Γρηγοριάδης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Ευθυνόφοβη και τραγικά επικίνδυνη η κυβέρνηση»

Βολές του βουλευτή του ΜέΡΑ25 για τις κινήσεις της κυβέρνησης σε όλα τα θέματα

Χειμαρρώδης ήταν ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, μιλώντας στο Ράδιο ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για φασίζουσες τακτικές και ευθυνοφοβία για πολλά ζητήματα, αλλά και κάνοντας λόγο για χρόνιες παθογένειες του ελληνικού κράτους.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην Αττική μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας, ο κ. Γρηγοριάδης υποστήριξε ότι η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού συνδυάζεται με την ευθυνοφοβία των κυβερνώντων, φέρνοντας ως παραδείγματα τη διαχείριση των δένδρων που έχουν προκαλέσει ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης αλλά και το κλείσιμο της εθνικής οδού. «Αυτά είναι παθογένειες δεκαετιών, αλλά κάποια κυβέρνηση κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνει κάτι γι’ αυτό. Ακόμη και η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν κατάφερε να κάνει κάτι γι’ αυτό» σημείωσε, για να περάσει στο ζήτημα των πολεοδομικών παρανομιών, καθώς κανένα ρυμοτομικό και πολεοδομικό σχέδιο δεν τηρείται με αποτέλεσμα οι πολίτες να κινδυνεύουν, ενώ το κράτος είναι υπεύθυνο και οφείλει να μην επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού παράλληλα αποτέλεσε και το έναυσμα για να σχολιάσει την αντιμετώπιση της πανδημίας, από ένα σαθρό και αποδεκατισμένο όπως το χαρακτήρισε σύστημα υγείας, που ωστόσο καταφέρνει και τα βγάζει πέρα. «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν ήταν οι 5-6 παρασιτικοί κλινικάρχες που θα έπρεπε να τα βγάλουν πέρα. Θα επιβίωναν μόνο οι πλούσιοι.  Τα κράτη καλούνται να προστατεύουν τους πολίτες και ν’ αναλαμβάνουν τα μεγάλα πράγματα που δεν μπορούν να τα κάνουν οι ιδιώτες. Υγεία και Παιδεία δεν γίνεται να πάνε σ’ αυτούς. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ δεν υπάρχει και το κράτος στη θέση του και δεν μπορεί καν να κάνει τη δουλειά του» ήταν το σχόλιο του κου Γρηγοριάδη.

Αναφερόμενος στη κινήσεις της κυβέρνησης, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 σημείωσε ότι αυτή δεν ασκεί νεοφιλελευθερισμό αλλά έχει φασιστικές εκφάνσεις. «Η κοινοβουλευτική Δημοκρατία έχει πάει περίπατο και νομοθετούμε με επικίνδυνο τρόπο, κάτι που έκαναν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Στην Ελλάδα έχουν γίνει σημεία και τέρατα και έχουν χτυπηθεί ακόμη και βουλευτές, χτυπούν συστηματικά φοιτητές και μαθητές. Αυτό είναι φασιστικός τσαμπουκάς» ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την άλλη υπογράμμισε ότι οι συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς χώρους δεν επιφέρουν διασπορά του κορωνοϊού, κάνοντας λόγο για αστείο αντεπιχείρημα, μετά τις διαδηλώσεις για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, τη συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Ψάχνουν με τρομερή επιμέλεια να δείξουν ότι κάτι έχει γίνει εκεί, διυλίζοντας τον κώνωπα. Παγκόσμιες έρευνες έχουν δείξει ότι ο ιός δύσκολα μεταδίδεται σε ανοιχτούς χώρους και γι’ αυτό μας αφήνουν και περπατάμε. Όταν έλεγαν ότι δεν αφήνει τις συγκεντρώσεις η επιτροπή λοιμωξιολόγων αυτό ήταν ψέματα, αφού στα πρακτικά της δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο για τις συγκεντρώσεις. Έχει κάνει μία γενική διαπίστωση ότι και στους ανοιχτούς χώρους μπορεί να μεταδοθεί ο ιός, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Δεν προέκυψε καμία αύξηση της πανδημίας στις συγκεντρώσεις. Έξι χιλιάδες αστυνομικοί, παιδιά μας είναι κι αυτοί, είναι κάθε φορά απέναντί μας. Δεν υπήρξε καμία αύξηση της πανδημίας σ’ αυτούς, που μπορούν να εντοπιστούν και πιο εύκολα» δήλωσε ο κ. Γρηγοριάδης, για να χαρακτηρίσει την κυβέρνηση τραγικά επικίνδυνη για τον τόπο και τη Δημοκρατία, και αν δεν ίσχυε αυτό, θα ήταν η πιο αστεία και πιο γελοία κυβέρνηση όλων των εποχών.

«Ευνόητοι οι λόγοι για την παραίτηση Μενδώνη»

Τέλος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα των παρενοχλήσεων, με ιδιαίτερη επικέντρωση στον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, τονίζοντας ότι είναι ευνόητοι οι λόγοι για παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

«Αυτό που συνέβη με τον προστατευόμενό της στο Εθνικό Θέατρο είναι η κορυφή του παγόβουνου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης καθώς κατηγορείται για εγκλήματα που δεν παραγράφονται ποτέ, αλλά οποιαδήποτε κυβέρνηση θα πρέπει να πει ότι τον παραίτησαν για βαρύτατες κατηγορίες. Είναι επικίνδυνη πρακτική να είσαι τόσο ευθυνόφοβος. Οφείλει μία κυβέρνηση όταν βοά ο τόπος. Εμείς για παράδειγμα από την πρώτη ημέρα διαγράψαμε τον Δήμο Μούτση για καλό και για κακό. Αφού κάποια πράγματα αλλάζουν θα πρέπει ν’ αλλάζει και το νομικό πλαίσιο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.