Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών δεν θα φύγει εάν δεν βρεθεί ισοδύναμο

Ξεκάθαρος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης απέναντι στους τοπικούς φορείς

Ξεκάθαρος σε ότι αφορά στην τακτική του Υπουργείου Άμυνας αναφορικά με την μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, η οποία θα ανασταλεί αν δεν βρεθεί ισοδύναμη μονάδα που θα αντικαταστήσει την συγκεκριμένη, ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκης σε συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί με τους βουλευτές του νομού Αλ. Μεϊκόπουλο και Χρ. Μπουκώρο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη .
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε ότι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Άμυνας για θέματα εθνικής ασφαλείας, είναι πράγματι η μονάδα της 32ης Ταξιαρχίας να μεταφερθεί από τον Βόλο, δεσμεύτηκε όμως, ότι στην περίπτωση που το Γενικό Επιτελείο Στρατού αποφασίσει τελικά τη μεταφορά της Ταξιαρχίας για καθαρά επιχειρησιακούς λόγους, θα υπάρξει αντικατάσταση με ισοδύναμη μονάδα, πέραν του προσωπικού των νατοϊκών δυνάμεων που βρίσκονται ήδη στην περιοχή και που σταδιακά ενισχύονται.
Από τη σύσκεψη διαφάνηκε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει κρίνει ως αναγκαιότητα τη μεταφορά της συγκεκριμένης Ταξιαρχίας, αλλά δεν υπάρχει τελική απόφαση για το χρόνο που θα συμβεί.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο magnesianews.gr ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπως τόνισε ο Υπουργός, από άποψη εθνικής ασφάλειας, είναι ορθή η απόφαση γιατί μειώνονται οι χρόνοι μετακίνησης. Επειδή όμως πρέπει να σταθμιστούν οι πολιτικοί και κοινωνικοί κυρίως λόγοι, πέραν των αμερικανικών δυνάμεων, θα βρεθεί ισοδύναμη μονάδα, ενώ μέχρι να υπάρξει αυτό, δεν πρόκειται να γίνει καμιά μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας απ΄τον Βόλο.

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος, αμέσως μετά τη σύσκεψη, δήλωσε: «Ο Βόλος και η Μαγνησία δεν μπορούν να δεχθούν ένα ακόμη πλήγμα και μάλιστα τέτοιου μεγέθους. Καλούμε σε επαγρύπνηση και αγωνιστικότητα την τοπική κοινωνία και το σύνολο των τοπικών φορέων, προκειμένου να σταματήσουν οι συνεχόμενες και άδικες αποφάσεις εις βάρος της πόλης και του νομού. Ο Βόλος δεν μπορεί να αντέξει άλλο κύμα αποβιομηχάνισης, ένα ανενεργό λιμάνι, κλίμα αποεπένδυσης, ανεργία πάνω από το 30% και φυγή σχηματισμών που υπήρξαν άρρηκτα συνδεδεμένοι με την τοπική κοινωνία και την τοπική οικονομία. Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε όσα δικαιούται και όσα αξίζει ο Βόλος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.