Φυγομάχησε ξανά ο Αχιλλέας Μπέος στο Εφετείο

Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η υπόθεση παράβασης καθήκοντος για τις δημοσιεύσεις

Φυγομάχησε για ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος η δίκη του οποίου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ωστόσο αυτή αναβλήθηκε για τις 26 Σεπτεμβρίου 2019 απόντος μάλιστα του ίδιου του κατηγορουμένου! Ο κ. Μπέος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 15 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για αντίστοιχο χρονικό διάστημα μετά από μήνυση που υπέβαλλε εναντίον του ο εκδότης Αρχιμήδης Καρεκλίδης, εξαιτίας του αποκλεισμού της εφημερίδας «Μαγνησία» από τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις του Δήμου Βόλου.

Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης, την οποία ο κατηγορούμενος ήταν σίγουρος ότι θα εξασφαλίσει καθώς δεν παρέστη στο δικαστήριο. Η δίκη είχε οριστεί για σήμερα μετά από δύο αναβολές (8/2/18, 28/6/18), μία λόγω ωραρίου και μία λόγω κωλύματος του συνηγόρου. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και σήμερα καθώς ο συνήγορος υπεράσπισής του απουσίαζε στην Αθήνα όπου, παρίσταντο σε δίκη στον Άρειο Πάγο. Μπορεί βέβαια τα δικαστήρια να ήταν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας, ωστόσο λόγω της απόστασης δεν θα ήταν εφικτό για εκείνον να επιστρέψει στη Λάρισα για να παρασταθεί στη δίκη. Επομένως το δικαστήριο μετά από σχετική πρόταση του εισαγγελέα έδρας αποφάσισε να αναβάλει για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο την εκδίκαση της υπόθεσης. Το οξύμωρο είναι ότι ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων το Εφετείο διακόπτει και για δεύτερη μέρα, όπου ενδεχομένως να μπορούσε να παραστεί τελικά ο συνήγορος, στη σημερινή δικάσιμο πάνω από τις μισές υποθέσεις αναβλήθηκαν με αποτέλεσμα οι λιγοστές που συζητήθηκαν να τελειώσουν γρήγορα και το δικαστήριο να…σχολάσει από τις 11 το πρωί!

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση αφορά στον αποκλεισμό της εφημερίδας «Μαγνησία» από τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις στον τοπικό Τύπο που επέβαλε ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Σεπτέμβριο του 2014 και τον οικονομικό εκβιασμό που ασκούσε σε βάρος της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «Μαγνησία» ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ως αντίποινα στην κριτική που ασκεί στα πεπραγμένα του, μέχρι και που υποχρεώθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη να εφαρμόσει την ίση κατανομή που προβλέπεται από τη νομοθεσία. Ο εκδότης Αρχιμήδης Καρεκλίδης προσέφυγε αρχικά στην Δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα τα οποία έγιναν δεκτά, όπως επίσης δεκτή έγινε και η κύρια αγωγή με το ίδιο αντικείμενο από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.