Γ. Πεταλωτής: Ο Γ. Παπανδρέου μπορεί να εγγυηθεί την έκφραση της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο υποψήφιος του Κινήματος Αλλαγής που κάνει την ανατροπή και να εγγυηθεί ότι θα μεγαλώσει άμεσα η λεγόμενη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη και από κει και πέρα τα πράγματα να πάρουν μία πορεία, πολιτική, ιδεολογική, οργανωτική, να δημιουργηθεί μία νέα ηγετική ομάδα πλέον από δω και πέρα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον πολύ δύσκολο ρόλο να υπάρξει μία έκφραση της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας και αντίστοιχη με τις απαιτήσεις των καιρών, επισήμανε ο Γιώργος Πεταλωτής πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και αναπληρωτής υπουργός.
Ο κ. Πεταλωτής μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή για τις επερχόμενες εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και είπε ότι αυτό που είναι μετρήσιμο αυτή τη στιγμή είναι ότι, με την υποψηφιότητα Παπανδρέου ειδικότερα, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο και πολύ ανεπτυγμένο ενδιαφέρον γύρω από τις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής.

«Ο χώρος αυτός έχει προοπτική»

Αυτό δείχνει ότι ο χώρος αυτός έχει και προοπτική και ανεξάρτητα με την πολιτική τοποθέτηση του καθενός, στον πολιτικό χάρτη της χώρας μας, όλοι ξέρουν ότι υπάρχει ένα παρελθόν προσφοράς, άσχετα με το τι εκτυλίσσεται επικοινωνιακά όλα αυτά τα χρόνια, καθότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που ανέλαβε μόνο του να φέρει σε πέρας την αποτροπή της χρεοκοπίας, με ότι συνεπάγεται αυτό, αλλά από κει και πέρα φαίνεται ότι υπάρχουν και εκείνες οι δυνάμεις που μπορούν να δουλέψουν για το μέλλον της χώρας και μάλιστα σε σχετική μορφή και όχι σε μεταλλάξεις και σε απομιμήσεις, ανέφερε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το βλέπουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα 15-20 μέρες που τίθεται ζήτημα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ και μάλιστα με την υποψηφιότητα Παπανδρέου, αυτό είναι ακόμη πιο έντονο. Δική μας βούληση είναι και φαίνεται ότι θα γίνει αυτό ότι υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή, αναντίστοιχη με το προσωρινό εκλογικό ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής και σε μία διαδικασία που του ας μη ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ το 2004 με τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και στην Ευρώπη αρχηγού απευθείας από τη βάση.

«Θα δούμε πολύ κόσμο να πηγαίνει στις κάλπες»

Είναι μια διαδικασία που είναι δημοκρατική, δείχνει την πολιτική ιδεολογία του χώρου μας και νομίζω ότι θα δούμε πολύ κόσμο να πηγαίνει στις κάλπες, τόνισε ο κ. Πεταλωτής.
“Θεωρώ ότι ανάμεσα στους έξι πολύ αξιόλογους υποψηφίους, γιατί όλοι ή έχουν προσφέρει ή μπορούν να προσφέρουν από δω και πέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτός ο οποίος κάνει την ανατροπή. Εξάλλου το διακύβευμα και στην παράταξή μας και για την υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου, είναι να μεγαλώσει άμεσα η λεγόμενη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη και από κει και πέρα τα πράγματα να πάρουν μία πορεία, πολιτική, ιδεολογική, οργανωτική, να δημιουργηθεί μία νέα ηγετική ομάδα πλέον από δω και πέρα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον πολύ δύσκολο ρόλο να υπάρξει μία έκφραση της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας και αντίστοιχη με τις απαιτήσεις των καιρών, επισήμανε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ. Ο ίδιος είπε ότι η επιλογή του Γ. Παπανδρέου μπορεί να το εγγυηθεί αυτό.

«Όλοι έχουν ρόλο και θα έχουν ρόλο
σε μία επιλογή προεδρίας Παπανδρέου»

Όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι ο πρώην πρωθυπουργός δοκιμάστηκε και πλέον πρέπει να αναλάβει άλλος για να έχει μια ευκαιρία, ο Γ. Πεταλωτής είπε ότι είναι σοβαρός ισχυρισμός. Από κει και πέρα όμως, η δική μας άποψη θεωρώ είναι ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε τόσο κομβικό σημείο για το κίνημα αλλαγής ειδικά μετά τον άδικο χαμό της Φώφης Γεννηματά, που αυτό που απαιτείται για το ΚΙΝΑΛ είναι μια δύναμη που να το σηκώσει ψηλά και αυτή τη δύναμη την έχει η υποψηφιότητα Παπανδρέου και από κει και πέρα, τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους.
“Όλοι είναι χρήσιμοι και οι εμπειρότεροι και ωριμότερoι και οι νεότεροι, όλοι έχουν ρόλο και θα έχουν ρόλο σε μία επιλογή προεδρίας Παπανδρέου και θεωρώ ότι μετά το ξεκίνημα όχι απλώς εκλογικού ποσοστού αλλά και επιρροής στην κοινωνία, γιατί αυτό είναι ανάγκη να γίνει”, τόνισε.
Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι το ζήτημα είναι να αποτυπωθεί μια τάση επιστροφής ψηφοφόρων στο Κίνημα Αλλαγής και να μη φτάσουμε στο σημείο να υπάρχουν διοχετευμένες και οργανωμένες ψήφοι από άλλα κόμματα, κάτι τέτοιο όμως σε μια δημοκρατική διαδικασία δεν είναι εύκολο να γίνει και να ελεγχθεί και όποιος έχει το θάρρος να δηλώσει ότι είναι φίλος του ΚΙΝΑΛ για να ψηφίσει τον πολιτικό αρχηγό που εμπιστεύεται, είναι Έλληνας πολίτης που θα πάει να ψηφίσει και στις εθνικές εκλογές.

Δεν ήταν προτεραιότητα της Ν.Δ. το ΕΣΥ

Σχολιάζοντας την πορεία της κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα που διαχειρίστηκε και αν μπορούν να υπάρξουν προεκλογική ή μετεκλογικά κάποιες συνεργασίες, το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι είναι αλήθεια ότι είχε να αντιμετωπίσει ένα πρωτοφανές ζήτημα στα παγκόσμια χρονικά των τελευταίων δεκαετιών, το ζήτημα της πανδημίας. Βρήκε λύσεις, οι οποίες προσέφεραν μία ασφάλεια ως προς την υγεία με κλείσιμο των πάντων τις περισσότερες φορές και αν και αυτό ήταν αναγκαίο πολλές φορές, δεν σήμαινε ότι θα έπρεπε να επαίρεται για τα αποτελέσματα.
“Ως προς την πολιτική προστασία του, δεν μας φτάνει μιας που θεωρώ ότι η χώρα πήγε σχετικά καλά εκεί που δεν πήγε καλά ήταν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπου δεν θωρακίστηκε καθόλου, πέρασαν μήνες και χρόνια χωρίς να το ενισχύσουμε με τους τρόπους που έπρεπε να το ενισχύσουμε, φτάσαμε να διαχειριζόμαστε την ίδια δυναμικότητα του ΕΣΥ και μάλιστα πιο μειωμένη, παρόλο που οι ανάγκες σε προσωπικό και παροχή υπηρεσιών κάλπαζαν και καλπάζουν, διότι υπάρχει φιλοσοφία και το DNA της Νέας Δημοκρατίας ότι ένα δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι στις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, πίστευε περισσότερο και πιστεύει στην ιδιωτική υγεία κάτι όμως που σε καιρούς πανδημίας είναι ανεπίτρεπτο και απαγορευτικό, γιατί αποδείχτηκε χωρίς δημόσιο σύστημα υγείας έχουμε υγειονομικές καταστροφές σε τέτοιες περιόδους”, τόνισε και πρόσθεσε ότι σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει βρει τον βηματισμό της και “τσαλαβουτάει” επικίνδυνα στη διαχείριση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

«Σχεδόν αποκλειστικά επικοινωνιακή
διαχείριση των κρίσεων»

Ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν και πολλά αρνητικά που δεν αποκρύπτονται όπως η σχεδόν αποκλειστικά επικοινωνιακή διαχείριση των κρίσεων, τόσο στην πανδημία, όσο και στις πυρκαγιές του καλοκαιριού, κάτι που μπορεί να είναι απαραίτητο και μία κυβέρνηση αλλά μην υπερκαλύπτει ουσία όπως λέει έκανε Νέα Δημοκρατία και μάλιστα με ένα πολύ ακριβοπληρωμένο αυτό τον ελληνικό λαό τρόπο, φτάσανε στο σημείο σήμερα να έχουμε μπροστά μας για πρώτη φορά αύξηση του πληθωρισμού, έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίζουμε οικονομικά απόνερα της πανδημίας μετά από δύο χρόνια έχοντας ένα γερό ταμείο από το Ταμείο Συνοχής και αποδεικνύεται ότι η ΝΔ δυστυχώς δεν έχει πρόγραμμα ή όταν έχει πρόγραμμα κατευθύνει τους πόρους της σε μη παραγωγικές δραστηριότητες, αφήνοντας απέξω τις ανάγκες των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων, των μικρών και μεσαίων πολιτών, των ανέργων, τις ανάγκες μια νεολαίας που προσπαθεί να σταθεί στη χώρα μας, όταν πλέον και το εξωτερικό είναι απαγορευμένο και εκεί είναι το αντίκρισμα στην ποιότητα ζωής του έλληνα πολίτη.

Οι συνεργασίες

Ως προς τις συνεργασίες υπάρχουν εκ των πραγμάτων πάντα τέτοια ζητήματα και τα ζητήματα αυτά τίθενται όχι στα μεγάλα κόμματα τα οποία έρχονται και προσκαλούν για συνεργασίες όταν είναι ανάγκη, αλλά στα μικρότερα κόμματα έτσι όπως είναι προσωρινά σήμερα το ΚΙΝΑΛ.
Εκ των πραγμάτων δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα, υπό την έννοια ότι η πρώτη εκλογική διαδικασία που θα γίνει στις εθνικές εκλογές θα γίνει με το σύστημα της απλής αναλογικής και έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι θα ξαναπροκηρύξει εκλογές για να «καεί» η απλή αναλογική και να πάει σε ενισχυμένη αναλογική. Άρα με ένα ποσοστό 35% θα υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση και μιλάμε πολύ «εκ του Περισσού» σήμερα.
Από κει και πέρα, ένα σενάριο που παίζεται από συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα που θέλουν συγκεκριμένες επιλογές στο Κίνημα Αλλαγής, που το θέλουν να γίνεται “ουρά” κάποιου κόμματος, ρίχνοντας μελάνι, επειδή ο Παπανδρέου μίλησε για προοδευτική διακυβέρνηση, εννοεί συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που είναι απαράδεκτο να διακινείται με τον τρόπο που διακινείται, τόνισε ότι εμείς μιλάμε σαφώς για προοδευτική διακυβέρνηση, είναι στο DNA της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς να είναι η προοδευτική παράταξη της χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.