Γ. Μανιάτης: «Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια δημιουργική ανατροπή»

Υποστήριξε στο «Ράδιο-Ένα 102,5» ο υποψήφιος επικεφαλής του φορέα της Κεντροαριστεράς Γ. Μανιάτης

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια δημιουργική ανατροπή» τόνισε μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο υποψήφιος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, βουλευτής της Δημοκρατικής Συνεργασίας και πρώην Υπουργός ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτης.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στο «Ράδιο- Ένα 102,5» και τον Ηλία Κουτσερή, ο πρώην υπουργός κ. Μανιάτης, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο να διεκδικήσει την αρχηγία του νέου πολιτικού φορέα, και τόνισε ότι ο κυριότερος είναι αυτή η απαράδεκτη στασιμότητα στην οποία βρισκόμαστε τα τελευταία δύο χρόνια. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έχει πάρει μέτρα 15 δις ευρώ και έχει χάσει πάνω από 15 δημοσκοπικές μονάδες, εμείς δεν έχουμε καταφέρει να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα του 7%. Θεωρώ ότι αυτό συνιστά ένα σημαντικό λόγο που έτσι και αλλιώς προχωρούμε σε αλλαγή ηγεσίας, αλλά και στη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Πρέπει να διεκδικήσουμε αυτό που παραδοσιακά ανήκει στο χώρο, έναν κυβερνητικό ρόλο μιας παράταξης που έχει προσφέρει τόσα πολλά σε αυτόν τον τόπο όλες αυτές τις δεκαετίες. Θεωρώ ότι ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε με άλλο λόγο στους προοδευτικούς Έλληνες πολίτες . Έχουμε καταλάβει πλέον τι πρέπει να αλλάξουμε πρέπει να προχωρήσουμε σε μια δημιουργική ανατροπή όλων όσων μας κράτησαν δεμένους στη στασιμότητα.

Κόμμα με λαϊκίστικο και δημαγωγικό ο ΣΥΡΙΖΑ
Ερωτηθείς, εάν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συνεργασία μετεκλογικά με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μανιάτης, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις αρχές, την αισθητική και την ηθική της ελληνικής και ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας , είναι ένα κόμμα με λαϊκίστικο και δημαγωγικό. Εμείς εκπροσωπούμε μια παράταξη που στηρίξαμε την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διέσυρε ιδεολογικά και παρέσυρε πολιτικά τους προοδευτικούς πολίτες.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, όταν ρωτήθηκε για τυχόν μετεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ., «προσωπικά είμαι απέναντι και στον αγοραίο νεοφιλελευθερισμό της ΝΔ, και στο δημαγωγικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουν εντελώς άλλη αντζέντα, της σύγχρονης ελληνικής κεντροαριστεράς. Στο ερώτημα τι θα γίνει μετά τις εκλογές, απαντά συγκεκριμένα: Θα καταθέσουμε συγκεκριμένο προοδευτικό πλαίσιο διακυβέρνησης της χώρας και πάνω σε αυτές τις προτεραιότητες θα καλέσουμε όσα κόμματα φιλοευρωπαϊκά υπάρχουν να κουβεντιάσουμε’.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.