Φυλακές Χιλιαδούς: Κρατούμενοι πήραν σιδεριές και έκαναν ζημιές

Προκαταρκτική ζήτησε ο εισαγγελέας για φθορά, οπλοχρησία και οπλοφορία

«Οπλισμένοι» με σιδεριές, που είναι άγνωστο που βρήκαν, δύο νεαροί Πακιστανοί κρατούμενοι, έσπασαν τα καρτοτηλέφωνα και τζάμια του Ειδικού Καταστήματος Κράτης Νέων Βόλου, τους επιβλήθηκαν πειθαρχικές ποινές και διατάχτηκε προκαταρκτική, ενώ ένας τρίτος συγκρατούμενός τους τιμωρήθηκε μόνο ποινικά. Οι κρατούμενοι φέρεται να προκάλεσαν φθορές ξένης ιδιοκτησίας σε πράγματα δημοσίου ενδιαφέροντος, διότι ήθελαν να εκβιάσουν μεταγωγή σε άλλο κατάστημα κράτησης της χώρας.
Οι κρατούμενοι, την Κυριακή 30 Μαΐου βρέθηκαν ξαφνικά με σιδεριές στα χέρια και οι δύο απ’ αυτούς με ιδιαίτερη μανία άρχισαν να σπάνε τα καρτοτηλέφωνα της φυλακής και τζάμια, πριν τους σταματήσουν και τους αφοπλίσουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, σε συνεργασία με την Εξωτερική Φρουρά.
Τις φυλακές Χιλιαδούς επισκέφθηκε χθες ο εισαγγελέας φυλακών, που επέβαλε στους δύο κρατούμενους (ηλικίας 18 ως 20 χρονών) ποινές στέρησης επαγγελματικής κατάρτισης και δικαίωμα εργασίας για 12 μήνες και στον τρίτο μόνο βαθμούς ποινής.
Επιπλέον και με αφορμή το επεισόδιο, ο εισαγγελέας ανέθεσε προκαταρκτική στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ώστε οι δύο νεαροί αλλοδαποί να διωχθούν ποινικά για τα αδικήματα της διακεκριμένης φθοράς ξένου πράγματος, οπλοφορία και οπλοχρησία. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, η Αστυνομία καλείται να λάβει καταθέσεις από τους υπαλλήλους που ήταν υπηρεσία όταν έγιναν τα επεισόδια και ανωμοτί καταθέσεις από τους κρατούμενους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.