Γ. Ζαφείρης: «Ο Αύγουστος κινείται πάρα πολύ γερά και ελπίζουμε να συνεχίσει και μέχρι το τέλος…»

Μελλοντικά σχέδια για την ενδυνάμωση του τουρισμού στην Μαγνησία

«Ο Αύγουστος κινείται πάρα πολύ γερά και ελπίζουμε να συνεχίσει και μέχρι το τέλος», δηλώνει αισιόδοξα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή. Ο κ. Ζαφείρης ανέφερε ότι η πληρότητα της πρώτης εβδομάδας κινείται στο 70%, κάτι το οποίο είναι αναμενόμενο. Ταυτόχρονα, μίλησε σχετικά με τις πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού, αλλά και για τα μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια που θα ενδυναμώσουν την τουριστική δραστηριότητα της περιοχής της Μαγνησίας, αλλά και της Θεσσαλίας γενικά.

«Αλίμονο, αν ο Αύγουστος δεν ήταν μήνας γεμάτος»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας δήλωσε ότι με την έναρξη του Αυγούστου το ποσοστό της πληρότητας φτάνει έως το 70% κάτι το οποίο συμπλήρωσε ότι είναι αναμενόμενο. «Αλίμονο, αν ο Αύγουστος δεν ήταν μήνας γεμάτος. Κινείται πάρα πολύ γερά και ελπίζουμε να συνεχίσει και μέχρι το τέλος. Από εκεί και πέρα προσδοκούμε σε έναν Σεπτέμβριο ο οποίος «κινείται» πλέον, ειδικά τις πρώτες μέρες, με τον κοινωνικό Τουρισμό, αλλά και με τους συμπολίτες μας οι οποίοι πιθανόν δεν μπόρεσαν να πάνε διακοπές τις γνωστές περιόδους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η παράκληση προς όλους είναι
να διατηρηθούμε ΄΄καθαροί΄΄»

Ο κ. Ζαφείρης αναφέρθηκε και στην σημαντικότητα των πτήσεων που πραγματοποιούνται από το εξωτερικό για την διατήρηση της καλής εικόνας σχετικά με την πληρότητα. Σημείωσε ότι προαναγγέλθηκαν μέχρι και τέλος Οκτωβρίου, εφόσον δεν υπάρξουν νέα μέτρα, και τόνισε ότι το σημαντικότερο είναι να μην «μπούμε στο κόκκινο». «Αναμένουμε να δούμε πόσο θα κρατηθούν οι δύο πτήσεις οι οποίες θα διατηρηθούν μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Αναφέρομαι στις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και από τη Γερμανία, εφόσον φυσικά δεν υπάρξουν νέα μέτρα. Μάλιστα, η πτήση από το Ισραήλ δυστυχώς ακυρώθηκε. Το ντόμινο προβλημάτων το οποίο υπάρχει είναι με τους ανεμβολίαστους και τις κόκκινες περιοχές, ενώ το δικό μου αίτημα, η παράκληση προς όλους είναι να διατηρηθούμε καθαροί», τονίζει ο κ. Ζαφείρης.

«Είναι μία πτήση που πάει καλά προς το παρόν»

«Οι πτήσεις τους εσωτερικού είναι ένα μεγάλο κομμάτι που δεν ξέρουμε ακόμα αν θα προλάβει να λειτουργήσει φέτος», σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, παρ’ όλα αυτά δήλωσε ότι μαζί με το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου και μαζί με το Επιμελητήριο έγιναν πολλές ενέργειες προώθησης των συγκεκριμένων πτήσεων, με παρουσιάσεις στην τηλεόραση της Κρήτης. Μάλιστα, ανέφερε ότι έπεται και ένα ταξίδι με δημοσιογράφους και με ταξιδιωτικούς πράκτορες στην περιοχή για περεταίρω προώθηση. «Είναι μία πτήση που πάει καλά προς το παρόν».

«Είμαστε και σε επαφή με την Ομοσπονδία
και με τα Υπουργεία για να βρούμε λύσεις»

Μαζί με την καλή εικόνα όσον αφορά στην πληρότητα ο κ. Ζαφείρης συμπληρώνει ότι έχουν ανοίξει πλέον και όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες και για ψυχολογικούς λόγους, αλλά και γιατί μέχρι τώρα δεν είχαν εισόδημα. «Πρέπει με κάποιον τρόπο να επιβιώσουν τον χειμώνα. Βέβαια δεν θα επιβιώσουμε με αυτόν τον ενάμιση μήνα και γι’ αυτό έχουμε πει και έχουμε ζητήσει από την Κυβέρνηση να πάρουμε σοβαρά μέτρα για της επιχειρήσεις. Εφόσον πάμε καλά, κανένας δεν θέλει παραπάνω. Και το κράτος θέλουμε να εισπράξει, δηλώνοντας πάντα ότι ο Τουρισμός είναι ο πρώτος τομέας της οικονομίας από τον οποίο εισπράττει αμέσως το κράτος και οι Δήμοι κάποια χρήματα, άλλα πρέπει να γίνει πολλή δουλειά ακόμα», τόνισε. Τέλος, συνέχισε λέγοντας ότι ως Ένωση βρίσκονται σε συνεχή επαφή και με την Ομοσπονδία και με τα Υπουργεία ώστε να βρεθούν λύσεις. «Είμαστε και σε συνεχή επαφή και με την Ομοσπονδία και με τα Υπουργεία για να βρούμε λύσεις, ενώ τέλος έχουν βγει και κάποια προγράμματα εφόσον και οι εργαζόμενοι βγήκαν από την αναστολή. Είμαστε σε καλό επίπεδο και από οργάνωση».

«Η Μαγνησία και η Θεσσαλία
είναι στο χάρτη των δραστηριοτήτων»

Σέρβοι, Βούλγαροι, αλλά και αρκετοί Γάλλοι είναι οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή μας όπως δήλωσε ο κ. Ζαφείρης. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι Γάλλοι ξεκίνησαν να μαθαίνουν την περιοχή από τις παρουσιάσεις που έγιναν μέσω της Ένωσης στο Παρίσι με δημοσιογράφους, αλλά με και με την πολύ καλή συνεργασία του ΕΟΤ στο Παρίσι. «Γενικά ο κόσμος αρχίζει και μαθαίνει για τις δραστηριότητες στο Πήλιο, οπότε παράλληλα με το μπάνιο του θα κάνει και κάποιες δραστηριότητες, ειδικά θαλάσσιες, αλλά και βόλτες με τα άλογα και όλα όσα προσφέρει η περιοχή μας, τα οποία είναι μοναδικά», αναφέρει. Έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και από εμάς ως επιχειρηματίες, αλλά γενικά και από τους επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ, έχουν πιστοποιηθεί, και παρέχουν πολύ καλές υπηρεσίες. Αποκλείοντας αυτούς που είναι τυχάρπαστοι, υπάρχουν πάρα πολλοί πιστοποιημένοι επιχειρηματίες σε όλα τα αθλήματα και σε όλες τις δραστηριότητες. Στο περπάτημα, στο ποδήλατο, στα άλογα, επίσης στη φύση με τα βότανα ή δραστηριότητες με γαστρονομία. Εμείς οι ίδιοι σε συνεργασία με τους ορεινούς όγκους της Ελλάδας, αλλά και με τον ΕΟΤ, θα ξεκινήσουμε καμπάνιες οι οποίες θα αποδώσουν, του χρόνου φαντάζομαι, αλλά αυτή τη στιγμή η Μαγνησία και η Θεσσαλία είναι στο χάρτη των δραστηριοτήτων», εξηγεί λεπτομερώς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.