Φρακαρισμένο το δίκτυο ομβρίων της Ν. Αγχιάλου

Δεν έχει αποχετευτικό δίκτυο, πλημμύρισαν δρόμοι…

Φρακαρισμένο από φερτές ύλες και άμμο είναι το δίκτυο ομβρίων της Νέας Αγχιάλου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χθες οι δρόμοι, από την έντονη βροχόπτωση, ενώ νερά μπήκαν και στο Γυμνάσιο, με αποτέλεσμα οι καθηγητές να διώξουν τους μαθητές διότι υπήρχε κίνδυνος.
Για το θέμα μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας που ανέφερε ότι στο δυτικό κομμάτι της Ν. Αγχιάλου, υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που πάντα πλημμυρίζουν, όταν τα φαινόμενα είναι έντονα. Εκτός απ’ τους δρόμους στο δυτικό κομμάτι, πρόβλημα υπήρξε και στο κομμάτι της παραλίας μπροστά από τα ξενοδοχεία, ενώ σε πολλούς δρόμους μεταφέρθηκαν φερτές ύλες (πέτρες και χώματα) και χάλασαν δρόμοι, λόγω της ορμής του νερού, τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος.
Δεν απορροφά το νερό
Ο Θ. Διαμαντένιας είπε ότι η Ν. Αγχίαλος δεν έχει αποχετευτικό δίκτυο, ενώ το υπάρχον δίκτυο ομβρίων, εδώ και 5-6 χρόνια έχει φρακάρει από τις φερτές ύλες και άμμο και δεν μπορεί να απορροφήσει το νερό.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «οι φερτές ύλες (πέτρες και χαλίκια) φαίνονται πάνω από τις σχάρες και δεν ενδιαφέρεται κανείς για τη Ν. Αγχίαλο», ενώ πρόσθεσε ότι η μοναδική επέμβαση που έγινε στο δίκτυο ομβρίων χρονολογείται από το 1999 και απαιτείται μεγάλο έργο.
Ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι επειδή η Ν. Αγχίαλος έχει κλίση, όλο το νερό από ψηλά κατεβαίνει και κατευθύνεται στη θάλασσα μέσω των δρόμων και στην παραλία, όπου είναι υπερυψωμένη η άμμος μένει και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πολύ μεγαλύτερων προβλημάτων σε περίπτωση πιο έντονων φαινομένων.
Όχι μόνο κέντρο και λαμπάκια
«Είναι λυπηρό να ασχολούμαστε με την Ιάσονος, τη Δημητριάδος και τα λαμπάκια και να έχουμε ένα σχολείο στη Ν. Αγχίαλο που φρεσκαρίστηκε μόνο εξωτερικά, ενώ τα κουφώματα είναι από ίδια από το 1979 που κατασκευάστηκε», δήλωσε ο Θεολόγος Διαμαντένιας, αφήνοντας αιχμές κατά της δημοτικής αρχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.