Για να σβήσει το χρέος στον προμηθευτή του μετέφερε την κοκαΐνη

Προθεσμία για να απολογηθεί στην ανακριτή έλαβε ο 38χρονος

Για να εξοφλήσει χρέος που είχε προς τον προμηθευτή του ανέλαβε τη μεταφορά της κοκαΐνης από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, ισχυρίστηκε ο 38χρονος Αθηναίος, που συνελήφθη στην εθνική οδό χθες τα ξημερώματα, με πάνω από 1000 δόσεις κοκαΐνη, πιστόλι και δύο στιλέτα.
Ο δράστης οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, που του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή και μεταφορά, καθώς και για παράνομη οπλοφορία, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ στη συνέχεια ζήτησε και πήρε προθεσμία, για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τον συνήγορό του ο άνδρας δήλωσε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών, είχε χρέος στον προμηθευτή του και συμφώνησε να κάνει τη μεταφορά της κοκαΐνης, για να μην έχει χρέος.
Όσον αφορά στο πιστόλι και στα δύο στιλέτα που βρέθηκαν στην κατοχή του είπε ότι τα είχε για την προστασία του.
Ο άνδρας, που είναι Αθηναίος και δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, συνελήφθη τα ξημερώματα χθες στο 292ο χλμ, της ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος των Μικροθηβών.

Ο 38χρονος, οδηγούσε εταιρικό πολυτελές SUV αλλοδαπής εταιρίας με έδρα την Βουλγαρία (μάρκας BMW X6) και είχε προορισμό τη Θεσσαλονίκη και σε έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι είχε κρυμμένα στο πορτμπαγκάζ μία ποσότητα κοκαΐνης βάρους 354 γρ. που αντιστοιχεί σε περίπου 1.080 δόσεις και εμπορική αξία 35.000 € περίπου, ένα πιστόλι Glock 26 βελτιωμένο διαμέτρου 9 χιλιοστών με γεμιστήρα και εννέα φυσίγγια και δύο πτυσσόμενα μαχαίρια (στιλέτα) με λάμες μήκους 8,5 και 10 εκ. αντίστοιχα, χρηματικό ποσό 920 € και ένα κινητό τηλέφωνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος είχε κρυμμένα τα ναρκωτικά σε σακούλες με ρούχα που βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο με αστυνομικό σκύλο, δεν βρέθηκε άλλη ποσότητα ναρκωτικών.
Το πιστόλι και τα στιλέτα βρέθηκαν στο χώρο της καμπίνας του αυτοκινήτου, το οποίο οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.