Γιώργος Βλιώρας: Μέσα στη διαδικασία η ακύρωση ενταλμάτων απ΄τον επίτροπο

Απαντώντας στην κριτική του Κ. Γαργάλα, τόνισε ότι από την αντιπολίτευση, περιμένει προτάσεις

Το γεγονός ότι η ακύρωση χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής από τον επίτροπο, είναι συνήθης διαδικασία και για το λόγο αυτό φαίνονται ακυρωμένα τιμολόγια στην έκθεση ορκωτών λογιστών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ για το 2016, δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος Γιώργος Βλιώρας, απαντώντας στις χθεσινές καταγγελίες του ανεξάρτητου συμβούλου Κώστα Γαργάλα.

Ο κ. Βλιώρας τόνισε ότι όσα εντάλματα πληρωμής είναι άνω των 5000 € πηγαίνουν προς έλεγχο στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στη συνέχεια, μετά τα έγγραφα που κατατίθενται, δίνει έγκριση αν τα εντάλματα θα πληρωθούν ή όχι. Σύμφωνα με τον κ. Βλιώρα, τα εντάλματα που επιστρέφονται είναι πολλά, ζητούνται επιπλέον χαρτιά και επιστρέφονται ξανά για να πληρωθούν.

Εξηγώντας τη διαδικασία, ο Γ. Βλιώρας είπε ότι μπορεί να ακυρώσει ένα χρηματικό ένταλμα πληρωμής ο επίτροπος, από κει και πέρα όμως ο ανάδοχος μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια και να βρει το δίκιο του, όπως έγινε με την περίπτωση της ΚΟΙΝΣΕΠ Music View που δικαιώθηκε για ποσό 12.000 € και το Δικαστήριο έβγαλε διαταγή πληρωμής.

«Θέλουνε να δημιουργήσουνε εντυπώσεις»
«Προφανώς θέλουνε να δημιουργήσουν εντυπώσεις και είναι προσφιλής μέθοδος του κ. Γαργάλα και των υπόλοιπων ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων. Η αντιπολίτευση πρέπει να ελέγχει την πλειοψηφία, αλλά καλό θα ήταν να κάνει και καμία πρόταση, γιατί έχει καταντήσει γραφικό αυτό το πράγμα, δηλαδή να γίνονται απλές και διαδικαστικές ερωτήσεις χωρίς κανένα νόημα, που απλά γίνονται για να δημιουργούν την εντύπωση στον κόσμο ότι κάτι δεν πάει καλά και υπάρχουν σκιές», είπε ο Γιώργος Βλιώρας.

Για τα υπόλοιπα τιμολόγια που φαίνεται ότι ακυρώθηκαν, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ είπε ότι υπάρχουν πολλά που ξεκίνησαν να γίνουν και δεν έγιναν, γιατί ζήτησε πολλά συμπληρωματικά έγγραφα ο επίτροπος και συγκεκριμένες εταιρίες δεν συνέχισαν το έργο, πηγαίνοντας στο Δήμο πιστωτικά τιμολόγια που ακυρώθηκαν, οπότε δεν υφίσταται θέμα, ενώ για μερικά απ’ αυτά, οι εταιρίες ξεκίνησαν δικαστική διαδικασία για να διεκδικήσουν τα χρήματά τους.

Ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ δήλωσε, ότι ακόμη και να θέλει να κάνει κάτι ο ίδιος, κάτω από τον πρόεδρο υπάρχει σειρά υπηρεσιακών παραγόντων, που ελέγχουν και βάζουν την υπογραφή τους για όλες τις υπηρεσίες, όπως Λογιστήριο, Προμήθειες, Ταμείο κλπ. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει κάτι που να αφήνει οποιαδήποτε σκιά. Σκιές υπάρχουν μόνο στο μυαλό του κ. Γαργάλα, που δεν έχει δουλειά να κάνει και ψάχνει να βρει διάφορα. Τον καταλαβαίνω, αλλά ο τρόπος του είναι λάθος», τόνισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.