Γ. Κακαράντζας στο magnesianews.gr για τον 39χρονο: «Το DNA αποτελεί μια ένδειξη, αλλά… όχι απόδειξη»

Αρνείται ο κατηγορούμενος της δολοφονίας της νονάς του, ότι σκότωσε και την Νίκη Μηλίνη

Αρνείται με έντονο τρόπο, ο 39χρονος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της 75χρονης νονάς του, ότι σκότωσε πριν 12 χρόνια και την Νίκη Μηλίνη, μητέρα του έως πρότινος δικηγόρου του, σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στο magnesianews.gr ο νέος συνήγορος υπεράσπισής του, Γιώργος Κακαράντζας.
Όπως τόνισε ο δικηγόρος απ΄τη Λάρισα, που τον ανέλαβε ώστε να τον υπερασπιστεί στα δικαστήρια, ο πελάτης του αρνείται κατηγορηματικά ότι σκότωσε τη συγκεκριμένη γυναίκα. Μάλιστα, «ο ίδιος μου ζήτησε να δηλώσω την αθωότητα του στα ΜΜΕ για το δεύτερον συμβάν και αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε κάποια σχέση», ανέφερε ο δικηγόρος.
Σύμφωνα με τον κ. Κακαράντζα, ο κατηγορούμενος, δεν έχει λάβει ακόμη κλήση για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Βόλου, ενώ ούτε ο ίδιος συναντήθηκε ακόμη με τον εντολέα του, ωστόσο, πιθανόν την Παρασκευή, ο δικηγόρος, να έρθει στον Βόλο, προκειμένου εάν είναι δυνατόν, να έχει μια σύντομης διάρκειας συνάντηση με τον Ανακριτή.
Όπως υποστήριξε, υπάρχει μια διαδικασία μέχρι να παραλάβει τη δικογραφία και αναμένει εξουσιοδότηση από τον ίδιο. Αυτό πάντως που σημείωσε ο δικηγόρος, είναι ότι «αδιάσειστο στοιχείο είναι το γεννητικό υλικό, όταν είναι άγνωστος ο δράστης. Το DNA αποτελεί μια ένδειξη, όμως όταν μπορεί να δικαιολογηθεί η παρουσία του ευρήματος αυτού, τότε θεωρώ ότι δεν αποτελεί απόδειξη».
Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία που έγινε τον Αύγουστο του 2009 με θύμα την 69χρονη τότε Νίκη Μηλίνη, εξιχνιάστηκε μετά την ομολογία του κατηγορούμενου ότι κατακρεούργησε τη νονά του με 42 μαχαιριές. Οι αρχές αποφάσισαν να συγκρίνουν το DNA του δράστη με το γενετικό υλικό που είχαν βρει στο σώμα και τα νύχια της 69χρονης που είχε παλέψει μέσα στο σπίτι της, για τη ζωή της, πριν από 12 χρόνια και έτσι προέκυψε η συγκλονιστική, αποκάλυψη.

Ηλ. Κουτσερής

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.