Φυλάκιση στον ηλικιωμένο από το Αχίλλειο που τραυμάτισε με μαχαίρι τον γιο του

Παρά την προσπάθεια του 46χρονου γιού του να τον καλύψει

Δεν επέδωσε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η προσπάθεια ενός 46χρονου από το Αχίλλειο να καλύψει τον πατέρα του, που τον τραυμάτισε στο αριστερό χέρι με μαχαίρι, με παρέμβαση της προέδρου του Δικαστηρίου ανέφερε όσα έγιναν και ο 72χρονος πατέρας του καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή και έφεση. Ο 46χρονος που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και κατέθεσε ως μάρτυρας, αρχικά ανέφερε πως γύρισε σπίτι το βράδυ και είδε πάνω στο τραπέζι απλωμένα κάποια χαρτιά και ντοσιέ που είχε ο πατέρας του. Του είπε να τα μαζέψει, αλλά δεν το έκανε, με αποτέλεσμα ο 46χρονος να προσπαθεί να τα απομακρύνει χωρίς να δει το μαχαίρι που ήταν κάτω από τα χαρτιά και έτσι κόπηκε…

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου του υπενθύμισε τη αρχική του κατάθεση στην αστυνομία, δηλαδή ότι ο πατέρας του είχε πιεί, ότι άρπαξε το μαχαίρι να τον χτυπήσει, ότι ο λογομάχησαν και σηκώθηκε να φύγει, ζητώντας του να πει την αλήθεια για τις πραγματικές συνθήκες του τραυματισμού του στο χέρι, γιατί μόνο έτσι θα βοηθήσει τον πατέρα του και όχι αν κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί…
Ο 46χρονος που εμφανίστηκε στη δίκη με μπαταρισμένο το αριστερό του χέρι, άλλαξε άμεσα την κατάθεσή του, λέγοντας πως όταν γύρισε σπίτι, αφού είχε πάει να αγοράσει ένα σουβλάκι για βραδινό, είδε τον 72χρονο να έχει βάλει ένα ποτηράκι κρασί, και του έκανε παρατήρηση να μην πίνει. Του είπε κάτι ακόμα με αποτέλεσμα ο 72χρονος να εκνευριστεί και σηκώθηκε όρθιος αρπάζοντας το κουζινομάχαιρο που είχε δίπλα του, και του επιτέθηκε.

Τότε, για να προφυλαχθεί, έβαλε το χέρι του μπροστά και άρπαξε τη λάμα με αποτέλεσμα να κοπεί στο μέσον της παλάμης και να χάσει αρκετό αίμα. Ο μάρτυρας είπε ακόμη ότι σκοπός του πατέρα του ήταν να τον καρφώσει με το μαχαίρι.

Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχιλλείου, ο οποίος τυγχάνει να είναι συγγενής του δράστη, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν της οικογένειας. Είπε πως πρόκειται για ταλαιπωρημένους ανθρώπους, αφού η σύζυγος του 72χρονου ήταν κατάκοιτη για 20 χρόνια και έχει πλέον αποβιώσει, αφήνοντας τους δύο άνδρες μόνους τους. Επίσης είπε ότι ο 46χρονος δεν εργάζεται, μένει όλη του τη ζωή με τον πατέρα του, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, εδώ και χρόνια τον συντηρεί ο πατέρας του, ενώ πρόσθεσε πως ο 72χρονος δεν έχει πρόβλημα αλκοολισμού.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του περιέγραψε τις συνθήκες του ατυχήματος, λέγοντας πως είχε τα χαρτιά στο τραπέζι τρώγοντας κάτι, χρησιμοποιώντας το μαχαίρι για να το κόψει. Εκείνη τη στιγμή ο γιος του χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και ο ίδιος σηκώθηκε πάνω εκνευρισμένος, ζητώντας του να τον αφήσει ήσυχο, ενώ κρατούσε το μαχαίρι.
Ο 46χρονος γιος του έβαλε το χέρι πάνω στη λάμα και τραυματίστηκε, την ώρα που τράβηξε πίσω το αιχμηρό αντικείμενο, τόνισε και έκανε λόγο για κακιά στιγμή, προσθέτοντας ότι δεν το έκανε σκόπιμα, δηλώνοντας επίσης ότι είναι άρρωστος, καθώς και τα δύο νεφρά του είναι κατεστραμμένα.

Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση μίλησε για κακιά ώρα, ζητώντας όμως την ενοχή του κατηγορούμενου για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή βία. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 72χρονου διαβεβαίωσε τους δικαστές πως δεν πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον ανάλογο περιστατικό, συμπληρώνοντας πως ο δράστης δεν είχε δόλο στην πράξη του, αφού επρόκειτο για ένα ατύχημα και όχι για χτύπημα που είχε σκοπό τον τραυματισμό του γιού του. Επίσης θέλησε να δείξει ότι πατέρας και γιος έχουν καλή σχέση, ενημερώνοντας την έδρα πως την Πέμπτη κοιμήθηκαν κάτω από την ίδια στέγη χωρίς να συμβεί το παραμικρό μεταξύ τους.
Τελικά το Δικαστήριο αποφάσισε κηρύξει ένοχο τον 72χρονο επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης, κάτι που ο κατηγορούμενος έπραξε και αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.