Γ. Γ. Εμπορίου από το Βόλο: Στοίχημα η ψηφιοποίηση του δημοσίου τομέα και ο εναγκαλισμός του με τον ιδιωτικό

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
Παραβρέθηκε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργανώνει το Επιμελητήριο Μαγνησίας, με αφορμή τα 100 χρόνια του. Στην σημερινή δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου το παρόν έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Κώστας Λούλης, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων Ζακύνθου και Κοζάνης, μέλη του ΕΒΕΑ, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Καπνοπώλης και πλήθος κόσμου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Σταμπουλίδης μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι το νέο στοίχημα της κυβέρνησης είναι ψηφιοποίηση του δημοσίου τομέα και ο εναγκαλισμός του με τον ιδιωτικό τομέα. Κάλεσε όλους τους παραγωγικούς φορείς σε εγρήγορση, ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Σταμπουλίδης και κληθείς να απαντήσει τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση όσον αφορά το παρεμπόριο, μιας και οι αναπτυξιακοί φορείς περιμένουν να εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός ενάντια στο παρεμπόριο, που πλήττει την ανάπτυξη και την μικρομεσαία επιχείρηση τόνισε « Το θέμα της αντιμετώπισης του παρεμπορίου δεν έχει να κάνει μόνο με έναν μηχανισμό που καταστέλλει παράνομες δράσεις, έχει να κάνει με την αντιμετώπιση μιας οικονομικής πληγής, η οποία είχε διογκωθεί την προηγούμενη περίοδο κι αυτά είναι μάλιστα φαινόμενα, που η κρίση τα ευνοεί, λόγω της καταναλωτικής αδυναμίας. Ωστόσο, σήμερα, θεωρούμε ότι με τον περιορισμό της οικονομικής παράνομης διακίνησης αγαθών, οι πόροι που χάνονται από την τοπική οικονομία είναι ικανοί να αναπληρώνουν αναπτυξιακούς πόρους και ανάγκες και μια από τις μεγάλες, πολιτικές μας αποφάσεις είναι να αναδιαρθρώσουμε τον κρατικό μηχανισμό, έτσι ώστε, να μην είναι απλά το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο πολλές φορές το ορίζουμε, αλλά δεν το εφαρμόζουμε, γι αυτό θέλουμε έναν νέο μηχανισμό, ο οποίος θα έχει επιχειρησιακό χαρακτήρα , θα έχει έντονο το στοιχείο τις διαυπηρεσιακής συνεργασίας και φυσικά η χώρα, πέρα από την απώλεια δημόσιων εσόδων, από το γεγονός ότι δεν έχει αντιμετωπίσει το παρεμπόριο θεσμικά σωστά, βρίσκεται στη «γωνία» δυσμενών συνθηκών, κυρίως στο κομμάτι της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, έχουμε ουσιαστικά έχουμε μεγάλη ευθύνη, αυτή τη φορά να δείξουμε ότι η χώρα είναι σοβαρή, ότι η χώρα μπορεί και αντιμετωπίζει τέτοιου είδους φαινόμενα, γι αυτό στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν θα μείνουμε μόνο στα λόγια. Ήδη, μέχρι σήμερα από τον Αύγουστο έχουν πραγματοποιηθεί 5.000 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, που αυτό από μόνο του είναι και εντυπωσιακό, αλλά δείχνει και τη συμμετοχή των μηχανισμών που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να συντονιστούν. Από το νέο έτος, έχοντας μια νέα επιχειρησιακό μονάδα, νομίζω ότι θα δώσουμε και το μήνυμα στις τοπικές οικονομίες, αλλά και διεθνώς ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά το πρόβλημα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.