Φθινοπωρινό πλέον το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες σε Βόλο και Μαγνησία

Θ. Τακούδης: «Το ακραίο φαινόμενο σε συνδυασμό με τη δική μας συμμετοχή δημιουργεί τέτοια προβλήματα»

Φθινοπωρινό είναι το σκηνικό του καιρού που θα επικρατήσει αυτή την εβδομάδα στον Βόλο και τη Μαγνησία γενικότερα, με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη να προβλέπει θερμοκρασίες που δεν θα υπερβαίνουν τους 30 βαθμούς Κελσίου. Ο ίδιος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, σημείωσε πως δεν θα έχουμε πάλι έντονα φαινόμενα την εβδομάδα που διανύουμε, χωρίς όμως να αποκλείεται η πιθανότητα βροχής. Συγκεκριμένα, δεν φαίνεται να σημειώνεται κάτι αντίστοιχο με τον Ιανό τις επόμενες ημέρες, σημείωσε ο κ. Τακούδης επισημαίνοντας πως το σκηνικό του καιρού θα είναι φθινοπωρινό και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26-29 βαθμούς Κελσίου.
Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα επικρατήσουν λίγες συννεφιές χωρίς όμως φαινόμενα. Την Πέμπτη θα συνεχίσουν οι συννεφιές και πιθανώς να εκδηλωθούν βροχές για μικρό χρονικό διάστημα και κατά τόπους. Τετάρτη και Πέμπτη οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι 26-27 βαθμούς Κελσίου. Την Παρασκευή και Σάββατο ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο με 28-29 βαθμούς, ενώ στο Βελεστίνο θα σκαρφαλώσει τους 30. Την εβδομάδα αυτή θα πνέουν νότιοι άνεμοι, η θάλασσα είναι ήρεμη εκτός από το Σάββατο που υπάρχει μία ένταση των ανέμων και θα σημειωθούν 4-5 μποφόρ. Τέλος ο καιρός την Κυριακή ξεκινά καλά, όμως ένα βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την Αδριατική θα επηρεάσει την Ήπειρο και μετά το μεσημέρι ή το βράδυ τη Θεσσαλία. Θα σημειωθούν βροχές, όχι όμως εντάσεως «Ιανού».

Ακραία αλλά όχι σπάνια, η περίπτωση του «Ιανού»

Στο μεταξύ, ο κ. Τακούδης σχολίασε και τις καταστροφικές συνέπειες που έφερε ο κυκλώνας «Ιανός» στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία, σημειώνοντας πως ήταν μεν μία ακραία περίπτωση που συμβαίνει σπάνια, αλλά και ο άνθρωπος και το κράτος έχει ευθύνες. ” Γιατί να υπάρχουν οι φερτές ύλες ή το αποχετευτικό της Καρδίτσας δεν μπορούσε να τραβήξει το νερό. Άρα κάποιο πρόβλημα υπήρχε και δεν το εξετάσαμε. Σε ότι αφορά τις απορροφήσεις κτλ στη μεν ύπαιθρο περιμένουμε να στεγνώσει το νερό, δεν γίνεται αλλιώς. Μια ποσότητα μπορεί να απορροφηθεί, όμως γιατί συγκεντρώθηκε στον Ενιπέα το νερό; Πρέπει να δούμε εάν ο ποταμός καθαριζόταν, εάν είναι ίδιο το εύρος του ή κάποιος έκανε κάτι και στένεψε την κοίτη. Πάντως το ακραίο φαινόμενο σε συνδυασμό με τη δική μας συμμετοχή δημιουργεί τέτοια προβλήματα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τακούδης και κατέληξε πως πρέπει πάντοτε να είμαστε προετοιμασμένοι, να καθαρίζουμε σχάρες και χείμαρρους κι όταν έχουμε φωτιές προσπαθούμε να φτιάξουμε άμεσα τοιχία στήριξης ή να γίνει αμέσως αναδάσωση, δεν περιμένουμε να έρθουν οι πέτρες στην παραλία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.