παροχής καλύτερων υπηρεσιών υγείας, όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5» ο Ματθαίος Δραμητινός, διοικητής του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου
Σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό, η Διοίκηση εκτίμησε τις ανάγκες που υπάρχουν, έκανε προγραμματισμό και προχωράει σε πράξεις, όπως τα δύο αυτά εξωτερικά ιατρεία που είναι στοχευμένα σε ειδικούς πληθυσμούς, έχοντας και τους ανάλογους γιατρούς.
Δύο φορές τον μήνα, προβλέπεται να λειτουργεί το ειδικό Παιδοπνευμονολογικό Ιατρείο, εκτιμώντας ότι από τη ζήτηση που θα υπάρξει, η λειτουργία του ιατρείου θα γίνει εβδομαδιαία, καθώς στην πόλη και στην περιοχή το παιδικό άσθμα είναι σε έξαρση, ανέφερε. «Εφόσον στο νοσοκομείο υπηρετεί επιμελήτρια ειδική παιδοπνευμονολόγος, συναποφασίστηκε, αφού αγοράστηκε ο απαραίτητος εξοπλισμός, το ιατρείο είναι πανέτοιμο να εξυπηρετήσει τα ραντεβού που θα κλείνονται», τόνισε ο διοικητής, που εξέφρασε την ελπίδα ότι τον πληθυσμό με πρόβλημα θα απορροφήσει το Νοσοκομείο και δεν θα χρειάζεται να πηγαίνει σε Λάρισα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Επίσης, σε λειτουργία τίθεται το ειδικό ιατρείο για ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, καθώς η πάθηση βρίσκεται σε έξαρση και, μετά από συνεννόηση με τη νευρολόγο γιατρό, που έχει ειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια, αποφασίστηκε το ιατρείο να λειτουργεί μια ημέρα την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή, όπου θα εξετάζονται εκείνη την μέρα μόνο αυτοί οι ασθενείς με ειδική παρακολούθηση και ότι χρειάζεται για τη θεραπεία τους, ανέφερε ο κ. Δραμητινός.
Όπως είπε , οι περισσότεροι από τους συγκεκριμένους ασθενείς εξυπηρετούνται ήδη στο τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, που δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα και οι άνθρωποι αυτοί αξιοπρεπώς κάνουν τις θεραπείες τους, ενώ πρόσθεσε ότι το ιατρείο δημιουργήθηκε και μετά από αίτημα του Συλλόγου Πασχόντων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Μαγνητικός και ένας νευρολόγος

«Με τον μαγνητικό τομογράφο, που αναμένεται στο Νοσοκομείο μέχρι το τέλος του χρόνου, φιλοδοξούμε ότι θα μπορούμε πλήρως να βοηθήσουμε ασθενείς με τη συγκεκριμένη πάθηση, ενώ με τον νέο νευρολόγο μέσα από τις κρίσεις, φιλοδοξούμε να το εξελίξουμε σε τμήμα, όπου θα βοηθάμε ουσιαστικότερα τους ασθενείς», τόνισε ο διοικητής.
Ο κ. Δραμητινός διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία των δύο ιατρείων δεν αποβαίνει σε βάρος εξετάσεων ή άλλων λειτουργιών του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ το ένα είναι ειδικευμένο ιατρείο που δεν υπήρχε, ενώ το ιατρείο της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, απλά θα δώσει έναν ιδιαίτερο χώρο για να παρακολουθούνται οι ασθενείς που ήδη παρακολουθούνταν σε άλλο τμήμα.
Όπως είπε, ό,τι νέο γίνεται, γιατί σε ένα Νοσοκομείο σαν του Βόλου, υπάρχουν μεγάλες ανάγκες, που δεν σταματούν, βελτιώνει την υπηρεσία που παρέχεται στους ασθενείς, επισήμανε ο κ. Δραμητινός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.