Φτιάχτηκε ο δρόμος προς Νεοχωράκι Αλμυρού σε ένα 24ωρο!

Τιτάνιες προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών- 30 μηχανήματα επί τω έργω

Τιτάνιες προσπάθειες έχουν κάνει τα συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου και ιδιώτες προκειμένου να αποκαταστήσουν άμεσα τις ζημιές που έπληξαν την περιοχή του Αλμυρού, μετά την σφοδρή κακοκαιρία του Ιανού. Όπως φαίνεται στην εικόνα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών είναι τόσο γρήγορες, όπου το Σάββατο ο δρόμος προς το Νεοχωράκι ήταν κομμένος στα δύο, την Κυριακή όμως αποκαταστάθηκε.
Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη παρουσιάζει σε ανάρτησή της το πριν και το μετά του δρόμου και τονίζει χαρακτηριστικά πως “όταν στις θέσεις ευθύνης υπάρχουν πάνω απ όλα άνθρωποι”.

Η κ. Κολυνδρίνη μίλησε όμως στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη για τις κινήσεις που έχουν γίνει προς την αποκατάσταση των ζημιών και την επαναφορά της καθημερινότητας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: “Στόχος μας ήταν μέσα στο πρώτο 24ωρο να μην υπάρχουν αποκλεισμένα χωριά, το εξασφαλίσαμε αυτό καθώς μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής δώσαμε δίοδο σε όλα τα χωριά. Προσπαθήσαμε, επειδή δεν υπήρχε ρεύμα γιατί ο σταθμός της ΔΕΗ δεν ήταν προσβάσιμος από τα συνεργεία, προείχε να μπορέσει η ΔΕΗ να περάσει από κει και τα καταφέραμε, για να αποκτήσει ο κόσμος και ρεύμα και υδροδότηση γιατί οι γεωτρήσεις δεν λειτουργούσαν.
Σήμερα έγιναν κανονικά τα δρομολόγια των λεωφορείων, μεταφέρθηκαν τα παιδιά στα σχολεία, οι δρόμοι είναι προσπελάσιμοι με προσωρινές επισκευές, έχουν γίνει επιχωματώσεις. Ανοίξαμε κατά παρέκκλιση με παρέμβαση του Υπουργού την Ιντεμπετόν για να πάρουμε πέτρες λατομείου για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα πελώρια και χαοτικά κενά που υπήρχαν και τα καταφέραμε, για να μπορέσει σήμερα ο κόσμος να πάει στις δουλειές του και να υπάρξει μία κατ επίφαση κανονικότητα.
Συνεχίζουμε σήμερα, έχουμε πάνω από 30 μηχανήματα, σήμερα προσπαθούμε να δώσουμε δίοδο και στα μικρότερα χωριά. Ο δρόμος είναι ανοιχτός από την πλευρά του Αργιλοχωρίου, τώρα προσπαθούμε από την πλευρά της Ανάβρας. Παράλληλα, αυτό που επεσήμανα και στον Υπουργό, υπάρχει πρόβλημα στο Αϊδίνι όπου εκεί πρόκειται για ένα κοστοβόρο έργο, δεν μπορούμε να κάνουμε προσωρινή αποκατάσταση γιατί από κάτω έχουμε το μεγάλο ρέμα. Δεν γίνεται να γίνει επιχωμάτωση και πρέπει να αποκατασταθεί η γέφυρα από την αρχή. Πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Εάν πάμε σε κανονικές διαγωνιστικές διαδικασίες με κανονικές μεθόδους ελέγχων θα μείνει κομμένα στα δύο η Μαγνησία για δύο χρόνια τουλάχιστον”

Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της Αντιπεριφερειάρχη:

Σάββατο 19/09 …… Κυριακή 20/9 …όταν στις θέσεις ευθύνης υπάρχουν πάνω απ όλα άνθρωποι ……

Gepostet von Δημητρης Κολυνδρινης am Sonntag, 20. September 2020

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.