Γ. Σούρλας: “Πιστεύω ότι θα πειθαρχήσουν όλοι στην στήριξη της Νάνσυς”

Μίλησε για τη Ν.Δ., τον Αργ. Κοπάνα και τον Σ. Κοκκίνη, ο πρώην υπουργός

Το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία πάει με αρραγές μέτωπο σε όλες τις εκλογικές μάχες του 2019, αλλά και με τον αέρα του νικητή στις εθνικές εκλογές, τόνισε στο «Ράδιο Ένα» και τον Γιώργο Καρεκλίδη, ο Γιώργος Σούρλας πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής.
Ο πρώην υπουργός, αναφέρθηκε και στις εκλογές για το Δήμο Βόλου, λέγοντας ότι η Νάνσυ Καπούλα, που στηρίζει η ΝΔ, θα είναι δήμαρχος όλων των Βολιωτών, ενώ σχολιάζοντας τη στάση τοπικών στελεχών που δεν έλαβαν θέση, ανέφερε ότι είναι φυσικό να υπάρχουν πικρίες, ωστόσο εκτίμησε ότι θα συνταχθούν με την φιλελεύθερη παράταξη.
Ενόψει δημοτικών, περιφερειακών και Ευρωεκλογών, ο κ. Σούρλας εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά ενωμένη. Βέβαια υπάρχουν κάποιοι, που έχουν διαφορετικές απόψεις και γνώμες για θέματα τακτικής και στρατηγικής, αλλά όλοι συντάσσονται με την γραμμή που ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης χαράζει και καθορίζουν τα όργανα, τόνισε.

Συναντήσεις Σούρλα με Κ. Μητσοτάκη

Ο κ. Σούρλας είπε ότι είχε προ ημερών την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ, στο 11ο Συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας και να συζητήσει αρκετά μαζί του, ενώ νέα συνάντηση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συνοχή που υπάρχει στην παράταξη κάτι που είναι επιθυμητό, όταν βλέπεις μια πατρίδα που πάει από το κακό στο χειρότερο και μια κυβέρνηση με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που έντονα μας ανησυχούν, πολλοί είναι αυτοί που ακουμπούν την ελπίδα τους στη Νέα Δημοκρατία», δήλωσε ο πρώην υπουργός.
Όπως είπε, δεν μιλάει για τους Νεοδημοκράτες, που παραμένουν σταθεροί, αλλά και για άλλους που έχουν πολύ μεγάλη αγωνία και μπορεί να είναι «επιθετικοί», αλλά τελικά να ψηφίζουν Ν.Δ., όπως διαπιστώνει από τον περίγυρό του στη Μαγνησία και στην Αθήνα.

Προέχει η ανασυγκρότηση του κράτους

Ο ίδιος παραδέχτηκε, ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα για το κόμμα, καθώς δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ο δρόμος είναι πολύ ανηφορικός, κάτι όμως, που θα εξαρτηθεί από το τι θα κάνει η κυβέρνηση και πως θα συμπεριφερθούν, προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα, οι πολίτες. «Αν κάποιοι θέλουν να αλλάξει η ζωή τους την επόμενη μέρα και τον επόμενο χρόνο και να επανέλθει η ζωή τους στα προ της κρίσης επίπεδα, δεν θα γίνει αυτό, γιατί προέχει να ανασυγκροτήσουμε το κράτος και αφού λειτουργήσει, ανάλογα με τις επιδόσεις, θα έχει και ο πολίτης καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο κ. Σούρλας.
Ο πρώην υπουργός, είπε ότι επειδή γνωρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από μικρό παιδί, σήμερα βλέπει έναν Μητσοτάκη ώριμο, σύγχρονο, αποφασιστικό, να έρθει σε ρήξη με το παρελθόν και να προχωρήσει μπροστά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν πρωθυπουργό και ένα αρχηγό να έχει τέτοιες προοπτικές και επιδιώξεις.

Πρόγραμμα κοινωνικού φιλελευθερισμού

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα της ΝΔ, τόνισε είναι μέσα στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, με κοινωνική πολιτική, κοινωνικό κράτος, βοήθεια όσων έχουν προβλήματα επιβίωσης, αλλά για να γίνουν αυτά πρέπει να υπάρχουν χρήματα και η παραγωγή πλούτου δεν γίνεται από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, αλλά από επιχειρηματική δραστηριότητα, που «αποκεφάλισε» όσους ήθελαν να παράγουν.
Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, ο πολίτης κατάλαβε ποια είναι η σωστότερη επιλογή του και πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για δεξιά και αριστερά, αλλά για κοινωνικά συστήματα. «Η Ν.Δ. πιστεύει στον κοινωνικό φιλελευθερισμό, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω τι πιστεύει», δήλωσε.

Για τις Δημοτικές Εκλογές

Ο κ. Σούρλας αναφέρθηκε στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές, ανέφερε ότι η ΝΔ έχει σπουδαίο στελεχιακό δυναμικό και μια εκλογική βάση σε θέματα Τ.Α. Εκτίμησε ότι η ΝΔ θα πάει στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης με τον αέρα της νίκης, ενώ πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ μεγάλη ένδεια, δεν έχει στελέχη και δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Για τις Δημοτικές Εκλογές στο Βόλο, ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε πολύ καλή την εκδήλωση που έγινε παρουσία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη και πρόσθεσε ότι όλα τα τοπικά στελέχη συντάσσονται με τη γραμμή του κόμματος, που στηρίζει τη Νάνσυ Καπούλα, που είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της, να είναι υποψήφια δήμαρχος, πριν αποφασίσει η ΝΔ.

«Ο Αργ. Κοπάνας θα συνταχθεί
και θα βοηθήσει στην προσπάθεια»

Ερωτηθείς για τον κ. Αργύρη Κοπάνα που δεν πήρε θέση αν θα κατέλθει υποψήφιος με τη Νάνσυ Καπούλα ή με τον νυν δήμαρχο Αχ. Μπέο, ο Γ. Σούρλας είπε ότι έχει μια ιστορία και προσφορά από μικρή ηλικία, εξελέγη αιρετός στην Τ.Α. είναι ώριμος και συνετός. Ο ίδιος εκτίμησε ότι δεν θα θυσιάσει αυτό που έχει επενδύσει όλα τα χρόνια και μια προοπτική γιατί είναι νέος άνθρωπος και έχει περιθώρια δράσης. «Μπορεί κάποια πικρία να τον απομακρύνει, αλλά πρέπει να καταλάβει και ο ίδιος ότι όλοι αγωνιζόμαστε για τη φιλελεύθερη παράταξη που στηρίζει την πατρίδα και τη σύγχρονη κοινωνία. Πιστεύω ότι ο Αργ. Κοπάνας θα συνταχθεί και θα βοηθήσει στην προσπάθεια», τόνισε.
Σχετικά με ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Σάκη Κοκκίνη που δεν αναφέρθηκε καν στην υποψήφια δήμαρχο, ο πρώην υπουργός είπε ότι έχει τη δική του ιστορία με αγώνες στην πρώτη γραμμή, ως υποψήφιος και μέσα από το κανάλι του κάνει προσπάθειες, δήλωσε στο ΤΕΕ πάμε μαζί με τον Αγοραστό και την Καπούλα. Όπως είπε «επειδή ο Σάκης είναι ώριμος άνθρωπος δεν πιστεύω να εκτεθεί και ούτε του ταιριάζουν διπροσωπείες, άλλα να λέει και άλλα να πράττει». Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, κάποιες δυσαρέσκειες είναι φυσικό και επόμενο να υπάρχουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.