Φυλάκιση σε 40χρονο Βολιώτη για τρεις κλοπές καταστημάτων

Δεν εμφανίστηκε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Είχε βουρκώσει για να μην πάει στη φυλακή...

Σε φυλάκιση ενός έτους, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης καταδικάστηκε ερήμην ένας 40χρονος Βολιώτης που είναι ο δράστης τριών κλοπών και άλλων δυο σε απόπειρα.
Ο κατηγορούμενος που είχε βουρκώσει για να μην πάει στη φυλακή, δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και καταδικάστηκε με αναστολή, παρά την πρόταση του εισαγγελέα υπηρεσίας που πρότεινε να καταδικαστεί χωρίς αναστολή.
Στο Δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες καταστηματάρχες, που αντιλήφθηκαν τον 40χρονο, τον αναγνώρισαν από τα ρούχα που φορούσε και κατέθεσαν στην Αστυνομία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 40χρονος μεταμεσονύκτιες ώρες της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου έσπασε το τζάμι παραθύρου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριας) της πόλης του Βόλου, ιδιοκτησίας 33χρονου, με σκοπό να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, καθόσον έγινε αντιληπτός και αποχώρησε.
Ο 40χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Βόλου και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του, μπήκε σε άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (τσιπουράδικο), ιδιοκτησίας 47χρονου από την Πολωνία, προκαλώντας φθορές στον υαλοπίνακα της κεντρικής εισόδου του.
Ακολούθως, ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία (πένσα και κατσαβίδια).
Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου Ο συλληφθείς, έχει απασχολήσει ξανά στις αρχές για κλοπές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.