Γ. Ζαφείρης: «Στο 95% αναμένεται να φτάσουν οι ξενοδοχειακές κρατήσεις ενόψει εορτών»

Ακόμη απλήρωτοι παραμένουν οι ξενοδόχοι για τον Κοινωνικό Τουρισμό!

Στο 95% ευελπιστεί ότι θα φτάσει η τουριστική κίνηση ενόψει των δύο εορταστικών Σαββατοκύριακων στη Μαγνησία, με τις κρατήσεις να κινούνται ήδη πολύ καλά, ο κ. Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας. Ο κ. Ζαφείρης, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή από τη μια νιώθει αισιόδοξος, από την άλλη όμως εκτιμά ότι ο τζίρος δεν θα ξεπεράσει το 45%. Μεταξύ άλλων, τόνισε για ακόμα μια φορά ότι παραμένουν όλοι απλήρωτοι από τον Κοινωνικό Τουρισμό!
Αισιόδοξος αισθάνεται για την κίνηση των ξενοδοχειακών μονάδων ενόψει των εορτών ο κ. Ζαφείρης, περιμένοντας οι κρατήσεις να φτάσουν μέχρι και το 95%, όπως εξέφρασε ο ίδιος, δεν παρέλειψε, όμως, να αναφερθεί στο γεγονός ότι παρά την αναμενόμενη τουριστική κίνηση, ο τζίρος δεν θα είναι ικανοποιητικός.
«Θεωρώ ότι την τελευταία στιγμή θα φτάσουμε σε κρατήσεις πάνω από το ποσοστό του 95%. Δεν φαίνεται ότι θα συμβεί κάτι στραβό σε σχέση με τα μέτρα για την πανδημία, οπότε θεωρώ ότι τα δύο διήμερα, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα κινηθούν πάρα πολύ καλά. Από την άλλη πλευρά δεν πιστεύω ότι ο μέσος όρος των ξενοδοχείων στη Μαγνησία θα ξεπεράσει σε τζίρο το 45% και αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, όσον αφορά στην οικονομία, το ταμείο και την ρευστότητα των ξενοδόχων», αναφέρει ο κ. Ζαφείρης.
Επίσης, ο πρόεδρος επεσήμανε για ακόμη μια φορά ότι ο Κοινωνικός Τουρισμός είναι απλήρωτος για όλους, ενώ υπενθύμισε ότι για τον μήνα Αύγουστο η επιδότηση ήταν 100% και πως οι ξενοδόχοι δεν έχουν πάρει ούτε αυτό το μικρό ποσό, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας πως απλώς αναμένουν την πληρωμή.
Εξήγησε ότι από πλευράς του Συλλόγου έχουν γίνει κινήσεις προς τους αρμόδιους και προσωπικά, προς την Ομοσπονδία άλλα και στην συνάντηση του κλάδου τον Νοέμβριο, ζητώντας να λυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα του κλάδου, καθώς, «δεν φταίμε εμείς γι’ αυτά», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφείρης.
«Από την άλλη πλευρά», συμπληρώνει ο ίδιος, «το αίτημά μας να εισπραχθούν τα ποσά χωρίς ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα έγινε ομολογουμένως δεκτό και είναι η δεύτερη φορά που κατορθώνουμε κάτι τέτοιο, το θέμα, όμως, για εμάς είναι να πληρωθούμε», τονίζει για ακόμα μια φορά.

Μικρή πρόσβαση των μικρών
επιχειρήσεων στις τράπεζες

«Με την έλλειψη και την μικρή πρόσβαση των μικρών επιχειρήσεων στις τράπεζες αντιλαμβάνεστε ότι η ρευστότητα είναι μηδενική. Καλούμαστε να λειτουργήσουμε άλλη μια φορά με υψηλό ενεργειακό κόστος, γεγονός που είναι τεράστιο θέμα για όλους», είπε ο κ. Ζαφείρης.
Τέλος, ενημέρωσε ότι έχει γίνει μεγάλη κουβέντα και με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Αθήνας, στο οποίο συμμετέχει, και με την ΓΕΣΕΒΕ σχετικά με τις επιστρεπτέες προκαταβολές, καταρχάς, όπως τονίζει, να μην είναι επιστρεπτέες. «Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον επετράπη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην κάθε χώρα να διαχειριστεί το θέμα όπως θέλει. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν για άλλη μια φορά είναι ότι πρέπει να στηρίξουν τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις γιατί αποδείχτηκε ότι ήταν και οι μόνες που αποφέρανε χρήματα στον κρατικό κορβανά αμέσως μόλις λειτούργησαν εκ νέου», υπογραμμίζει ο κ. Ζαφείρης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.