Γ. Ζαφείρης: Έφθασε και στο 80% κατά μέσο όρο η πληρότητα καταλυμάτων το τριήμερο

«Μέλημά μας να γίνουμε ΄΄πράσινοι΄΄» ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γεώργιος Ζαφείρης, στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γεώργιο Καρεκλίδη, μιλώντας στον απόηχο του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, για την τουριστική κινητικότητα και την ξενοδοχειακή πληρότητα στη Μαγνησία και ειδικότερα στο Πήλιο.
«Βοηθούντος του καιρού πήγε αρκετά καλά με κρατήσεις σε επίπεδο 70 και 80% μέσο όρο», ανέφερε, ενώ μάλιστα είπε ότι τα τηλεφωνήματα των τελευταίων ημερών ήταν περισσότερα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, εφόσον αρχικά ο καιρός προμηνυόταν κακός. «Ο κόσμος ξεκίνησε και άρχισε να μην φοβάται», δήλωσε, «ήταν μια πρώτη «ένεση», μια πρώτη κίνηση, ψυχολογική πιο πολύ, να δούμε τον κόσμο να κυκλοφορεί , όχι μόνο στα ξενοδοχεία, αλλά και στους υπόλοιπους τομείς του τουρισμού», συνέχισε, για να καταλήξει αισιόδοξα, λέγοντας: «Νομίζω ότι ξεκινάμε θετικά, αργά μεν, αλλά καλά».
Στη συνέχεια, και με δεδομένο ότι το Πήλιο αποτελεί προορισμό και για τους λάτρεις του βουνού, αλλά και της θάλασσας, ανέφερε ότι η κινητικότητα ήταν πολύ καλή σε όλες τις περιοχές, από την αρχή του Πηλίου, μέχρι και τα πιο μακρινά χωριά. «Διαμοιράζεται ο κόσμος, αυτό είναι σύνηθες στην περιοχή μας». Αναφορικά με τον προορισμό και την επιλογή της περιοχής δήλωσε ότι παίζουν ρόλο και οι προσφορές των ξενοδοχείων, αλλά «οι δραστηριότητες σιγά, σιγά έχουν μπει στη ζωή των επισκεπτών μας, αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Νομίζω ότι ξεκινάμε καλά και θέλω αυτή τη φορά να είμαστε με θετικές μόνο σκέψεις. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, έστω και αν πρόκειται για μία διαχείριση της κατάστασης αυτή τη χρονιά, και όχι για προσπάθεια υπερκερδών και τα λοιπά», κατέληξε.
«Ας διαχειριστούμε καλά αυτή την κρίση για να μπορέσουμε να περάσουμε το χειμώνα και ας ελπίσουμε ότι ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης θα συνεχιστεί, καιρού και κορωνοϊού επιτρέποντος, ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε τη ζημία του Μαΐου και του Ιουνίου».
Στόχος το «πρασίνισμα» της χώρας
Ιδιαίτερη αναφορά στις δηλώσεις του έκανε για το θέμα του «πρασινίσματος» της χώρας, ώστε να ξεκινήσει ο τουρισμός και από τις χώρες του εξωτερικού, όπως π.χ. της Αγγλίας. «Αυτό είναι το μέλημά μας εδώ και δύο τρεις μήνες, αυτό φωνάζουμε, να ΄΄πρασινίσει΄΄ η χώρα μας», καθώς, όπως είπε ο ίδιος «οι επιλογές θα γίνονται ακόμα και από τους Έλληνες σε πράσινους προορισμούς, διότι ο πιο πολύς κόσμος πιστεύει και ξέρει ότι υπάρχει πρόβλημα». Μάλιστα, στις δηλώσεις ανέφερε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός Ράδιο ΕΝΑ βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση και θέλησε να ευχαριστήσει για την βοήθεια που παρέχει σε αυτό το θέμα.
«Ελπίζω να μην χαλαρώσουμε ιδιαίτερα με τα χαμηλά κρούσματα. Νομίζω ότι ο κόσμος αρχίζει και συνειδητοποιεί ότι πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.