Τρόμος στη Βαρκελώνη: Βαν παρέσυρε πεζούς. Οι δράστες εισέβαλαν σε μπαρ

Οι πρώτες αντιδράσεις τραματιών μετά την επίθεση φορτηγού στην Βαρκελώνη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων, ενώ σε δεκάδες υπολογίζονται οι τραματίες. EPA/David Armengou

Τρόμος και χάος το απόγευμα της Πέμπτης στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα, από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές της Βαρκελώνης, με βαν να πέφτει σε πλήθος ανθρώπων, με αποτέλεσμα πολλοί να τραυματιστούν, γνωστοποίησε η αστυνομία της Καταλονίας.

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους, 32 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 10 σοβαρά, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ενώ ΜΜΕ κάνουν λόγο για περισσότερους νεκρούς, φτάνοντας τους 13. Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ-1 της Θεώνης Ζησιμοπούλου, γραμματέα του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην πόλη, μεταξύ των τραυματιών είναι μία Ελληνίδα και τα δύο παιδιά της. Η μητέρα είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Λίγα λεπτά αργότερα, δύο ένοπλοι, ένας κατά πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, εισέβαλαν σε εστιατόριο της πόλης.
Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το περιστατικό αποτελεί “τρομοκρατική ενέργεια”. Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του άνδρα, που νοίκιασε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ενώ, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, βρέθηκε και το δεύτερο βαν που αναζητούσαν οι αρχές και σχετίζεται με το χτύπημα. Το όχημα εντοπίστηκε κοντά σε φαστ-φουντ, στη λεωφόρο Μανλέου του Βικ.
Η εφημερίδα El Pais γράφει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια από την περιοχή.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.