«Η δημοτική αρχή Μπέου υλοποιεί τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής του…»σκοτεινού» παρελθόντος»

Ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης

«Η Δημοτική Αρχή Μπέου υλοποιεί τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής του…»σκοτεινού» παρελθόντος», επισημαίνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της, με αφορμή την μετακίνησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο», καυτηριάζοντας τη στάση του Αχ. Μπέου και τις καθυστερήσεις που επέδειξε στο εν λόγω ζήτημα την προηγούμενη πενταετία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στηρίζουμε, παρά την μεγάλη καθυστέρηση, την πρωτοβουλία και τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την υλοποίηση έργων που θα δώσουν ανάσα στην πόλη και θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία υπηρεσιών, όπως του Δικαστικού Μεγάρου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Θα είμαστε αρωγοί σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως δείξαμε και εμπράκτως με την υπερψήφιση του ψηφίσματος που κατέθεσε η δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρόλα αυτά οφείλουμε να επισημάνουμε την αβελτηρία και τις καθυστερήσεις της προηγούμενης 5ετιας. Θα μπορούσε δε κανείς να χαρακτηρίσει «τραγική ειρωνεία» ότι η Δημοτική Αρχή Μπέου υλοποιεί τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής του…»σκοτεινού» παρελθόντος. Είναι πράγματι ενδιαφέρον και συνάμα αξιοπερίεργο να ασκεί τόσο σφοδρή κριτική σε προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ υιοθετεί και υλοποιεί όλους τους σχεδιασμούς και τις πρωτοβουλίες της, όπως η μεταφορά του Δικαστικού Μεγάρου και της Πυροσβεστικής, με μεγάλη καθυστέρηση, ζημία της πόλης. Υπενθυμίζουμε, ότι στην περίπτωση της μεταφοράς της Πυροσβεστικής και την καθυστέρηση της υλοποίησης του υπάρχοντος σχεδιασμού είχαμε τοποθετηθεί στο ΔΣ ήδη από το 2017.

Η προσκόλληση της ΔΑ σε μια πολεμική προς παλαιότερες ΔΑ, ενώ έχουν περάσει 5μιση χρόνια δικής της θητείας, υποδηλώνει την απουσία οράματος και προτάσεων για την πόλη και επιχειρεί να καλύψει την σταδιακή υιοθέτηση παλαιότερων σχεδιασμών. Σημασία για μας έχει το μέλλον της πόλης. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε και θα στηρίξουμε όποια θετική πρωτοβουλία. Προϋπόθεση, όμως, αποτελεί η προσπάθεια συνεργασίας και η διαμόρφωση κλίματος διαλόγου και συναίνεσης στα σημαντικά ζητήματα της πόλης.»