Φωτεινή Βελεσιώτου στο Ράδιο ΕΝΑ: Εγώ πάντα βάδιζα …ανάποδα

«Επισκέπτομαι την Καρδίτσα , έρχομαι όμως και στον Βόλο και στο Πήλιο, στον Άγιο Λαυρέντιο, στο Βρωμονέρι!»

Η Φωτεινή Βελεσιώτου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του νέου προσωπικού της δίσκου που υπογράφουν ο καταξιωμένος στιχουργός Κώστας Φασουλάς και η αξιόλογη τραγουδοποιός Σοφία Νάτσιου, παρουσιάζει το τραγούδι, προάγγελο της κυκλοφορίας, με τίτλο «Βαδίζω ανάποδα». Το τραγούδι «Βαδίζω ανάποδα» είναι μια αντισυμβατική, ευαίσθητη μπαλάντα που ισορροπεί οριακά τα συναισθήματα της ηρωίδας του Κώστα Φασουλά επάνω στην αμφίστομη λάμα του έρωτα. Η λυτρωτική τρυφερότητα συνυπάρχει με τον κίνδυνο της απώλειας και η αθόρυβη φθορά με το ισχυρό αντίδοτο της αγάπης. Τη νέα αυτή δισκογραφική τους δουλειά θα παρουσιάσει προσεχώς το Ogdoo Music Group. Η Φωτεινή Βελεσιώτου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή για το νέο της τραγούδι, τα σχέδιά της αλλά και την περίοδο της καραντίνας, τη Θεσσαλία αλλά και τον Βόλο, ενώ αυτό το καλοκαίρι θα την βρει ανά την Ελλάδα, σε περιοδείες και δίπλα στον κοινό, που τόσο πολύ της έλειψε.

Πως προέκυψε το νέο σας τραγούδι «Βαδίζω ανάποδα» και πως ήταν η συνεργασία σας με τον Κώστα Φασουλά και τη Σοφία Νάτσιου;

Πρόκειται για τον προάγγελο ενός δίσκου, που βασίζεται σε στίχους του Κώστα Φασουλά και μουσική της Σοφίας Νάτσιου και είναι ιστορίες γυναικών. Όλα τα τραγούδια είναι μια ενότητα και νομίζω ότι αυτό είναι το επιστέγασμα της αμοιβαίας εκτίμησης και της φιλίας που έχουμε με τον Κώστα Φασουλά και με τη Σοφία Νάτσιου.

Σηματοδοτεί κάτι αυτό το τραγούδι για σας;

Εγώ πάντα έτσι κι αλλιώς βάδιζα ανάποδα, οπότε δεν μου είναι ξένο, μου είναι πολύ οικείο! Ήρθε αυτό το τραγούδι και κάλυψε και το δικό μου το κομμάτι.

Πως πιστεύετε ότι βαδίσαμε ως κοινωνία στη διάρκεια της καραντίνας; Πως πήγαν τα πράγματα για σας;

Εγώ δεν έπεσα ψυχολογικά, απλά αυτό που μου έλειψε ήταν η επαφή μου με τον κόσμο, με τους ανθρώπους μου, τους φίλους μου, τα παιδιά μου, αλλά δημιουργικά πέρασα στην καραντίνα. Είχα επαφή με τον κόσμο μέσω διαδικτύου, από το σπίτι μου τους έλεγα τραγούδια ακαπέλα, τους κρατούσα συντροφιά κι αυτό έδινε ανάσα και σε μένα και σε εκείνους. Δέχτηκα άπειρα μηνύματα αγάπης και συμπόρευσης σε όλο αυτό. Τα πράγματα ήταν δύσκολα για όλους, για τον χώρο μας ακόμη πιο πολύ, αλλά ελπίζουμε στο καλύτερο.

Πάντως είδαμε και το καλό πρόσωπο της τεχνολογίας που έφερε με κάποιον τρόπο, κοντά τους καλλιτέχνες με το κοινό.

Ακριβώς έτσι είναι. Εγώ δεν είμαι κόντρα στην τεχνολογία, αλλά με φειδώ τη χρησιμοποιώ και χαίρομαι που μπορώ και κάνω αυτό.

Μιας που αναφέρθηκα στην τεχνολογία… Σας λείπει αλήθεια η διδασκαλία, το εκπαιδευτικό κομμάτι;

Όχι, νομίζω ότι έκλεισα τον κύκλο μου το 2004. Δούλεψα 24 χρόνια. Από τότε άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου και ήταν σαν ένα δώρο που μου συνέβη. Άλλες κυρίες που βγαίνουν στη σύνταξη και πλήττουν αφόρητα, εγώ όμως δεν προλαβαίνω να κάνω τα απαραίτητα.

Είστε και Θεσσαλή βέβαια να πούμε, καθώς κατάγεστε από την Καρδίτσα. Διατηρείτε ακομη επαφές;

Φυσικά, και τα τρία αδέρφια μου είναι στην Καρδίτσα , έχω φίλους πολλούς εκεί κι επισκέπτομαι πολύ την πόλη μου. Έρχομαι όμως και στον Βόλο και στο Πήλιο, στον Άγιο Λαυρέντιο, στο Βρωμονέρι!

Όσον αφορά τη δισκογραφία, πότε ολοκληρώνεται το επόμενο κομμάτι και ποια είναι τα σχέδιά σας για το επόμενο διάστημα;

Κάποια πράγματα θα γίνουν στο χώρο μας, με όρους και συγκεκριμένες συνθήκες και ευελπιστώ να είναι καλύτερα από πέρυσι, γιατί έχει εμβολιαστεί και αρκετός κόσμος. Ο δίσκος μου θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβρη, γιατί εάν αρχίσουν οι περιοδείες δεν θα μπορώ να ηχογραφώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.