Γέμισε πάλι η ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου

Οριακή κατάσταση, ξανά στο τραπέζι το «άνοιγμα» κι άλλης κλινικής

Σε οριακή κατάσταση είναι πάλι η κλινική κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου, με τις νοσηλείες να αυξάνονται συνεχώς. Την ίδια στιγμή η “πίεση” στη ΜΕΘ Covid εξακολουθεί να υφίσταται με τις τέσσερις διαθέσιμες κλίνες να είναι κατειλημμένες από ασθενείς, σε πολύ βαριά κατάσταση, διασωληνωμένους και χωρίς να έχουν εμβολιαστεί. Στο μεταξύ από τη Δευτέρα και ανάλογα με την πορεία των νοσηλειών το Σαββατοκύριακο, θα τεθεί ξανά στο τραπέζι το ενδεχόμενο “ανοίγματος” και δεύτερης κλινικής κορωνοϊού.

Μόνο για λίγες ώρες έμεινε κενή μία κλίνη στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς μετά την απώλεια της 60χρονης γυναίκας, στη Μονάδα εισήλθε ένας 58χρονος άνδρας, με επιβαρυμένη την κατάσταση της υγείας του. Μέχρι και χθες στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου νοσηλεύονταν τρεις άνδρες ηλικίας 58, 68 και 71 ετών και μία γυναίκα μόλις 55 ετών. Όλοι οι ασθενείς είναι διασωληνωμένοι και ανεμβολίαστοι.
Σημειώνεται ότι οι τελευταίοι θάνατοι αφορούσαν σε μία 60χρονη γυναίκα στη ΜΕΘ Covid και σε έναν 85χρονο άνδρα στην κλινική.

Στο μεταξύ, δύσκολα τα πράγματα είναι και στην κλινική κορωνοϊού, όπου μέχρι και χθες νοσηλεύονταν 30 ασθενείς. Ο διαθέσιμες κενές κλίνες στην κλινική είναι μόλις πέντε, ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι και οι πέντε θάλαμοι αρνητικής πίεσης. Το Σαββατοκύριακο θα είναι πολύ κρίσιμο, σε ότι αφορά στις νοσηλείες και στην τυχόν αύξησή τους και θα καθορίσει εάν θα τεθεί το επιχειρησιακό σχέδιο με το “άνοιγμα” κι άλλης κλινικής, όπως στα υπόλοιπα κύματα της πανδημίας.

Όπως σημειώνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ενδεχόμενο “ανοίγματος” κι άλλης κλινικής κορωνοϊού πλην της υπάρχουσας στην παλιά Β παθολογική, θα σημαίνει ανακατατάξεις στο προσωπικό και περαιτέρω πίεση στο σύστημα. Παρόλα αυτά εάν χρειαστεί, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς, θα γίνει. Από Δευτέρα, επισημαίνεται ότι το πλάνο της δεύτερης κλινική covid θα τεθεί ξανά στο τραπέζι.

Δ. Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.