Γιώργος Ρούσσας: Δεν χώρεσαν τα προβλήματα των συνταξιούχων στα προγράμματα των κομμάτων

«Οι συνταξιούχοι θα “γονατίσουν” στο θέμα της υγείας και της ενέργειας τον ερχόμενο χειμώνα»

Παραμένουν τα προβλήματα των συνταξιούχων και παρά την προσδοκία που υπάρχει σε κάποιους ότι θα λυθούν με την επόμενη κυβέρνηση, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, καθώς δεν… χώρεσαν στο προεκλογικό πρόγραμμά τους, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Γιώργος Ρούσσας πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας.
Σύμφωνα με τον συνταξιούχο, πριν έξι μήνες, έγιναν επαφές από τη συντονιστική επιτροπή αγώνα, με όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, στους οποίους παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι.
Ο κ. Ρούσσας, τόνισε ότι από την πλευρά των κομμάτων που κυβέρνησαν, υπήρξε η λογική της κατανόησης των προβλημάτων και όλοι καταλήγουν στην δημοσιονομική πολιτική και την σταθερότητα της οικονομίας της χώρας μας.

Μεγάλες οι περικοπές στις συντάξεις

Ο ίδιος είπε ότι οι συνταξιούχοι δεν κρίνουν από αυτά που λέει ο καθένας, αλλά από αυτά που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, όπως οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, οι ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις οδηγούσαν στην προσπάθεια να μειώσουν τις δαπάνες εργοδοτών και κρατικού προϋπολογισμού για τις συντάξεις και να φορτώσουν στους συνταξιούχους τα υπόλοιπα που είχαν σχέση με τη δική τους πολιτική.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των συνταξιούχων ΙΚΑ, τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση θα είναι δύσκολη, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρα ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα, με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και προέβλεψε ότι οι συνταξιούχοι θα «γονατίσουν» στο θέμα της υγείας και της ενέργειας τον ερχόμενο χειμώνα.
Όπως είπε, δεν προβλέπεται να γίνει κάτι προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων των συνταξιούχων, ενώ το Ταμείο Ανάκαμψης δεν έχει σχέση με την κάλυψη λαϊκών αναγκών. Επίσης ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι δεν περιμένουν τίποτα από την νέα κυβέρνηση, θα είναι ξανά η ομάδα που θα έχει περιπέτειες, αν δεν κάνουν πραγματική αντιπολίτευση και δεν παλέψουν δυναμικά και να διεκδικήσουν ό,τι τους έχουν στερήσει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.