Φιλοζωική Ομάδα: Ο Δήμος Βόλου δεν έχει δώσει ούτε ένα γραμμάριο τροφής για τα αδέσποτα

Καμία πρόνοια του Δήμου Βόλου για τα αδέσποτα, καταγγέλλουν οι φιλόζωοι της πόλης

Απεγνωσμένοι είναι δεκάδες φιλόζωοι του Βόλου, οι οποίοι αυτές τις ημέρες της καραντίνας, με κίνδυνο να πληρώσουν πρόστιμο μετακίνησης, προσπαθούν με ιδία μέσα και χρήματα να ταΐσουν τα δεκάδες αδέσποτα της πόλης, αλλά και τα 40 αδέσποτα που φροντίζουν σε σταθερή βάση. Από την πλευρά του ο Δήμος Βόλου είχε αποφασίσει να παραγγείλει 1600 κιλά τροφής από τον προμηθευτή που αναδείχθηκε μειοδότης στον διαγωνισμό για τη σίτιση των αδέσποτων στο δημοτικό καταφύγιο, από τα οποία οι φιλόζωοι δεν έχουν δει όπως καταγγέλλουν …ούτε γραμμάριο εδώ και τρεις εβδομάδες.

Στην σελίδα της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εδώ και αρκετές ημέρες φιλόζωοι τονίζουν πως υπάρχουν πάρα πολλά πεινασμένα ζώα και όσο κι αν εκείνοι από τα δικά τους χρήματα αγοράζουν τροφές, αυτές δεν επαρκούν για τις μεγάλες ανάγκες που έχουν προκύψει.
Μάλιστα χθες βράδυ, το ποτήρι για τους φιλόζωους ξεχείλισε. Με ανακοίνωσή της η Ομάδα στρέφει τα βέλη της στο Δήμο Βόλου, ο οποίος αν και είχε υποσχεθεί ότι θα χορηγήσει 1600 κιλά τροφής, μέχρι και χθες δεν είχε δώσει ούτε ένα γραμμάριο.
Ειδικότερα, η ανάρτηση της Φιλοζωικής Ομάδας είναι η εξής:
«Σήμερα-εν. χθες- συμπληρώνεται και η τρίτη εβδομάδα χωρίς ο Δήμος να έχει δώσει ούτε ένα γραμμάριο τροφής για τα αδέσποτα. Η τρίτη εβδομάδα που ακούμε δικαιολογίες. Η τρίτη εβδομάδα που κάνουμε υπομονή και περιμένουμε… δεν πάει όμως άλλο τέρμα οι δικαιολογίες, τέρμα οι απαντήσεις τύπου “Αύριο να περάσετε από το κτήριο Αλληλεγγύης να προμηθευτείτε”, “Δεν έχουμε προμηθευτεί ακόμα τις τροφές λόγω έλλειψης προσωπικού στα εργοστάσια παραγωγής”, “Ελάτε να πάρετε δυο τσουβάλια να ταΐσετε και την άλλη εβδομάδα να πάρετε άλλα δυο”, “Υπομονή λίγες μέρες”. Ποιος να κάνει υπομονή; Τα αδέσποτα;;;;;;; Ή οι φιλόζωοι που χωρίς δουλειές πλέον προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο που μπορούν;;;;;;;; ΤΕΡΜΑ !!!! ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. Είστε υπεύθυνοι που αυτά τα ζώα ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ !!!!! Σταματήστε να δικαιολογήστε και αναλάβετε μια φορά την ευθύνη σας υπέρ των αδέσποτων όπως θα έπρεπε να έχετε κάνει εδώ και πολύ καιρό».

Περιστατικά εγκατάλειψης και βίας
Εκτός όμως από το πρόβλημα σίτισης τις εβδομάδες της καραντίνας έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση σε περιστατικά εγκατάλειψης κατοικίδιων στο δρόμο. Χαρακτηριστική περίπτωση ενός σκύλου, που ο ιδιοκτήτης του το παράτησε στο δρόμο πετώντας του λίγη τροφή αλλά και το κρεβατάκι που κοιμόταν.

Την ίδια στιγμή περιστατικά βίας σε αδέσποτα συνεχίζονται. Προ ημερών άγνωστος ή άγνωστοι έδεσαν με σύρμα έναν γάτο, κόβοντάς τον κυριολεκτικά στη μέση. Ο γάτος εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο, όπου ο κτηνίατρος κ. Φιλήμων Διαμαντής ανέλαβε το χειρουργείο, με την κατάσταση του γάτου να είναι πλέον καλύτερη.

Όμως σχεδόν μία ημέρα μετά, φιλόζωοι ανέφεραν στα κοινωνικά δίκτυα πως κι άλλο γατάκι έχει υποστεί παρόμοιο βασανιστήριο με τους φιλόζωους να προσπαθούν να το εντοπίσουν για να το σώσουν.
Η κατάσταση που βιώνουμε όλοι αυτή την περίοδο είναι δύσκολη, όμως και τα αδέσποτα βιώνουν μία άλλη και σκληρή πραγματικότητα, ενώ ακόμη και δεσποζόμενα ζώα καταλήγουν στο δρόμο, πιθανώς γιατί οι ιδιοκτήτες του δεν μπορούν να βρίσκονται τόσες ώρες μαζί τους.
Το ζήτημα των αδέσποτων είναι ζήτημα παιδείας και οι φιλόζωοι ζητούν το αυτονόητο για ένα κράτος δικαίου, φροντίδα για τα αδέσποτα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.