Γ. Καλτσογιάννης: Κοστολογημένο και ελπιδοφόρο το όραμα τη ΝΔ για να βγούμε από το τέλμα

Ο αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε σημαντικά τα μέτρα για την οικονομία

Κοστολογημένο και ελπιδοφόρο όραμα, που θα μας βοηθήσει τα επόμενα χρόνια να ξεκολλήσει ο τόπος από το τέλμα που έχει περιέλθει, από αδιέξοδες πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια, χαρακτήρισε ο Γιώργος Καλτσογιάννης, θεματικός αντιπεριφερειάρχης και στέλεχος της Ν.Δ., τα όσα εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο. Σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντικά είναι και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την οικονομία, για να δώσουν στην ιδιωτική οικονομία, στην αγορά και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, που είναι το ζητούμενο.
Ο Γιώργος Καλτσογιάννης μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και τόνισε ότι όλοι άκουσαν στη ΔΕΘ, από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, μια τοποθέτηση και ανάπτυξη θέσεων που έχουν να κάνουν με όλους τους Έλληνες, αγγίζουν τους πάντες, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είδαμε καθόλου στείρα αντιπολίτευση κι αυτό μας γεμίζει ελπίδα».
Όπως είπε, από το λόγο του και μόνο, αντιλαμβανόμαστε ότι απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες. Εμένα με χαροποίησε το γεγονός ότι ο λόγος του ενέπνεε ελπίδα και ήταν απολύτως τεκμηριωμένος, με συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον, χωρίς να δημιουργεί πόλωση για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων, ανέφερε. «Πρόκειται για ένα κοστολογημένο όραμα – πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια και αυτό έχει ανάγκη ο τόπος για να ξεκολλήσει από το τέλμα που έχει περιέλθει, από αδιέξοδες πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια», τόνισε ο Γιώργος Καλτσογιάννης.
Από τις καθημερινές επαφές που έχει ο ίδιος ως στέλεχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τόνισε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη την ελπίδα, αναζητώντας επαγγελματικές ευκαιρίες και ανέλιξη, εκτός Ελλάδας και ο κ. Καλτσογιάννης είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε πολύ μεγάλο αγώνα για ν’ αγγίξει τη νέα γενιά και τους ανθρώπους αυτούς που έχουν χάσει την ελπίδα τους και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.

Θετική η στήριξη της αυτοδιοίκησης

Ο αντιπεριφερειάρχης έκανε αναφορά στη δέσμευση ότι η ΝΔ θα ενισχύσει έμπρακτα την τοπική αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας ότι ήταν πάγιο αίτημα όλων των παρατάξεων, να έχουν πόρους και να μπορούν να αποφασίζουμε για τα τοπικά ζητήματα. «Εδώ δεσμεύτηκε ότι το 2021 θα υπάρξει μια μεταρρύθμιση που θα ενισχύει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία και κυρίως, το γεγονός ότι θα μεταφέρει την αρμοδιότητα για τον ΕΝΦΙΑ από το κεντρικό κράτος στους Δήμους, αφού μειωθεί την πρώτη διετία κατά 30% για όλους χωρίς διακρίσεις και κατηγοριοποιήσεις, ώστε να χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη από τους Δήμο και τις Περιφέρειες», τόνισε. Έκανε δε λόγο για θεσμική τομή που αλλάζει την αρχιτεκτονική δομή του κράτους, που είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνικών.
Για το θέμα των 120 δόσεων, είπε ότι αφορά τους μικροοφειλέτες, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις απέναντι στο δημόσιο και η εκτίμησε ότι η πρόταση για τις δόσεις που θα ξεκινούν από 20 € μηνιαίως, δίνει οριστική λύση στις παλιές οφειλές. Ο Γ. Καλτσογιάννης πρόσθεσε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη στους εκ συστήματος μεγαλοοφειλέτες, που αποφεύγουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους στο Δημόσιο.

Σημαντικά τα μέτρα για την οικονομία

Σχετικά με την Οικονομία, ο κ. Καλτσογιάννης είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια και οι οικονομικές δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν είναι πολύ σημαντικές για να δώσουν στην ιδιωτική οικονομία, στην αγορά και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, που είναι το ζητούμενο, για να στηριχτεί ο δημόσιος υπάλληλος και ο συνταξιούχος.
Ο ίδιος είπε ότι θα υπάρξει δραστική μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή, στο 9%, από το 22% που είναι σήμερα, για εισοδήματα μέχρι 10.000 €, ο εταιρικός φόρος θα μειωθεί από το 29 σήμερα στο 20% στην πρώτη διετία, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση των εισφορών από το 20 στο 15%. Ακόμη τόνισε ότι θα καταργηθεί το άδικο τέλος επιτηδεύματος για όλους τους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις, ενώ χαρακτήρισε τη σημαντική τη μείωση του ΦΠΑ από το 24 στο 13%, και στο τουριστικό πακέτο (ξενοδοχεία και εστίαση) στο 11%, όπως είχε γίνει μείωση το 2014 και είχε αποδώσει κατά πολύ.
«Είναι ένα πακέτο μέτρων πάρα πολύ σημαντικό, για να δώσουν ώθηση στην ελεύθερη οικονομία και στήριξη τον δημόσιο τομέα, μέσα από την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων», ανέφερε το στέλεχος της ΝΔ.
Η δέσμευση ότι δεν θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και δεν θα απολυθεί κανένας, με παράδειγμα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην ειδική εκπαίδευση, είναι ότι πρέπει να γίνει εξορθολογισμός με ενίσχυση των τομέων όπου υπάρχει πραγματικά ανάγκη (όπως στην υγεία), τόνισε ο κ. Καλτσογιάννης.

Δεν θα ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών

Το στέλεχος της ΝΔ τόνισε ότι από την επόμενη κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπερψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό, όποτε και αν φτάσει στη Βουλή, με οποιονδήποτε τρόπο.
Ο ίδιος είπε ότι εξαντλήθηκαν όλα τα κοινοβουλευτικά εργαλεία που υπήρχαν για τη συμφωνία, όπως προτάσεις μομφής και δυσπιστίας, προκειμένου να μην «οπλιστεί» του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα να πάει στις Πρέσπες και να υπογράψει τη συμφωνία που γεννά αποτελέσματα.

Αλλάζει ο νόμος Κατρούγκαλου

Σχετικά με το ασφαλιστικό και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου από τη ΝΔ, ο κ. Καλτσογιάννης, είπε ότι ο συγκεκριμένος νόμος πρέπει να αλλάξει, διότι είναι άδικος, κάτι που μπορεί να καταλάβει ακόμη και ένα παιδί. Όπως είπε, με το νόμο αυτό, τιμωρούνται οι εργαζόμενοι που πλήρωναν επί σειρά ετών ασφαλιστικές εισφορές και υποβαθμίζει την προσπάθεια που έκαναν επί δεκαετίες.
«Αυτό πρέπει να αλλάξει και να επανέλθει ένα αντίστοιχο σύστημα που θα αποδίδει συντάξεις ανάλογα με πόσα πλήρωσε ο ασφαλισμένος στη διάρκεια του εργασιακού του βίου», επισήμανε.
Το στέλεχος της ΝΔ είπε ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να στηριχτεί αν δεν υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, που θα προσφέρει μια αναπτυξιακή έκρηξη και από τον ιδιωτικό τομέα και τις επενδύσεις, κάτι για το οποίο δεσμεύεται η νέα κυβέρνηση, μέσα από το περιβάλλον που δημιουργεί.

Για το άνοιγμα στα ψηφοδέλτια

Ο Γ. Καλτσογιάννης είπε ότι πολιτικό άνοιγμα που προέδρου της ΝΔ για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων με ανθρώπους και του κεντρώου – κεντροαριστερού χώρου, είναι πολύ θετικό, καθώς η κοινωνία το έχει ανάγκη.
Ο ίδιο πρόσθεσε ότι ο μετριοπαθής λόγος του προέδρου της Ν.Δ., που ενέπνεε ελπίδα και ήταν απολύτως τεκμηριωμένος, με συγκεκριμένες προτάσεις, είναι ο λόγος που εμπνέει τους ανθρώπους που θέλουν να βρουν σανίδα σωτηρίας και τον εκφραστή των πεποιθήσεών τους.
«Νομίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένα σύγχρονος πολιτικός, που δεν θα κοιτάξει το μικροκομματικό συμφέρον, αλλά το συμφέρον της πατρίδας και η πατρίδα είναι πάνω απ’ όλα», ήταν η δήλωση του κ. Καλτσογιάννη, που εκτίμησε ότι οι πολλοί θα ακουμπήσουν σ’ αυτή τη δέσμευση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.