Γιάννης Μπουτίνας: Στα επόμενα δύο χρόνια, έως και τρία νέα υποβρύχια μουσεία στη Μαγνησία

Ο κ. Γ. Μπουτίνας
Καταδυτικός, περιπατητικός, γαστρονομικός ο τουρισμός που στοχεύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας θα βγουν στο προσκήνιο, προκειμένου να προσελκύσουν επισκέπτες τη θερινή περίοδο του 2022 και όχι μόνο, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή.

Ο κ. Μπουτίνας επεσήμανε πως στα επόμενα δυο χρόνια, ίσως και τρία νέα υποβρύχια μουσεία θα εγκαινιαστούν στη Μαγνησία, ενώ η Περιφέρεια από τώρα προετοιμάζεται για την ερχόμενη τουριστική θερινή περίοδο, προωθώντας τον καταδυτικό, τον περιπατητικό αλλά και τον γαστρονομικό τουρισμό.

Σχολιάζοντας ο κ. Μπουτίνας την θερινή περίοδο που ολοκληρώθηκε ανέφερε πως στην περιοχή της Θεσσαλίας πήγε πολύ καλά ο εσωτερικός τουρισμός, αλλά και ο οδικός τουρισμός. Σημείωσε πως υπήρχε επιμήκυνση της σεζόν και φέτος παρατηρήθηκε το γεγονός ότι υπήρχαν αρκετοί επισκέπτες που ήρθαν στην περιοχή οδικώς ταξιδεύοντας από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Σερβία, την Πολωνία, την Τσεχία, αλλά και την Ιταλία.
“Θεωρώ ότι πετύχαμε να φέρουμε κόσμο που δεν έρχονταν στους προορισμούς.

Είδαμε πολλά αυτοκίνητα από Βουλγαρία και από Ρουμανία στην περιοχή της Σκιάθου, που άλλα χρόνια δεν ερχόντουσαν. Από την άλλη δούλεψε σε έναν ικανοποιητικό βαθμό ο εσωτερικός τουρισμός Μέσα από την καμπάνια “Meet the heart of Greece” που κάναμε για την περιοχή της Μαγνησίας, ο κόσμος ήρθε στο κέντρο της Ελλάδας , να ανακαλύψει τη Θεσσαλία, να ανακαλύψει προορισμούς που ούτε κι εμείς οι Θεσσαλοί δεν τους ξέραμε κι αυτό πέτυχε σε ένα ικανοποιητικό βαθμό . Ήρθαν και εξερεύνησαν πολλές περιοχές στο Πήλιο , παραλίες του Βόλου κ.α. Υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα και είμαστε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτίνας.

«Στόχευση στην Κεντρική Ευρώπη,το Ισραήλ σε γειτονικές χώρες»

Από δω και πέρα και με δεδομένο ότι οδεύουμε σε μια κανονικότητα μέσα στο 2022 η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως επεσήμανε, έχει στόχευση στις ίδιες αγορές με την σεζόν του 2021 , δηλαδή στην Κεντρική Ευρώπη, το Ισραήλ σε γειτονικές χώρες, αλλά και στον εσωτερικό τουρισμό.

“Γι΄ αυτό και ετοιμάζουμε την τουριστική προβολή για το 2022 , η οποία έρχεται στο περιφερειακό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα μέσα στην οποία θα δώσουμε μεγάλο βάρος στο digital marketing , στα κοινωνικά δίκτυα και στην προώθηση προορισμών μέσα από αυτά , αλλά και σε θεματικές μορφές τουρισμού όπως ο καταδυτικός τουρισμούς, που καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στο 2022 θα έχουμε τα εγκαίνια ίσως και σε τρία υποβρύχια μουσεία -καταδυτικά πάρκα στην περιοχή της Μαγνησίας”, τόνισε ο κ. Μπουτίνας.

Παράλληλα, η Περιφέρεια δίνει έμφαση και στα πεζοπορικά μονοπάτια και τον περιπατητικό τουρισμού, καθώς Κ. Αγοραστός και Δ. Κολυνδρίνη ανακοινώσανε ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών που συντηρούνται, αναδεικνύονται και χαρτογραφούνται στην περιοχή του Πηλίου και στη Μαγνησία, ενώ παρόμοια δράση έγινε και στην περιοχή των Μετεώρων και τα ορεινά των Τρικάλων και στην Καρδίτσα και η Περιφέρεια θα συνεχίσει με τη Λάρισα. “Θα δώσουμε βάρος σε κάποιες θεματικές μορφές , όπως ο περιπατητικός τουρισμός , ο καταδυτικός, ο γαστρονομικός για να προσελκύσουμε επισκέπτες που να έχουν και κατά κεφαλή δαπάνη μεγαλύτερη από τα προσδοκώμενα’, σχολίασε ο εντεταλμένος σύμβουλος.

Το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου δεν πήγε καλά φέτος- Συνεχίζουμε τη στήριξή του
Αναφορικά με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ο κ. Μπουτίνας εξέφρασε την προσωπική του άποψη, πως δεν πήγε καλά μιας και οι πτήσεις ήταν πολύ λίγες. Παρόλα αυτά η στήριξη στο αεροδρόμιο συνεχίζεται και η Περιφέρεια συνεργάζεται και με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας που έχει ένα πλάνο για το πως μπορούν να γίνουν καλύτερα τα πράγματα και να υπάρχουν προοπτικές. Στο πλάνο της Περιφέρειας είναι η στήριξη και του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου αλλά και της Σκιάθου, γι΄αυτό και βρίσκεται σε στενή συνεργασία και με τα τρία νησιά των Σποράδων.
Στο ενδεχόμενο στήριξης πτήσεων ή αεροπορικών όπως είχε γίνει το παρελθόν ο κ. Μπουτίνας φάνηκε κάπως αρνητικός επισημαίνοντας πως ” Όταν στηρίξαμε έμμεσα οικονομικά μια πτήση από συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία , όταν ήρθε ο απολογισμός είδαμε ότι μόνο το 9% των επιβατών ήταν τουρίστες, οι υπόλοιποι ήταν Θεσσαλοί, Έλληνες φοιτητές, οικογένειες που εκμεταλλεύονταν τα φθηνά κόστη κι έρχονταν σε προορισμούς. Εμείς θέλουμε να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο. Ήδη είχαμε στήριξη μέσα στο 2021 της Jet2 , θα συνεχίσουμε κάποιες τέτοιες μορφές στήριξης και ό,τι άλλο μπορεί να έχουμε στα πλάνα αυτά”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.