Γ. Νικολούλης: «Κερδοφορούν σε βάρος των αναγκών και της ασφάλειας, επιβατών και εργαζομένων»

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ζητούν ασφάλεια των μετακινήσεων και μεταφορών

Μια διαφορετική κινητοποίηση διοργανώνουν φοιτητικοί Σύλλογοι Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το Σάββατο 1η Απριλίου, ημέρα που θα εκκινήσουν τα δρομολόγια των τρένων από τον Βόλο προς τη Λάρισα, προκειμένου να ζητήσουν την ασφάλεια των μετακινήσεων και μεταφορών, μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή 57 επιβατών, στην πλειοψηφία τους φοιτητών.
Ο πρόεδρος του φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Νικολούλης, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή γι’ αυτή την νέα κινητοποίηση, καλώντας τους φοιτητές, αλλά και όλο τον κόσμο να συμμετάσχει.

«Θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε γι’ αυτό το έγκλημα»

«Από την πρώτη στιγμή ξεκινήσαμε τις κινητοποιήσεις με αρχή την πρώτη ημέρα κιόλας του δυστυχήματος στα Τέμπη, που ανάψαμε κεράκια στον σταθμό του ΟΣΕ. Μετά είχαμε πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις φοιτητών και μαθητών στον Βόλο. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου στον Βόλο δεν έχω δει μεγαλύτερες διαδηλώσεις. Ήταν συγκλονιστικές αυτές οι κινητοποιήσεις και ως συνέχεια αυτών των τεράστιων κινητοποιήσεων αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να διαμαρτυρηθούμε γι’ αυτό το έγκλημα και με άλλες μορφές αγώνες, μία από αυτές είναι και η συναυλία, η οποία θα γίνει το Σάββατο 1η Απριλίου στο σταθμό του ΟΣΕ στον Βόλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολούλης.
Ο ίδιος, κάλεσε φοιτητές που είναι μουσικοί ή έχουν μουσικά γκρουπ να συμμετάσχουν στην συναυλία αυτή, στην οποία θα συμμετάσχει και η κινηματογραφική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ γίνονται συζητήσεις και για την παρουσίαση κάποιου θεατρικού δρώμενου.
«Έχουμε κάνει κάλεσμα στους φοιτητές σε όλους όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, που στέρησε ζωές νέων ανθρώπων, φοιτητών, ανθρώπων που είχαν τα ίδια ζόρια με εμάς, τα ίδια όνειρα με εμάς και χάσανε τη ζωή τους εξαιτίας αυτού του εγκληματικού κράτους και της λογικής του κόστους- οφέλους, να διαμαρτυρηθούν μέσα και από τη μουσική, γιατί και η μουσική είναι ένα μέσο απάντησης, ένα μέσο διαμαρτυρίας», επεσήμανε ο ίδιος.

Με τις κινητοποιήσεις δημιουργήσαμε μια πίεση

Αναφερόμενος ο κ. Νικολούλης στο αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων κι αν τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αποτέλεσμα αυτής της πίεσης που άσκησε όλη η κοινωνία, επεσήμανε πως είναι αδιαμφησβήτητο το γεγονός ότι δημιουργήθηκε πίεση εξαιτίας των μεγάλων και μαζικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα.
«Αυτό το παρατηρούμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είχε πει αρχικά ότι «δεν ευθυνόμαστε εμείς, ευθύνεται μονάχα ο σταθμάρχης» και μετά το γύρισε και είπε ότι «ευθυνόμαστε όλοι», χωρίς όμως να λέει ότι ευθύνεται μονάχα η κυβέρνηση της ΝΔ που εφάρμοσε την πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης, αλλά ότι ευθύνονται διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις γι΄ αυτό το έγκλημα.

Εμείς στοχεύουμε στον πραγματικό αντίπαλο

Εμείς στοχεύουμε στον πραγματικό αντίπαλο, που είναι η λογική του κέρδους, δηλαδή στη λογική, να κερδοφορούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι σε βάρος των αναγκών, της ασφάλειας των επιβατών και των εργαζομένων. Εμείς σε αυτό στοχεύουμε. Να μπει ως προτεραιότητα η ασφάλεια των εργαζομένων, των φοιτητών που μετακινούνται με το τρένο. Αυτός είναι ο βασικός σκοπός μας μέσα από τις κινητοποιήσεις», τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως όσα γίνονται και όσα μέτρα λαμβάνονται κινούνται σε μια αρκετά καλή κατεύθυνση, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη συνέχιση του αγώνα μέσα από τις κινητοποιήσεις, θα κατακτηθούν περισσότερα πράγματα.
Τέλος, ο κ. Νικολούλης υπογράμμισε πως η επιλογή της ημέρας της συναυλίας είναι συμβολική, μιας και εκείνη την ημέρα ξεκινά πάλι στο σιδηροδρομικό δρομολόγιο από τον Βόλο στη Λάρισα.
«Με τη συναυλία θα στείλουμε ένα πολύ δυνατό μήνυμα εκείνη την ημέρα ότι διεκδικούμε ασφαλείς μεταφορές για όλους», κατέληξε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.