«Γονατισμένη» η εμπορική αγορά του Βόλου, λίγο πριν… το Πάσχα

Διστακτικός σύμφωνα με τους εμπόρους ο κόσμος για αγορές, αναμένει μισθό και δώρο στον ιδιωτικό τομέα

Μπορεί να μπήκαμε την εβδομάδα των Βαΐων, ωστόσο στην αγορά του Βόλου, η κίνηση, δεν θυμίζει ότι βρισκόμαστε λίγες μόλις ημέρες πριν τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα, καθώς ο κόσμος δεν ψωνίζει στα καταστήματα και περιορίζεται μόνο σε διερεύνηση, περιμένοντας τον μισθό και το δώρο στον ιδιωτικό τομέα, για να προχωρήσει σε αγορές.
Τα παραπάνω ανέφερε στο «Ράδιο Ένα» ο Απόστολος Οντόπουλος πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας, που τόνισε ότι φτάνουμε στο Πάσχα και οι καταστηματάρχες δεν βλέπουν διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, παρόλο που η εβδομάδα που ξεκίνησε χθες, θεωρείται από τις καλές εβδομάδες του μήνα, που πάντα αποτελούσε το εφαλτήριο των Πασχαλινών εορτών.

«Δεν βοήθησε και ο καιρός»

Χθες η κίνηση ήταν υποτονική, δεν βοήθησε καθόλου ο καιρός, καθώς μέχρι το μεσημέρι έκανε κρύο και έβρεχε κατά διαστήματα, ενώ ο κ. Οντόπουλος εξέφρασε την ελπίδα η έλλειψη επισκεψιμότητας στα καταστήματα, να οφείλεται στην κακοκαιρία και όχι στην έλλειψη ρευστότητας που ήταν εμφανής και την περασμένη εβδομάδα.
Ο πρόεδρος των εμπόρων έκανε λόγο για μια περίοδο που οι καταστηματάρχες δεν ξέρουν τι να περιμένουν, καθώς συνεχίζεται η ύφεση στην τοπική αγορά, χαρακτήρισε κακό το πρώτο τρίμηνο του χρονιάς, ενώ τόνισε ότι μέχρι τα μέσα του μήνα η κίνηση εξακολουθεί να είναι μειωμένη, καθώς ο κόσμος είναι διστακτικός να κάνει αγορές και πληρωμές. Πολλοί είναι αυτοί που κινούνται διερευνητικά, για να δουν κάποια προϊόντα και να τα αγοράσουν αργότερα όταν καταβληθούν οι μισθοί και τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα.
Όπως είπε, η αγορά έχει όλα τα εχέγγυα να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές, υπάρχει επάρκεια προϊόντων, χαμηλές τιμές και καλή εξυπηρέτηση, όπως για άλλη μια φορά λείπουν τα χρήματα.

Το εορταστικό ωράριο

Το εορταστικό ωράριο ξεκινάει από την ερχόμενη Κυριακή των Βαΐων, που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί μέχρι 6 το απόγευμα. Ο ίδιος είπε ότι με βάση το νόμο, πριν τις 11 το πρωί απαγορεύεται να λειτουργήσουν τα καταστήματα και επέστησε την προσοχή των εμπόρων, διότι τα πρόστιμα είναι πάρα πολύ υψηλά.
Στη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά πρωί και απόγευμα, με διαφοροποίηση τη Μ. Παρασκευή, όπου τα καταστήματα ανοίγουν στη 1 το μεσημέρι.
Όσον αφορά στην ενδιάμεση μέρα από την αργία του Πάσχα και την Πρωτομαγιά, ο κ. Οντόπουλος είπε ότι είναι εργάσιμη μέρα και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.