Γηροκομείο: Μεθοδεύεται «άλωση» από τη Δημοτική Αρχή Βόλου

Ο πρόεδρος κατήγγειλε τηλεφωνικές απειλές και κατέθεσε μήνυση

Τα «παιχνίδια» της Δημοτικής Αρχής Βόλου για να «αλώσει» και το Γηροκομείο, μετά το Ορφανοτροφείο όπως ειπώθηκε, κατήγγειλε ο πρόεδρος του ιδρύματος Παύλος Πάνος, που κατήγγειλε ότι δέχτηκε απειλές πριν απομακρύνει τον διευθυντή, που κατέρχεται υποψήφιος με τον Αχ. Μπέο στις εκλογές, ενώ δέχτηκε απειλητικά τηλεφωνήματα, αλλά και απειλητική επιστολή από τη ΔΕΥΑΜΒ, ότι θα κοπεί το νερό στο ίδρυμα, τη στιγμή που τηρείται η ρύθμιση που είχε γίνει.
Ο πρόεδρος του Γηροκομείου μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και δήλωσε αηδιασμένος από την κατάσταση που επικρατεί, ενώ προανήγγειλε ότι θα αποχωρήσει μετά από πέντε χρόνια προσφοράς και αφού το ίδρυμα πήρε το δρόμο του, ενώ είπε ότι δεν υπάρχει διάθεση, καθώς «απειλούνται ο ίδιος, η οικογένεια και τα παιδιά του, το σπίτι και οι επιχειρήσεις του, έρχονται έλεγχοι στις επιχειρήσεις του από καταγγελίες του καθένα, χωρίς να έχει δώσει ποτέ δικαίωμα»…

Πέντε παραιτήσεις και μεθοδεύσεις

Ο Παύλος Πάνος είπε ότι ο δήμαρχος ενημερώνεται και ξέρει για την κατάσταση του ιδρύματος, γνωρίζει ότι από 4 εκ. € που όφειλε, πλέον χρωστάει κάτω από 2 εκ. € και πρόσθεσε ότι οι χαρακτηρισμοί «κολαστήριο» και όλα αυτά γίνονται για κάποιο λόγο.
«Δεν είναι τυχαίο ότι και ο απολυμένος πρώην διευθυντής του Γηροκομείου είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Μπέου για τις δημοτικές εκλογές», δήλωσε ο Παύλος Πάνος, που πρόσθεσε επίσης ότι δεν είναι τυχαίο ότι από τον περασμένο Μάιο, όλα κινούνται κατά της Διοίκησης και υπέρ κάποιων άλλων.
«Τυχαία κωλυσιεργούμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις στο προσωπικό, τυχαία δε μαθαίνουμε πράγματα, τυχαία έχουμε «περίεργες» συναλλαγές, τυχαία έχουμε αναθέσεις με τον ίδιο τρόπο σε φίλους και γνωστούς, από την προηγούμενη διεύθυνση», τόνισε και πρόσθεσε ότι από τον προηγούμενο Μάιο μεθοδεύεται μια κατάσταση.

Ο Παύλος Πάνος, είπε ότι το Γηροκομείο παράγει αγάπη για τον συνάνθρωπο και προς το προσωπικό και δεν είναι εμπόλεμη ζώνη, να παραιτηθούν πέντε άτομα, γιατί δεν τους βγήκαν οι προηγούμενες εκλογές, που είναι κολλητοί του πρώην διευθυντή, του τυχαία υποψήφιου με τον κ. Μπέο, για να ρίξουν τη Διοίκηση του Φιλανθρωπικού Σωματείου, να κάνουν ξανά εκλογές για να χειραγωγήσουν πράγματα.
Ο ίδιος θύμισε ότι κανένας δεν αναλάμβανε το Γηροκομείο πριν πέντε χρόνια και ο ίδιος ανέλαβε να βοηθήσει, τότε που τον έλεγαν τρελό και σήμερα πάει πολύ καλά, το προσωπικό πληρώνεται, τα χρέη μειώνονται και είναι πρότυπο Γηροκομείο.
Όπως είπε «έρχονται τώρα να καπηλευτούν το Γηροκομείο; Καλώς να ορίσουν, να ηρεμήσει και το δικό μας κεφάλι. Αλλά να έρθουν ωραία, όμορφα, με αγάπη και όχι με συκοφαντίες. Πάει ο Μπέος να κάνει αναφορά στον εισαγγελέα για κακή διαχείριση. Ποια κακή διαχείριση; Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους. Εμείς δημοσιεύουμε τι κάνουμε και ότι συμβαίνει στο ίδρυμα και ο απλός πολίτης γνωρίζει τι συμβαίνει».

Προσωπικές τηλεφωνικές απειλές

Την περασμένη Τρίτη επρόκειτο να φύγει ο διευθυντής, διότι ήταν άκυρη η πρόσληψή του, καθώς διαπιστώθηκε από τον φάκελό του ότι δεν είχε τα πτυχία που έπρεπε, ενώ μετά την απομάκρυνσή του βγαίνουν και πειθαρχικά παραπτώματα.
Ο πρόεδρος κατήγγειλε ότι πριν ληφθεί η απόφαση τη συγκεκριμένη μέρα, ο ίδιος και άλλα μέλη του Δ.Σ. δεχόταν προσωπικές απειλές τηλεφωνήματα από αριθμό με απόκρυψη και δήλωσε ότι ήδη κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.
Σύμφωνα με τον Π. Πάνο, ο συνήγορος του πρώην διευθυντή παρουσίασε έγγραφο που ανέφερε ότι κακώς η Περιφέρεια όρισε τη συγκεκριμένη Διοίκηση και βρίσκεται παράνομα στο ίδρυμα, που ανήκει στο Δήμο. «Ξέχασαν ότι έκλεινε το ίδρυμα και έψαχναν να βρουν ποιος βλάκας θα αναλάβει», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Πάνος είπε ότι το ίδρυμα ζει και βασιλεύει, έχει ευεργέτες και ανθρώπους που το βοηθούν και είναι ένα ζωντανό κύτταρο.
Απειλές να κόψουν το νερό
Ο πρόεδρος είπε ότι στις αρχές Δεκέμβρης, αντί να μειωθούν οι οφειλές στη ΔΕΥΑΜΒ, με αίτημα του Γηροκομείου, πήγε επιστολή που απειλούσε να κόψει το νερό και ενώ τηρούνταν η ρύθμιση και ήδη πληρώθηκαν στα 4 χρόνια 13.000 €.
«Μετά απ’ αυτό δεν ξαναπληρώνω το νερό, ας έρθουν να το κόψουν», δήλωσε ο Παύλος Πάνος, που είπε ότι ζητάει το αυτονόητο, το ίδρυμα να μη χρεώνεται για το νερό. «Δεν είναι γκαζόν το ίδρυμα, αλλά ψυχές και οι περισσότερες στα αζήτητα», δήλωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.