Γιάννης Κόκορης: “Αλματώδης” η αύξηση των νοσηλειών στο Αχιλλοπούλειο σε μόλις 15 ημέρες”

Ζοφερή χαρακτήρισε την εικόνα στο Νοσοκομείο, ο παθολόγος- εντατικολόγος

Αλματώδης είναι η αύξηση των νοσηλειών στις κλινικές κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου σε διάστημα μόλις 15 ημερών, όπως είπε ο παθολόγος- εντατικολόγος του Αχιλλοπούλειου κ. Γιάννης Κόκορης στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή. Χαρακτήρισε ζοφερή την εικόνα που επικρατεί καθώς πριν 15 ημέρες οι νοσηλείες ήταν 30 και σήμερα ο αριθμός αυτός έχει διπλασσιαστεί.

Αναφορικά με τη ΜΕΘ, ο κ. Κόκορης επεσήμανε πως διέθετε τέσσερις κλίνες για covid και ήταν κατά βάση οι κλίνες ήταν γεμάτες, όμως λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης, εδώ και δύο ημέρες αναπτύχθηκε η ΜΕΘ Covid σε οκτώ κλίνες και αυτή τη στιγμή οι έξι είναι κατειλημμένες από ασθενείς.

“Είναι αλματώδης η αύξηση κρουσμάτων και η ανάγκη για νοσηλείες και για ασθενείς με βαριά νόσο που χρειάζονται ΜΕΘ. Δεχόμαστε περιστατικά απ’ όλη την περιφέρεια. Χθες δεχτήκαμε δύο περιστατικά από την Καρδίτσα , διότι εκεί δεν υπάρχει ΜΕΘ Covid.  Αυτό δείχνει ότι δεν είναι  πρόβλημα της περιοχής μας μόνο, αλλά γενικότερο”, είπε ο κ. Κόκορης, τονίζοντας πως υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη αυστηροποίησης των μέτρων, ενώ ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχει χαλαρότητα στον πληθυσμό.

Επεσήμανε πως οι νοσηλευόμενοι είναι κατά κύριο λόγο ανεμβολίαστοι και κάποιοι από αυτούς νοσούν και βαριά.

“Σίγουρα η κοινωνία δεν μπορεί να μπει ξανά σε Lockdown. από την άλλη όσο φτάνουμε προς τον χειμώνα και με τις λοιπές ιώσεις δημιουργείται ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που χτυπά τις ευπαθείς ομάδες, αλλά αποδεικνύεται ότι κανείς δεν είναι άτρωτος και νοσηλεύουμε νέους ανθρώπους 40 ετών. Υπάρχουν εμβολιασμένοι που νοσούν και βαριά, αλλά αφορά σε ηλικίες 70 ετών και άνω και με υποκείμενα νοσήματα. 100% δεν υπάρχει στην ιατρική. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι άτρωτος 100% στον κορωνοϊό. Όλοι πρέπει να είναι σε εγρήγορση, πρέπει να τηρήσουμε μέτρα και να προστατεύουμε τις οικογένειές μας”, υπογράμμισε ο γιατρός.

Αναφορικά με τις αντοχές του συστήματος υγείας, ο κ. Κόκορης επεσήμανε πως παρά το γεγονός ότι έχουν ενεργοποιηθεί σχέδια εκτάκτου ανάγκης δεν παύει να είναι μια δύσκολη κατάσταση λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας, έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού λόγω ιατρών που έχουν βγει σε αναστολή αλλά κυρίως λόγω των συγγενών των ασθενών γιατί κυρίως αυτοί που έχουν βαριά νόσο,  έχουν και  πολύ υψηλή θνητότητα. “Πολλοί χάνουν τη μάχη με τη ζωή, παρά το γεγονός ότι η θεραπευτική προσέγγιση είναι η πιο σύγχρονη που υπάρχει, παρά τις προσπάθειές μας, φαίνεται όμως ότι ο κορωνοϊός σε κάποιους ανθρώπους δημιουργεί καταστάσεις μη ανατρέψιμες”, τόνισε.

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.