Γιώργος Ζώγας: Να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και να δοθεί προτεραιότητα στην αγροτική οδοποιία του Αλμυρού

Δίνεται μάχη για να προσεγγίσουν κτηνοτρόφοι τα ζωντανά τους

Μια καθημερινή μάχη από το Σάββατο δίνεται από συνεργεία του Δήμου Αλμυρού αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να αποκατασταθούν, έστω και πρόχειρα, οι ζημιές στην περιοχή του Αλμυρού, που προκάλεσε ο κυκλώνας Ιανός. Ο περιφερειακός σύμβουλος, που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή κ. Γιώργος Ζώγας μιλώντας στο magnesianews τόνισε πως θα πρέπει να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και να δοθεί προτεραιότητα στην διάνοιξη της αγροτικής οδοποιίας, προκειμένου οι κτηνοτρόφοι να προσεγγίσουν τα ζωντανά τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα γίνονται παρεμβάσεις κατά μήκος του Ξηριά, από Νεράιδα, Νεοχωράκι και προς Αλμυρό, προκειμένου να ανοιχθούν διαβάσεις για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων.
“Οι καταστροφές δεν πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, όμως δεν είναι προτεραιότητα να κάνουν μηχανήματα της Περιφέρειας συντήρηση του δρόμου Αλμυρού – Πλατάνου. Πρέπει όλα τα μηχανήματα να αξιοποιηθούν ώστε να δώσουμε λύσεις στους κτηνοτρόφους και να ανοίξουμε τους αγροτικούς δρόμους. Πρέπει το σύνολο των μηχανημάτων να ανοίγει ρέματα. Χρειάζεται ιεράρχηση των αναγκών για να βοηθηθεί ο κόσμος”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζώγας, ο οποίος όλες αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην περιοχή και προσπαθεί να βοηθήσει όπου του ζητηθεί.
Ο ίδιος επεσήμανε πως μπορούν τα μηχανήματα της Περιφέρειας να μεταφερθούν ακόμη και στον δρόμο προς το Τσιγκέλι, όπου ο κόσμος δεν μπορεί να προσεγγίσει τα σπίτια του. Μάλιστα, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στους κτηνοτρόφους που πρέπει να προχωρήσουν σε ορισμένα σημεία ακόμη και 5 χιλιόμετρα για να προσεγγίσουν τα ζωντανά τους, ενώ τόνισε πως επειδή πολλά σημεία δεν έχουν διανοιχθεί, δεν μπορούν και οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ να προχωρήσουν σε καταγραφή των ζημιών.
“Ο Δήμος υπερβάλλει εαυτό. Και η Περιφέρεια βοηθά και δεν μπορώ αυτό να το αρνηθώ, όμως θα πρέπει να ιεραρχηθούν οι ανάγκες και να στηριχθεί ο κόσμος. Έργα συντήρησης μπορούν να γίνουν άλλη στιγμή. Αν δεν γίνουν έστω και πρόχειρες διανοίξεις, τότε θα έχουμε πρόβλημα σε μια νέα βροχόπτωση”, ανέφερε ο περιφερειακός σύμβουλος.
Μεταφέροντας το πρόβλημα που υπάρχει με τους κτηνοτρόφους ο κ. Ζώγας ανέφερε πως η υδροδότηση είχε πρόβλημα και οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούσαν να πάρουν νερό από τις γεωτρήσεις. Σταδιακά δίνεται ρεύμα και μπορούν τουλάχιστον να δώσουν νερό στα ζωντανά τους, όμως η προσέγγιση είναι δύσκολη σε πολλά σημεία.
“Υπάρχουν κτηνοτρόφοι που έχουν 200 ζώα και θέλουν να μεταφέρουν τροφή με το τρακτέρ τους και δεν μπορούν. Δεν γίνεται να αφήσουν ατάιστα τα ζωντανά”, τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως τα μέτωπα είναι πολλά κι έχουν καταγραφεί πολλές ζημιές στις καλλιέργειες βαμβακιού και ελαιών.
Μάλιστα, ο κ. Ζώγας θέλοντας να μεταφέρει το μέγεθος του προβλήματος σημείωσε πως ακόμη και στον Βιολογικό μπήκαν νερά από την έντονη βροχόπτωση.
Να σημειωθεί, πως σήμερα το μεσημέρι το Δημαρχείο Αλμυρού θα επισκεφθεί κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής την πρόεδρο του κόμματος κ. Φώφη Γεννηματά, ενώ αύριο, Πέμπτη θα βρεθεί στον Αλμυρό κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.