«Φτερά» έκανε προκαταβολή 15.000 € για τις ζωοτροφές…

Φυλάκιση 18 μηνών σε πρώην ζευγάρι από τη Μαγνησία για απάτη

Σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκε ένα πρώην ζευγάρι εμπόρων ζωοτροφών από τη Μαγνησία για απάτη από κοινού, σε βάρος ενός 59χρονου από τον Τύρναβο, που έστειλε προκαταβολή 15.000 € για αγορά κριθαριού που δεν είδε ποτέ…
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε έναν 50χρονο και την πρώην σύζυγό του 47χρονών, η οποία δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζευγάρι που διατηρούσε επιχείρηση πώλησης δημητριακών χονδρικής, σε περιφερειακό Δήμο της Μαγνησίας, στις 14 και 15 Ιανουαρίου 2016, εξαπάτησαν τηλεφωνικά έναν 59χρονο, ιδιοκτήτη επιχείρησης ζωοτροφών στον Τύρναβο, πείθοντάς τον να του πουλήσουν 220 τόνους κριθάρι, προς 0,185 €/κιλό. Η συνολική αξία του προϊόντος ήταν 45.000 € και το ζευγάρι έπεισε τον 59χρονο να του στείλει το κριθάρι, με προκαταβολή 15.000 €. Το θύμα κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 15.000 €, ωστόσο το προϊόν δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του αγοραστή. Όταν ο 59χρονος τηλεφωνούσε στους εμπόρους, του έλεγαν ότι καθυστερεί η αποστολή του κριθαριού λόγω του χιονιού και του πάγου, ενώ το θύμα, μετά από 47 ημέρες πήγε στην επιχείρηση των κατηγορουμένων, για να διαπιστώσει τι συνέβαινε αλλά κι εκεί οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης τον διαβεβαίωναν ότι η παραγγελία θα του σταλεί. Τελικά, ο 59χρονος δεν είδε ποτέ το κριθάρι, για το οποίο πλήρωσε προκαταβολή, αλλά ούτε και τα χρήματά του, με αποτέλεσμα να καταθέσει μήνυση σε βάρος τους και να καταδικαστούν σε φυλάκιση 18 μηνών για το αδίκημα της απάτης. Ο άνδρας παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο και κατέθεσε ότι χώρισε με την 47χρονη σύζυγό του, ενώ η γυναίκα δικάστηκε ερήμην.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.