Φωνές και θρήνος έξω από τα δικαστήρια Βόλου- «Γιατί Θεέ μου»

Στη φυλακή το ζευγάρι που μετέφερε 10 κιλά ηρωίνης από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή χθες το ανδρόγυνο ρομά, που κατηγορούνται για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 € σε βαθμό κακουργήματος. Με την ανακοίνωση της απόφασης περίπου 30 ρομά που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, για συμπαράσταση στους κατηγορούμενους, ξέσπασαν σε φωνές, ενώ μια γυναίκα, που πιθανολογείται ότι ήταν μητέρα της 32χρονης ξέσπασε σε θρήνο και φώναζε «γιατί Θεέ μου»!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος άνδρας και η 32χρονη σύζυγός του ξεκίνησαν από το Αγρίνιο, όπου διαμένουν, πήγαν στην Αθήνα, όπου φέρεται να παρέλαβαν την ηρωίνη από άγνωστο άτομο, όπως ανέφεραν και την πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη για να το παραδώσουν σε επίσης άγνωστο άτομο.
Ο άνδρας παραδέχτηκε ότι γνώριζε ότι στο εσωτερικό των θυρών του Ι.Χ. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του, μετέφερε ηρωίνη 10 κιλών, ενώ η γυναίκα φέρεται να αρνήθηκε, ίσως και σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη φυλάκιση καθώς είναι μητέρα τριών παιδιών. Όμως δεν φαίνεται να έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα, που αποφάσισαν την προφυλάκιση και των δύο κατηγορούμενων.
Παρά τη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα, στην Πλατεία Ελευθερίας ανέμεναν περίπου 30 ρομά, για συμπαράσταση στους κατηγορούμενους, που όταν πληροφορήθηκαν ότι προφυλακίζονται ξέσπασαν σε φωνές και θρήνους…
Το αυτοκίνητο του ζευγαριού παρακολουθούνταν ως ύποπτο διακίνησης ναρκωτικών από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και το απόγευμα της Παρασκευής στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στο ύψος της Σούρπης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, τους σταμάτησαν για έλεγχο, τους συνέλαβαν και στη συνέχεια μετέφεραν το αυτοκίνητο στο οποίο απέβαιναν στη συμπρωτεύουσα, όπου μετά από έρευνα βρήκαν κρυμμένα τα ναρκωτικά στο εσωτερικό της πόρτας του οδηγού και του συνοδηγού.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ζευγάρι είχε ρόλο την παραλαβή των παράνομων ουσιών από την Αθήνα και την περαιτέρω μεταφορά και διακίνησή τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός του οχήματός τους ανευρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στα τοιχώματα εσωτερικά της πόρτας του οδηγού και του συνοδηγού 10 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 10.099 γραμμάριων και ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσαν αμφότεροι για τις παράνομες συναλλαγές τους.
Επιπλέον, στην κατοχή της 32χρονης βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 400 € ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών. Η ποσότητα των 10 κιλών ηρωίνης αντιστοιχεί σε 50.000 δόσεις, αξίας 300.000 € στη λιανική αγορά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.