Γιάννης Μπουτίνας: Σταματά τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου, το Ισραήλ

Σε κακή τουριστική κατάσταση η ενδοχώρα της Θεσσαλίας

Μπορεί να πλημμυρίζουν από κόσμο τα Σαββατοκύριακα οι κοντινές ακτές της Μαγνησίας, όμως η εικόνα αυτή δεν είναι αντιπροσωπευτική της γενικότερης τάσης και των δεδομένων που επικρατούν σε όλη τη Θεσσαλία. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιάννης Μπουτίνας έκανε λόγο για μια κακή τουριστική χρονιά για τη Θεσσαλία, με την ενδοχώρα της να βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς δεν υπάρχει η μαζικότητα των επισκεπτών τα προηγούμενα χρόνια. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθεί με καμπάνιες να ενισχύσει τον τουρισμό και με χρηματοδοτικά προγράμματα τις επιχειρήσεις, όμως η κανονικότητα φαίνεται πως ακόμη αργεί πολύ.
Σύμφωνα με τον κ. Μπουτίνα η τουριστική χρονιά είναι καλύτερη από πέρυσι, αλλά είναι μια κακή χρονιά που δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτές των προηγούμενων ετών, με τον εντεταλμένο σύμβουλο να σημειώνει ότι θα αργήσουμε πολύ να μπούμε σε μια κανονικότητα.
Ο ίδιος βλέποντας την κατάσταση με την πανδημία, τα Lockdowns και τις απαγορεύσεις ευχήθηκε να μην επηρεαστεί η Θεσσαλία και να…γλιτώσει ενδεχόμενα lockdown.

«Γενικά δεν υπάρχουν κρατήσεις… διανυκτερεύσεις»

“Θέλω να πιστεύω ότι εάν γλιτώσουμε από αυτή την κατάσταση, τα lockdowns, θα έχουμε μια καλύτερη περίοδο Αυγούστου- Σεπτεμβρίου και ίσως μία επιμήκυνση στον Οκτώβρη σε κάποιους προορισμούς και ίσως να δουλέψει και η ενδοχώρα της Θεσσαλίας που αυτή τη στιγμή είναι σε μία κακή κατάσταση. Υπάρχει μία κινητικότητα στα παραθαλάσσια μέρη, στο Πήλιο, στα νησιά αλλά γενικά δεν υπάρχουν κρατήσεις, διανυκτερεύσεις. Στα Μετέωρα έχει χαθεί το μαζικό κομμάτι του τουρισμού που δέχονταν αυτή την περίοδο”, είπε ο κ. Μπουτίνας μεταφέροντας την εικόνα του τουρισμού στη Θεσσαλία.
Μάλιστα, τα Μετέωρα που θεωρούνταν ένας προορισμός και για χειμώνα και για καλοκαίρι, φέτος “μαραζώνει”, μιας και όπως είπε ο κ. Μπουτίνας έχει χαθεί ο πολιτιστικός κύκλος της χώρας, που σε πέντε ημέρες επισκέπτες ταξίδευαν σε Ακρόπολη, Δελφούς, Μυκήνες , Μετέωρα και επιστρέφανε σε κάποιο παραθαλάσσιο προορισμό. Αυτό δεν συμβαίνει πια, λόγω της πληρότητας των λεωφορείων, ενώ και πολλά ξενοδοχεία της περιοχής δεν λειτουργούν και δεν θα λειτουργήσουν και μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού επεσήμανε πως τόσο η κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια, θέτει τις βάσεις ενισχύοντας τις επιχειρήσεις, προκειμένου να επιβιώσουν και να δουν με πολύ καλύτερο μάτι το 2022.

Τουριστικές καμπάνιες προσέλκυσης επισκεπτών

Παρά τη δυσκολία της εποχής, η περιφέρεια βάζει όλες τις δυνάμεις και συνεχίζει καμπάνιες προσέλκυσης τουριστών. Όπως τόνισε ο κ. Μπουτίνας, γίνεται καμπάνια σε γειτονικές χώρες για την ενίσχυση του οδικού τουρισμού, ενώ θα ξεκινήσει και καμπάνια προς το τέλος του καλοκαιριού με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν και την προσέλκυση επισκεπτών και τον Σεπτέμβριο- Οκτώβριο.
Παράλληλα, με διάφορες δράσεις, όπως η προβολή που θα γίνει της περιοχής μέσω του National Geographic Traveler, συμπληρώνει το πλέγμα των ενεργειών για την στήριξη του τουρισμού.
“Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε ένα δημοσιογραφικό ταξίδι εξοικείωσης από δημοσιογράφους του National geographic Traveler που ήρθαν και επισκέφθηκαν το Πήλιο, τρεις μέρες, δύο μέρες τα παράλια της Λάρισας και μία μέρα τα Μετέωρα. Πήραν μια εικόνα της περιοχής και θα την αποτυπώσουν στα τεύχη του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου και στα social media. Αυτές είναι δράσεις που περνούν πολύ γρήγορα στον δυνητικό επισκέπτη και παίρνει πολύ γρήγορα το μήνυμα γιατί πρέπει να επισκεφθεί τη Θεσσαλία” , σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Σταματά τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου το Ισραήλ

Βέβαια, όπως ανέφερε όλα είναι συγκρατημένα, ακόμη και το θέμα των αεροπορικών συνδέσεων μέσω του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά, ενώ δυστυχώς το Ισραήλ με έκτακτη ανακοίνωσή του σταματά τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο της περιοχής.

Προχωρούν οι συνεργασίες για το film office

Στο μεταξύ προχωρούν οι συζητήσεις και οι συνεργασίες για την προσέλκυση ελληνικών και διεθνών παραγωγών κινηματογράφου στην περιοχή. Σύμφωνα με τον κ. Μπουτίνα η Περιφέρεια βρίσκεται σε συζητήσεις με ελληνικές εταιρείες παραγωγής που θέλουν να κάνουν γυρίσματα στη Θεσσαλία. Σε λίγες ημέρες θα υπάρξει και το μητρώο επαγγελματιών που ασχολούνται με παραγωγές οπτικοακουστικού υλικού, ώστε να μπορέσει μια εταιρεία παραγωγής να χρησιμοποιήσει τους ντόπιους επαγγελματίες , ενώ έχει σταλεί και οπτικοακουστικό υλικό της Θεσσαλίας σε εταιρείες παραγωγής και στούντιο για να δουν τα μέρη και να έρθουν για να γυρίσουν ταινίες.
“Θέλει πολλή δουλειά για να προσελκύσεις μια τέτοια εταιρεία και επειδή τώρα ξεκίνησε το film office της Θεσσαλίας, μπορεί στο επόμενο χρονικό διάστημα να έχουμε κάποια καλά νέα”, είπε συγκρατημένα ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.